Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 436 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - Kazasavar motorcu olunabilir mi?
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Kazasavar motorcu olunabilir mi?
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
MotorhaN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 08, 2006
Mesajlar: 2196

MesajTarih: Prş Nis 26, 2007 7:22 am    Mesaj konusu: Kazasavar motorcu olunabilir mi? Alıntıyla Cevap Ver

Hepimizin bildiği şeyler aslında...
Akılda tutulması gereken ama sevimsiz gelen bir konudur bizlere!!!
Kendi elimizde olanlarla riski en aza indirebilmek için, bir yerlerinden hepimizin kendine bir pay çıkarabileceği basit bir liste yapmaya çalıştım:


Kimler, nasıl, neyle kazaya sürüyor olabilir???



Kimler kazaya sürüyor olabilir:
*******************

Acemi:
Yeni başlamıştır, belkide epeydir biniyordur. Ama sürüş konusundaki temel gerekli bilgi ve/veya becerileri eksiktir, otomatikleşmemiştir. Sürerken yaşadıkları, içinden geçen korkular, "-abi nasıl sürüyo bunlar bu rüzgarda, -lan ne manyak viraj bu, -aha ıslak ya kayarsak, -nasıl tutcam bunu bu yokuşta, -ohhh bugün de eve geldik"... sesleri ona söylüyordur olabilecekleri zaten.
Bu konuda yazılmış olanlar okunursa, söylenenler anlanırsa, ciddi sürüş eğitimleri alınarak, aşamalarla devam edilirse, iç sesler dinlenirse, motor seçimi doğru yapılırsa, duruma göre sürülürse, sabredilirse... problem yoktur. Bu iş böyledir, acemisi olmadan hiç bir şey öğrenilemez,.
İyi tarafı şudur: Bilinçli acemi düşer, kalkar, asfaltta kalmaz, büyük bir talihsizlik yaşamazsa önemli kaza da yapmaz.


Usta:
Çok iyi biniyor diye bildiklerimizin yaptıkları hataları da görebilmek mümkündür. Çünkü bilmek, yapabiliyor olmak bir şey ifade etmez, yapmak önemlidir.
Öyle bir şey olurki, bir anlık bir hatayı çok iyi biliyor olmak dahi telafi edemeyebilir, bedeli çok ağır olabilir. Bana birşey olmaz artık diyen "usta" en büyük riski alıyor olabilir...


Bilinçsiz:
Kaynağı olmayan sınırsız bilgilere sahiptir. O ne derse o doğrudur. Ön fren kullanılmaz der, zinciri biraz gevşettim der, binerim ona da der, götürürüm ben sizi der, bak ellerimi bıraktım der, ehliyet sürmüyo bunu der, oradan hiç kamyon çıkmaz der...
Bir tek kaç yapıyo bu diye sorar...
Denilenleri anlamaz, anlatılanları dinlemez..
Her hareketi risktir, ya yalnız gider, bazen yanında birilerini de götürür...


Adrenalin esiri:
Sürüş yeterliliği her seviyede olabilir, daha çok risk almak temel dürtüsüdür. Motor üstünde binmek için değil, birşeyleri ispat etmek için var gibidir. Korumalarla arası hiç iyi değildir (sanki ona olabilecekleri hatırlatırlar), hep olmayacak işler yapmaya girer, hep birilerini, birşeyleri geçer. Çok riskli gruptur, motor üstünde en gerekli olan şeye, kendini, gittiği yolu, bindiği aleti farketme, reaksiyonları algılayıp ona göre hareket etme yeterliliğine sahip değildir. Önemli kazalara imza atmaya adaydır. Belki farkındadır, belki değildir ama buna engel olamaz.
Bu durumun bilinmeyen nedenleri vardır belki, bilinmez...
Konu sadece motorla alakalı değilse, motorla ilgili bilgilerle de çözülemez...


