Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
rts1 Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Oca 15, 2004 4:25 pm Mesaj konusu: ilk defa motor almak |
|
|
herkese slm
öncelikle aranıza yeni katıldım.ilk defa motor alıcam neyle başlaman
gerekir 0 km mi! yoksa ikinci el bir motorla mi ! kararsızım niyetim
satarken fazla zarar etmeyip bir üst model olduğu için nelere dikkat edilir
bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirin aranıza katılmakdan
mutluyum |
|
Başa dön |
|
|
Orkun Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 15, 2004 6:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili rts1,
Oncelikle hosgeldin Biz de ikiteker'e katildigin icin cok mutluyuz Bu muamma konu simdi oldugu gibi daha once de cok tartisildi bu forumda. Hele ki eskiden site gocup silinmeden once de cok tartisilmisti. Hatta posta listesinde de cok tartisiliyordur eminim.
O yuzden cok fazla cevap alamazsan sakin uzulme, bu buradaki iyi insanlarin ilgisizliginden degil, vakti olmayisindandir
Neyse ... Eski topicleri ve ozellikle de Donald Duck'in `Motosiklet Teorisi`ne Giris'ten itibaren goz atarsan (ki atmissindir eminim) bayagi bilgiye ulasacaksin. Onun disinda buraya yazilanlar eskilerinin tekrari olacaktir
Saygilar, _________________ Orkun, CRF250X |
|
Başa dön |
|
|
MountRover Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 15, 2004 9:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
rts1 ikitekere hosgeldin..
Orkun hakli. Bu konu cok tartisildi.. Ve genel olarak uzlasmaya varildi.
Motosiklet kullanmaya yeni baslayan birisi icin hic bir akli selim kisi yuksek hacim ve boyutlarda bir alet onermez..
Bu konuda Donald Duckun yazilarini okumani tavsitye ederim.
Sitede bulmussundur herhalde. Once "Motosiklete giris" i okursan daha iyi olur.
Sonrada "Motosiklet Teorisi". ve Forumlarda bu konuda yazilanlar..
Başa dön |
|
|
AFRO Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Oca 16, 2004 1:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
rts1, öncelikle hoşgeldir.
İlk motosiklet tavsiyeleri ile ilgili arkadaşların söylediklerine katılıyorum.
Benim naçizane bir uyarım olacak. Hızlı ve heyecanlı klavye kullandığımız için birçoğumuz yazılarımızda harf ve noktalama hatası yapıyoruz. Bu normal ancak, yazım kuralları sadece resmi yazışmalar için degildir. Birbirimizi daha iyi anlamamız açısından, yazılarında bu kurallara elinden geldiğince uymaya calışırsan eminim ki herkes sevinir. Tekrar hoşgeldin.
Başa dön |
|
|
DRAGUT Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Oca 17, 2004 10:51 am Mesaj konusu: |
|
|
Hoş geldin.
Benim önerilerime gelince:
0 al. Malum sıfır olsun JAWA olsun
Evet satarken zarar edeceksin.
Mesela geçen sene Fazer600 e 13.5 milyar veren biri bu sene iyi ihtimalle 10.5 a satar.(Bu arada bütün motorlar bu kadar zarar ettirmez,Fazer istisna,adı da dahil olmak üzere herşeyi değişti,motor,yakıt sistemi,şase,FZ6)Ama zarar mı dersen bence bu zarar değil.Motora biniyorsun ,sorun yaşama ihtimalin yok denecek kadar az;bence bunlar edeceğin "zarara" değer.
Bence sürüş tecrübene uygun ve 2 sene binmeyi göze aldığın bir makineyi sıfır al.Daha az biner değiştiririm dersen o zaman senin zara dediğin başına gelir. |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Cmt Oca 17, 2004 4:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar, aramıza hoşgeldin.
