Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Matay Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Arl 05, 2006 9:54 am Mesaj konusu: Bel ağrısı |
|
|
Geçmişten gelen bir "omur kayma başlangıcı" durumum var.
Belli sürelerde kendini hatırlatır.
Ancak şimdi de her motosiklete bindiğimde hatırlatmaya başladı. Tesadüf mü? yoksa motor üzerindeki sarsıntı ve oturuş pozisyonu sebebi ile karşılaşılan bir durum mudur?
Çözümü var mıdır?
Saygılarımla,
Mehmet Atay |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Sal Arl 05, 2006 10:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Anladigim kadariyla da Burgman kullaniyorsunuz, bildigim kadariyla da oturus pozisyonu itibariyle bir kusuru olmayan motordur.
Bence bu durumda bir ortopediste gorunmekten zarar gelmez... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
bberksan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Arl 05, 2006 10:47 am Mesaj konusu: re |
|
|
Ahmet Abi ve sevgili Mehmet bey
Burgman tarzi scooter'larda bel agrisinin daha fazla olacagini dusunuyorum. Her ne kadar konforlu bir koltugu da olsa bacaklari uzattigimizdan dolayi tum yuk bel uzeride. Chopper'larda da ayni durum soz konusu. Enduro tarzi motorlarda ise yukun belirli bir kismi ayaklarda oluyor ve bel daha rahat ediyor diye dusunuyorum.
Scooter ve choper tarzi motor kullandigimda benim de belim agriyor.
Doktor'a danismakta tabiiki fayda var. Ama korkarim "motormu aman binme" seklinde bi cevap verecektir. Onun icin motora binen bir ortopedi uzmani aramanizi tavsiye ederim. _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle. |
|
Başa dön |
|
|
Matay Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Arl 05, 2006 12:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ahmet Bey,
Haklısınız Burgman kullanıyorum. Diğer arkadaşımızın dediği gibi aslında bütün yük belde ama o zaman da bu sorunu bir kaç kişi daha yaşıyor olması lazım.
Dün bir fizyoterapiste gittim. Akşam da MR çektirdim. Bugün sonuçlara göre tedavi başlayacak. Zaten üç önerisini baştan söyleyebilirim:
1. kilo ver,
2. ağır kaldırma
3. motora binme
Motor konusunu sizlere sorma sebebim, hem aramızda benzer sağlık problemi olanlar, hem de konuya hakim motorsever doktorların görüşlerini duymak. Benim doktora "motora binme " demek kolay. Şayet benim için gerçek bu ise bunu diğer motorsikletçilerden de teyid etmek isterim; ya da eğer abartılı bir yaklaşım ise o zaman da doktora ve eşime karşı elimde kontrargüman olur.
Bakalım bu akşam ne sonuç çıkacak. Yarın sizlerle paylaşırım.
Sevgi ve saygılarımla, |
|
Başa dön |
|
|
emoak Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Arl 05, 2006 2:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Belki basit bir soru olacak ama "Bellik" kullanıyor musunuz? Gerek büro işi yaptığımdan ve günde 8 saat otuduğumdan gerek geçmişten kalanufak bir rahatsızlıktan ötürü bel ve sırt bölgemde sürekli bir ağrı vardır (dı) ta ki bellik kullanıncaya kadar. Otomobil kullanırken bile takıyorum artık, oldukça farkettiriyor.
Sevgiler... _________________ Önder Can ÇETİN
0 532 776 66 34
Yamaha Crypton & XT 660 |
|
Başa dön |
|
|
Matay Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Arl 07, 2006 3:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
MR sonucunda fıtık çıktı. Eskiden gelen bir rahatsızlıkmış; "oturuş pozisyonu ve sarsıntı ya da bir çukur sebebi ile başlamış olabilir. Ama normalde bu motordan kaynaklanmaz" dedi doktor hanım. İğne, ilaç ve fizik tedavi ile çözülmesi bekleniyor. Ameliyat gerektirmiyor. Bundan sonra daha dikkatli bir hayat, ve sizin de söylediğiniz gibi motor ve yelken gibi faaliyetlerde korse/bellik kullanımı (korseyi zaten ilk bir kaç gün araba kullanırken kullanmam için verdi).
İlginize çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Mehmet |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Prş Arl 07, 2006 5:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eh muhim olan teshisti, umarim bir an once iyilesirsin. Tedavisi olmayan bir sey olmadigina sevindim cok, gecmisler olsun tekrar. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
econan Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Arl 07, 2006 7:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gecmis olsun Matay,
Bel ve karin kaslarini guclendirmeni tavsiye ederim. Ozellikle alt karin kaslarinin guclendirilmesi bel kisminda omura binen yuku oldukca azaltiyor. (Eskiden cok bel agrisi ceken birisi olarak soyluyorum )
Cabucak buldugum bu linkde gosterilen hareketleri gunde bir kere, kendini asla zorlamadan yaparsan bel konusunda buyuk bir rahatlama hissedecegine inaniyorum.