Suçluyu arayan:
Aslında haklıdır. Yolu onunla paylaşanlar hata yapıyordur hep. Çok hata görür, ama bu hataların hep olabileceğini, motor üstündeyse bunları aklına kazıması ve benzer durumlarda hataları bekleyip önlem alması gerekenin kendisi olduğunu, hataların neden hep kendi karşısına çıktığını düşünmez. Fena denk gelirse çok kötü kazalara karışabilir ve maalesef kazanın anatomisi hatalı olanın kendisi olduğunu söyler çoğu zaman.
Gerçekleri görmesi, kabul etmesi, kendine tekrarlaması gerekir.


O anı kaçıran:
Motor üstünde olan herkesin, her an hazır durumda olması gerekir.
En hazır halin, en çok gerekli olduğu an: Her an olabilir.
Uykusuz, yorgun, dalgın, ruh hali uygun olmayan, kendini iyi hissetmediği koşullarda olan sürücü bir kazaya sürüyor olabilir. Herkesin başına gelebilir, "Ne yapalım yani çare mi var?" demek tabiki çare değildir, en azından bunların bilincinde olmak, risk alındığını kabul etmek ilk çaredir. Bu sayede risk ve riskin büyüklüğü farkedilebilir. Gerekirse (bunları yaptıran o zorunluluk neyse, hayattan önemli olamayacağı anlaşılabilir) başa gelen çekilir denir, motordan inilir ve çare aranabilir, bulunabilir.


O anda çoşan:
En dikkatli, en bilinçli, en "güvenlik hastası" sürücü dahi motor üstünde beklenmeyen çılginliklar yapabilir. Motosiklet budur. Tahrik eder, keyif verir, bulutların üstüne çıkarır, hayattaki diğer tüm düşünceleri silip sadece verdiği zevki yaşatabilir. Birden o viraj seni çağırır, aniden kadrandaki son noktayı niye görmek istediğini kendin bile anlamazsın. Evet bu zevkleri vardır, hep var olsun isteniyorsa disiplin gerekir. "Son kez mi, binlerce kere daha mı...?" arasından seçim yapılmaktadır aslında. Alınan hazzın, tutkunun devamı isteniyorsa, bir kerelik hazzın son olmasına izin vermemek gerekir. Düzgün bir fren yapmanın keyfi, abuk subuk yükseltileri bulunan bir zemin üzerinde manevra yapmanın çoşkusu, aheste bir sürüşün huzuru ve bunlardan alınabilecek zevk de öğrenilmeli, kendini tehlike zevkine esir olmuşken yakalayan motorcu, "tehlikesiz motor keyifleri"ne odaklanabilmeyi, kendini disipline etmeyi becermelidir.


Hız aşığı:
Hızın sadece çok güzel bir zevk olduğunu ve onu çok sevdiklerini düşünürler. Oysa önemli anlamları olan bir kavramdır hız. Hızı tam anlamıyla tanımak, hangi hız ne demek, o süratte neler olur öğrenmek, hıza yetişmek gerekir. Cehalet korkuya engel olur, bilgi ise gereksiz riskler alınmasını engeller. Öğrenmekten korkmamak gerekir.


Asabi:
Sinirlenir o. Parçacıya kızar, motoruna kızar, karşıdan gelene kızar, geçene kızar, durana kızar, hızlı gidene kızar, yavaş gidene kızar, sevdiğine kızar, güneşe kızar, korna çalana kızar, yol vermeyene kızar, verene kızar.
Kızar ve motor üstünde ya kızdığıyla ya kendiyle dalaşır....
Ve bedelini büyük ihtimalle kendisi ve sevdikleri öder.


Abone:
Geçmişte epey kazası vardır. Yaptığı kazalar uyarı değildir. Ölmüyordur ya, aynen devam eder...
Ya birileri "artık sen biraz dikkatli olsan", veya kendisi "artık ben biraz kendime baksam" demelidir...