Motosikletin ufak CC'leriyle ve bana kalırsa (fazladan paran yoksa) 2. el motor ile başlamanı öneririm. Daha bilimsel ve teknik açıklamaları DD arkadaşımızın yazılarından alabilirsin, son derecede öğretici ve açıklayıcı... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
karasessizlik Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Oca 29, 2004 11:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öncelikle ikitekere hoşgeldin.Ben motor kullanmaya 1 hafta önce başladım Honda/Beat aldım.Honda'nın fiyatları çok iyi 2 sene herhangi bir problemle karşılaşırsan ücretsiz destek veriyorlar.Bence sende scooter al kullanması çok kolay ve çok az benzin yakıyor.Manuel bir motor alma çok zor öğrenirsin.
Benden honda/beaet için daha fazla bilgi almak istersen özel mesaj at. |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 29, 2004 11:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
karasessizlik demiş ki: |
Bence sende scooter al kullanması çok kolay ve çok az benzin yakıyor.Manuel bir motor alma çok zor öğrenirsin. |
DD hocamizin ogretileri cok guzel bir sozle baslar;
"Motosiklet, motorlu bisiklet degil; iki tekerli arabadir"
diye. Eger arabada manuel vitese hakimseniz, motorda da zorlanmassiniz. Elbette ilk baslarda biraz daha karmasik gelecektir ama Suleyman Memnun'un kursu gibi egitim veren yerlere giderek once scooter, sonra manuel vitesli motorlari kullanarak ne istediginize karar verebilirsiniz. Egitim aldiktan sonra goreceksiniz ki manuel vitesler korkulacak kadar ocu degil (hatta benim gibi kullandigi aletin heryerine hukmetmek isteyenler icin ekstra eglence kaynagi ).
Ama bisiklet uzerinde tecrubeniz az ise, denge konularinda gucluk yasiyorsaniz, ise temelinden baslayip otomatik vitesli normal veya maxi scooterlara bakmak en guzeli. Bir yandan motordaki yatma acisini ayarlamakla ugrasirken obur taraftan "Devir de cok dusuk kalmis be. Keske viraja girmeden bir alt vitese alsaydim sunu" tasalariniz olmaz. _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
rookie Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Oca 31, 2004 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Karasessizlik,
Ben de Ilker'e katılıyorum. Ben ilk defa motora HD Rider's Edge Academy kursunda binmiştim. İlk gün 1. viteste tır tır tır dolaşıp ikinci gün viteslerinde gayet guzel öğrenmiştim. Bunun benim üstün yeteneklerimle alakalı olduğunu da hiç sanmıyorum
İyi bir eğitimle başlandığında manuel vites sorun olmayacaktır. Ugh!
selamlar,
rookie |
|
Başa dön |
|
|
hido Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Şub 02, 2004 10:21 am Mesaj konusu: ilk motor |
|
|
benim tavsiyem de ilk motor icin kesinlikle scooter olmayacaktir.
büyük tekerlek capli bir motor her zaman daha az risk tasir.
bence 250cc'lik bir motorla baslayabilirsin. 2004 motor fuari'nda
gelecek olan Honda XL200 hem fiyati, hem özellikleri itibariyle
harika bir ilk motor önerisi olabilir. bunun disinda honda twister da
baska bir alternatif. "200'lükler beni kesmez" dersen 400cc'lik
bir honda NX4 falcon verelim. daha büyügünü istersen secenek daha cok:
aprilia pegaso, f650gs, XT660, honda transalp, suzuki freewind vs.
vitesli motosiklet kullanmak düsündügün kadar zor degil.
birkac günlük bir caba herseyi cözüyor. daha sonra da
kendini gelistirmek icin yapman gereken binlerce kilometre kaliyor!!!
hido |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pzr Şub 08, 2004 7:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aslında scooter alarak iyi bir karar mı verdim bilemiyorum.Kısa bir süre içerisinde sıkılabilirim.Otomatik bir scooter alıcağıma manuel bir cross alsaydım daha iyi olabilirdi hem kendimi daha çok geliştirir hemde daha çok zevk alabilirdim.Çevremdekilerin tavsiyesine uyup ilk başta scooter ile başladım
Ama bir iyi noktası var arkama kız atabilirim |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pzr Şub 08, 2004 7:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
2004 11.İstanbul MOTOSIKLET Fuarı'na kimler geliyor?