Gecmis olsun. _________________ http://emresaglam.com/blog
En son econan tarafından Pts Hzr 11, 2007 5:19 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
happysoldier Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Arl 07, 2006 11:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benimde belimde ayni sorun vardi. 2 sene once fizik tedavi gordum iyi geldi. Ancak doktordan motorla ilgili herhangi bir uyari gelmedi.
Halen sol tarafimda ani refleks lerde kasilma ve kramp seklinde kendini gosteriyor. Motordan inerken bile bazen ayagimi cok genis acarak inmedigim veya binmedigim zamanlarda bile kasilma oluyor.
Mac seyrederken bile topa yon vermeye calistigim zaman kasilma oluyor.
Bellik taktigim zaman sorunla karsilasmiyorum.
Doktorun bana verdigi bel kuvvetlendirici hareketler var onlari duzenli yaparsan sorun kalmiyor. Ihtiyac duyarsan fax numarani ozelime yaz sanada gondereyim
Gecmis olsun... _________________ Şener
BMW R1200 GS ADV
İstanbul |
|
Başa dön |
|
|
Ventorkun Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Arl 14, 2006 12:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aynı dertten muzdaribim bende...ama ben bel fıtığımdan sonra motoru satmaya karar verenlerdenim. Çok üzücü ve kendimi boşlukta gibi hissediyorum ama yaşadığım acılardan sonra biraz nadasa çektim kendimi..Mecburiyetten motor satmak çok fena yapıyor adamı.
Ama kendime en azında 4-5 ay binmeme ve bel karın kaslarını kuvvetlendirme zamanı tanıdım. Ondan sonra bir aksilik olmazsa yeniden alırız kısmetse....napalım bi daha hiç binememekte vardı mecburda olsa böyle..şimdi yüzmeye başlıyorum ki en iyisi oymuş |
|
Başa dön |
|
|
insane Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Arl 14, 2006 3:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Son bir haftadır benim de belimde bir ağrı peydahlandı, özellikle motora bindiğimde kendini hissettiriyor. Şimdi burada yazılanları okuyunca iyice korktum, zaten okumadan önce de kendi kendime korkuyordum, yarından tezi yok bir doktora gideyim ben de _________________ Murat İŞGÖREN
XT660R
|
|
Başa dön |
|
|
MotorhaN Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Arl 14, 2006 3:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
insane demiş ki: |
Son bir haftadır benim de belimde bir ağrı peydahlandı, özellikle motora bindiğimde kendini hissettiriyor. Şimdi burada yazılanları okuyunca iyice korktum, zaten okumadan önce de kendi kendime korkuyordum, yarından tezi yok bir doktora gideyim ben de |
Geçmiş olsun Murat, nerelerdesin özlettin kendini?
Tabiki doktora gitmekte fayda var, özellikle motorda hissettiren bel ağrısı dediğin için söylüyorum. Biliyorsun belimiz önemli bir işlev görüyor sürerken, yaptığın bir harekketen kaynaklanan belindeki bir sorun kendini hissettiriyordur büyük ihtimalle ve kısa zamanda geçecektir diye düşünüyorum. Ama sürekli motor zaten beli kuvvetlendirir ve tabi basit bel kasları kuvvetlendirici çalışmaları, bir sorun olsa da olmasa da hayatımıza katmamız her zaman çok faydalı olur. |
|
Başa dön |
|
|
Amed Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Arl 14, 2006 10:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
adaşım geçmiş olsun hasta da olmasan hiç yazmıyacaksın.son toplantıya gelirsin sanmıştım.gene nasip olmadı görüşmek.aman adaş sen hasta olmada istersen yazma _________________ VI.Murat... |
|
Başa dön |
|
|
HANLAR_HANI_METEHAN Tecrubeli Uye
Kayıt: Dec 20, 2004 Mesajlar: 2345 Nerden: Istanbul, Şişli
|
Tarih: Sal Ekm 13, 2009 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
Başlık yukarı. _________________ Metehan YILMAZ |
|
Başa dön |
|
|
ceyip Tecrubeli Uye
Kayıt: Nov 17, 2008 Mesajlar: 132 Nerden: istanbul-hadımköy
|
Tarih: Çrş Ekm 14, 2009 6:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
benim 2 motorum var biri suzuki an 125 digeri 1100 gs .an 125 ile yarım saat yolculuk yapınca bel ve sırt ağrısı yapıyor fakat bmw de böyle bir sorun yok bence olay sadece oturuş pozisyonundan kaynaklanıyor birinde ayaklar önde digerinde yanlarda ve kollar daha açık. _________________ behiç yüksel.
94 1100 gs |
|
Başa dön |
|
|
|