Nasıl kazaya sürüyor olabilir:
*******************

Yeniliklerle:
Motor yeni olabilir, ilk defa binilen bir motor olabilir, lastikler yeni olabilir, kaskı hatta eldiveni vs. bir malzemesi özelliklerini bilmediği, ilk kullandığı bir şey olabilir, motor yeni yıkanmış olabilir, ilk defa geçilen bir yol olabilir, koşullar bir ilk olabilir (ilk defa gece yağmurda sürüş gibi, ilk artçılı sürüş gibi, tırtıllı asfaltta ilk sürüş gibi..) ve bunlar önemsenmiyordur. Affı olmaz bu hatanın...


Limitlerle:
Her sürücünün üstünde olduğu motosikleti ile yapabileceklerinin bir sınırı vardır. Bu sınırlar, öğrenerek, tecrübeler yaşanarak gelişir, gelişim hayat boyu sürer. Sürekli sınırlarda gezmek kazayı aramaktır. Her virajı sınır süratiyle alan birisi, karşısına beklenmedik bir şey çıkmasını bekliyordur kaza için, o şey fazla bekletmez, çıkar karşısına.
Sınırlarını iyi bilmeyen için de aynı şey geçerlidir (yeni başlayanlar için atlatılması gerken önemli bir aşamadır), onun karşısına sadece yanıltıcı bir viraj çıkması veya bir anlık dalgınlık yeterlidir.


Başkalarıyla:
Diğer motorcular, motorcunun en zor kontrol edilen gazıdır. Her yapılanı yapmaya kalkmak, o gitti ben de giderim demek, kendini başkalarının temposuna kaptırmak, hepsi kazaya çıkan yoldur. Tam tersi de geçerlidir, "-göstereyim şuna nasıl dönülürmüş, -öğrensin nasıl sollanırmış, -bekler bi saat şimdi ben geçeyim şu kavşaktan..." bunlar kazadan önce akıldan son geçenler olabilir. Başkalarıyla sürerken de motorunu kendi sürmelidir herkes (herkes kendi sürüşünü yapmalıdır da denebilir).


Aceleyle:
Aceleniz olsada motor sizi dinlemez, öyle olsa acele edenler en iyi sürenler olurdu. Aslında hiç bir şey acele dinlemez. En bilinen sözümüzdür "Acele giden, ecele gider", "acil"e giden şanslılar da olur arasıra.


Yetenekle:
Becerebiliyor olmak, öğrenmeye engel olmamalıdır. Saniyeler içinde tüm duyuların yüzlerce veri ile altyapısını oluşturduğu, binlerce koordineli kas hareketi ile sağlanan, beyindeki milyonlarca veri komut ilişkisi ile kontrol edilen ve bunların aralıksız aynı kalitede devam etmesi gereken bir süreç konuşuluyor ise, burada öğrenmenin bir zorunluluk olduğu kabul edilmelidir.
Çok yetenekli bir pert motorcu olmak yerine, hep öğrenen bir motorcu olmak seçilebilmelidir.


Eksik, aksak ile:
Kırık fren levyesi, eskimiş lastikler, yanmayan lamba, iyi bağlanmamış çanta, ayarsız karbüratör, hatta ayarsız bir ayna, eksik bir conta... Olması gereken durumda olmayan her şey, gidiyor nasıl olsa diye tamiri ertelenen bir arıza, başa inanılmaz dertler açabilir. Küçük dertler hemen dert edilmeli, halledilmelidir. Para veya zaman sorunu var ise, hastanede yatış, ameliyat, motoru komple toplama gibi işlerin çok daha fazla para ve zaman isteyeceği unutulmamalıdır.



Neyle (hangi motorla) kazaya sürüyor olabilir:
*******************

Skutırla:
En basit, en emniyetli, en masum görünürler. Yüksek oranda bilinçsiz, acemi sürücü oranına sahiptirler. Tabi en yüksek kaza oranına da sahiptirler. Tehlike için yeterli süratlere rahatlıkla çıkarlar, trafikte her motor gibi onlar da tüm tehlikelere açıktır.
Kendilerine has sürüş özellikleri, bazı koşullardaki dezavantajları ile tanınmaları gerekir. Basit görünürler ama emniyetli sürüş için her motor kadar onlar da ciddiyet, tecrübe isterler.