Ben gelmememi gerektiricek bir şey olmazsa kesin gelirim.
Az kaldı Oleeeeey!!!
|
|
Başa dön |
|
|
motoist Tecrubeli Uye
Kayıt: Feb 02, 2004 Mesajlar: 688 Nerden: Tuzla / İstanbuL
|
Tarih: Sal Şub 10, 2004 9:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selamlar ilk kez başlayan arkadaşlar için ben de scooter öneriyorum.
Özellikle ucuz modellerden. Yani sağa sola çarptığında fazla cebini yakmayacak birşeyler. Tabi paraya daha kıyıp full kasko yaptırırsa motorunu daha çok emniyete almış olur. Ben 2 yıldır scooter kullanıyorum (kanuni mars 90) Bütün acemiliğimi bu motor ile geçirdim. Ufak tefek kazalar yaptım ve olası kazalardan kıl payı kurtuldum. Altımda scooter değilde başka bir motor olsa idi belki de sümük gibi yapışırdım bi yerlere. Şu sıralar emektar motorumu satıp Honda Shadow ayarında bir Crusier motor alma aşamasındayım (Suzuki Burgman 400 ve üstü bir scooter'a da hayır demem aslında). Çünkü, artık 100-200 km'lik uzun yollar gitmeyi, turlara katılmayı planlıyorum. Şimdiden büyük motorlara hazırlıyorum kendimi. Gerek bilgi, gerekse giyim kuşam yönünden hazırlıyorum kendimi büyük motorlara. A2 Ehliyemi aldım; Kaskımı, montumu aldım daha geçenlerde örneğin.
Benim esas anlatmak istediğim bu tip arkadaşların trafiğin işleyişini içine dalarak güvenle öğrenmeleridir. Özellikle büyük şehirlerde yoğun trafik yüzünden sık sık ve bazan ani vites düşürüp-kaldırmak profesyonel kullanıcıların bile canını sıkabiliyor. Örneğin virajlara hangi hızlarda girmeleri gerektiği gibi durumları daha az riskle öğrenebilirler.
Ayrıca özellikle Maxi Scooterlar'ın diğer birkaç tür motordan farkı sadece vites olayı değildir. Mesela Suzuki Burgman 400, Aprilia Atlantic 500 vs. gibi motorlar diğer motorlarda pek bulunmayan bir AeroDinamiğe sahiptirler. Sürücünün vücuduna hemen hemen hiç şiddetli hava çarpmaz bu motrlarda. Veya yüzüne gözüne hemencecik sinek, toz falan girmez. Bu yönüyle sağlık açısından daha iyidirler.
Baya uzun yazdım galiba ama 2 yıllık deneyimi bi çıpıda ancak bu kadar özetleyebiliyorum. Herkese Selamlar... _________________ Ahmet NesiL "78
1998 DragStar 650 (Satıldı)
2004 V-Strom 650 (Satıldı) |
|
Başa dön |
|
|
MountRover Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Şub 11, 2004 2:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba motoist,
Ikitekere hosgeldin.
Yuksek hacimli motosiklete, Iki sene scoot kullandiktan sonra geciyor olman gercekten saygi duyulacak bir davranis. Cogumuzun bu sabri yok. Ve bunun odulu cok buyuktur aslinda.
Alacagin Shadowla mutlu ve kazasiz surusler dilerim.
Başa dön |
|
|
Airport Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Şub 11, 2004 9:44 am Mesaj konusu: |
|
|
motoist demiş ki: |
Bilmiyorki Sorsun, Bilse Sorar;
Sormuyorki Bilsin, Sorsa Bilir. |
Cok guzel.......... cok... _________________ "Tecrube, limitlerini bilmektir"