Commuterle:
Vitesli motorlar içerisinde en basit, masum görünümlülerdir. Ve bilinçsiz, acemi sürücü oranı yüksektir. Ve tabi ciddi kaza oranları da yüksektir. Hafiflikleri, kolay manevra yapabilmeleri avantajdır, çok zor bir koşulda kalındı ise birden dezavantaj haline gelebilir, kurtarabilmek için çok daha tecrübeli, bilinçli hareketler isterler. Motosiklete binmek en iyi onlarla öğrenilir, yolu ve sürücü hareketlerine cevaplarını direk hissettirirler, yolla aralarında en basit donanım olan motorlardır. Ciddiye alınmaları gerekir.


Kros motorla:
Az kaza yaparlar. Daha doğrusu sürücüleri kazalarını yatmak, takla atmak, uçmak, çakılmak olarak adlandırır, daha çok arazide kol, bacak, kaburga kırarlar. Kullanıcıları asfaltı pek sevmez, düşmenin, hatanın ne demek olduğunu en iyi bilenlerdir genellikle. Motorları ise asfatta hiç hata affetmez, maalesef asfalttayken nadir de olsa onlar da hata yaparlar.


Spor (racing) motorla:
Hız için tasarlanmış, yola, trafiğe adapte edilmeye çalışılmış makinalardır. Çok güzel ve çekicidirler, karşı cinsten hayran kitlesi vardır. 3-4 yaşında başlamış, özel yetenekliler arasından seçilmiş, özel eğitimler gören, kendilerine özel imal edilmiş tam donanımlı korumalara sahip kıyafetlerle binen, özel ekiplerle çalışan, yedikleri içtikleri dahil her şeyleri ile sürüşe özel hazırlanmış sürücülerin altında, görünür olmayan ayarlarla her şeyleri ile sürücüsüne özel hale getirilmiş makinaların, pistlerdeki yarışlarda gösterdikleri performanslarla tanıtılırlar.
Rahatsız sürüş posizyonları dışında her motor kadar, hatta daha da kolaydırlar... Bastın mı giderler, ama epey hızlı giderler ve o süratte beklenmedik bir şeyi görmek, durmak, dönmek gerekirse işin zor kısmına sıra gelir ve çoğunun sürücüsü için bunu başarmak imkansızdır....
O kadar eğitim gören ve özel koşullarda yarışan profesyonel sürücülerin dahi zaman zaman bunu başaramadıkları pek akla gelmez.
Hiçbir özel eğitimi olmayan, aşamalarla öğrenip sürebilecek hale gelmemiş, günlük kıyafetlerle binecek kadar motordan uzak sürücüler altında intihar makinalarıdır. Tecrübeli, yeterli hale gelmiş sürücüler altında, yüksek hızlara çıkıldığında, memleketimizde buna uygun yol bulunamaması nedeni ile aynı işi görürler.
Bu nedenle çok sayıda büyük kazada onların fotoğraflarını görürüz asfalta dağılmış olarak.
Hız motoruna (racing) binmeyi düşünen biri, öncelikle motora çok iyi binmeyi düşünmeli, bunu yapabildiğinden emin olmalı, kendini hazırlamalı, sonra racinge binmeyi iki kere düşünüp öyle karar vermelidir.


Büyük motorlarla (Touring, Enduro, Naked)
Genelde en bilinçli, tecrübeli kullanıcı profiline sahip sınıftır. Son dönemde yeni başlayanların da ilgi alanı haline gelmiş durumdadır, onlar sayesinde tüm motor satıcılarında ilk ayda servise dönüp pert olanları görülebilir. Ağır, yüksek, büyük, güçlü ve donanımlı motorlardır.
Üstüne oturulduğu anda binene "dikkatli ol!" diye kendileri söylerler zaten. Kaza oranları düşüktür, ama kaza yaptıklarında sonuçları ağırdır.


Chopper-cruiserla
Ağırbaşlı, alçak (zemine yakın) ve geniş bir çeşitliliğe sahip motorlardır. Yapıları gereği hoplayıp zıplamaya ve yolda dansetmeye pek gelmezler. Durur haldeyken kolay kontrol edilebilmeleri nedeni ile ilk motor olarak da tercih edilirler, oysa kazalar genellikle giderken olur... Başlangıç için ne kadar güçlüsü seçilirse kaza riski de o kadar yükselir. Kullanıcıları çoğunlukla emniyete ciddi önem verirler. Emniyet yanında fark edilmeyi (bakılmayı), gürültü çıkarmayı da severler genellikle. Görülmenin, duyulmanın trafikte emniyet için çare olduğuna inanıp kendini buna fazla kaptıranlar, yaptıkları ciddi kazalardan sonra "gördüğü halde bana çarptı", "duyduğu halde önüme çıktı" derler. Suçlusu onlar olamazlar, sakatlıkları olanlar, arkalarından ağlayanları olanlar ise onlar olabilir..


En son MotorhaN tarafından Sal May 01, 2007 12:59 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Uzay
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 27, 2005
Mesajlar: 1900
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Nis 26, 2007 8:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Güzel demişsin Orhan abi. O anda coşma kısmını geçenlerde yaşamaktan son anda kurtardım kendimi.
_________________
950 ADV
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
serif
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 22, 2003
Mesajlar: 1039
Nerden: göztepe

MesajTarih: Prş Nis 26, 2007 8:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bayılıyorum ben bu adama...
ölürüm sana orhan icon_wink.gif icon_wink.gif icon_wink.gif

hayatta attığımız her adım felsefe içerir biz farkında olmadan. illa KANT'dan RUSSEL'dan bahsetmek gerekmez. yaptığın işin analizi, neden-sonuç ilişkisi, çevrendekilerin ve çevrende olup bitenlerin kritiği...bunları düşünmek,konuşmak yazmak alıntı yapmadan kendi cümlelerimizle.... ve motor külliyatının felsefesini yapmak, yapacak adam bulmak.
devam!!!
_________________
http://www.dentgroup.com.tr/kliniklerimiz/dg-goztepe/
ARh+
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
erdemre
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 27, 2005
Mesajlar: 360

MesajTarih: Prş Nis 26, 2007 9:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver



En son erdemre tarafından Cum Şub 25, 2011 12:47 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cyclist
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 26, 2005
Mesajlar: 1118
Nerden: Istanbul

MesajTarih: Prş Nis 26, 2007 1:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Orhan Abi, güzel derlemişsin... O anda coşma olduğu kadar o anda dalma da çok rastlanan bir durum... Bir an düşüncelere dalmanın bedeli ağır oluyor.. icon_confused.gif
_________________
...ece... ciçek motorcu
CBF 150 - "taYYare"
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
HANLAR_HANI_METEHAN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 20, 2004
Mesajlar: 2345
Nerden: Istanbul, Şişli

MesajTarih: Cum Nis 27, 2007 2:27 pm    Mesaj konusu: yorumum Alıntıyla Cevap Ver

..
Orhan Abi. Son derece ciddi olarak düşünmüş ve de kaleme almışsın. Tebrik ederim.

Kesinlikle sorularına cevap arayanların muhakkak okuması gereken bir yazı bu.

Şapka çıkarıyorum.
_________________
Metehan YILMAZ
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mdogruc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Oct 23, 2003
Mesajlar: 511
Nerden: ADANA

MesajTarih: Cum Nis 27, 2007 10:19 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Gerçekten etkileyici bir derleme. Başlıklar ve detaylar çok sistematik. Kendi adıma çok beğendiğimi ve hatta motosiklet dergilerinde yayınlanması gerektiğini düşündüğümü eklemeliyim. Elinize sağlık.
_________________
MESUT DOĞRUÇ / ADANA
Husaberg FE 450 2004
BMW F650 GS DAKAR 2003
505 4654905


http://www.bikepics.com/members/mdogruc/
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
Formatc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 16, 2004
Mesajlar: 1074
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 12:13 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Herkesin kendisini görüp ders çıkartabileceği bir çalışma olmuş. Ellerinize sağlık.
_________________

Si Bi Ef değil, Ce Be Fe
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
MCE63
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 19, 2007
Mesajlar: 419
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 4:47 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sizi tebrik ederim çok hassas ve ince detaylara işaret etmişsiniz, herkesin okuması gerekli bir yazı.
_________________
M. Cenk Ertükel
A Rh (-)
0532 745 03 47

R1150 GS 2001 Gümüş At
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
malkoc
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Non 0, 0000
Mesajlar: 321
Nerden: Çanakkale/Tekirdağ

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 11:05 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sen hangi kategoridesin Orhan ağam.Dipnot please icon_twisted.gif Ellerine emeklerine sağlık.Allah senin gibi büyükleri başımızdan eksik etmesin Rapunzel'im benim icon_biggrin.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi MSN Messenger
ata007
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 09, 2006
Mesajlar: 661
Nerden: Maltepe/istanbul

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 11:17 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Teşekkürler,yani şu adamın mizahi yönü yanında her konuda bilgisi vardır.Köprüden geçerken bir denk gelsen ben de bedava geçeceğim ama daha denk gelemedik.
Şaka bir yana harika arşivlik bilgiler.Kazasız sürüşler inşallah.
_________________
sevgiler

Tuncay Topkara
ata007@e-kolay.net
HERKES İSTEDİĞİ HAYATI MUTLU YAŞASIN...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
MotorhaN
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Mar 08, 2006
Mesajlar: 2196

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 2:08 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sevgili;
Uzay, Bijen, Şenol, Ece, Metehan, Mesut, Sencer, MCE63, Bahadır, Tuncay...
Çok teşekkür ediyorum, kendimi çok iyi hissettirdiniz...

En kıymetli şey ise tabiki desteğiniz. Bakış açımızı biraz değiştirebilmenin "acı haber" sayısını azaltmakta en önemli etken olacağına inanıyorum... Ve aramızda bu düşünceye destek verenler ne kadar çoğalırsa, aksine inananların ikna olması o kadar kolay olacaktır diye düşünüyorum.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Faucon
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 24, 2006
Mesajlar: 127
Nerden: İzmir

MesajTarih: Cmt Nis 28, 2007 8:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Elinize emeğinize sağlık, çok değerli gözlemler. Kimler ve nasıl bölümlerini tekerlek sayısından bağımsız tüm sürücüler okumalı.
_________________
Yüreğinin Götürdüğü Yere Git, Ama Motorla.
DL 650-08 (Kara Sevda)
İsmail
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
degra
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Feb 05, 2004
Mesajlar: 262
Nerden: Etiler

MesajTarih: Pzr Nis 29, 2007 5:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Eline ve beynine sağlık Orhan...

gerçekten hoş bir yazı derlemişsin...

Ve ana fikir ortada o kadar güzel parlamışki...
_________________
M. Gökhan Demir
R1200 GS
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
BERSAY
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 19, 2006
Mesajlar: 596
Nerden: Üsküdar

MesajTarih: Pts Nis 30, 2007 7:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arşivlik bir yazı olmuş icon_exclaim.gif .Eline sağlık Teşekkürler icon_wink.gif
_________________
Yaşadığım hiç bir şeyden pişman değilim Öfkem yaşayamadıklarıma...

____________________________________
HAYDAR KAZAK
0532 413 25 83

HONDA CBF 500
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Surus Tüm saatler GMT
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt