Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Airport Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ksm 24, 2003 9:51 pm Mesaj konusu: Trafikte bir Japon avci pilotu |
|
|
Biraz once 100 km. geldikten sonra elimi yuzumu yikiyordum. Agzimi kapatan bir maske takmistim bu aksam. Aynaya baktigimda kendimi; bombasini atamadan birligine donmus Japon avci pilotu gibi gordum. Maskenin olmadigi yerler simsiyahti. Goren; Turkiye Komur Isletmeleri'nde usta isci olarak calisiyorum sanir.
Yikaninca neredeyse camur cikiyor insanin uzerinden. Giysiler deseniz koyu renk olduklari icin gozukmuyor ama kirmizi fularimdan anliyorum ne kadar kisa surede kirlendiklerini. Iyi de peki biz bu havayi tamamen soluyoruz. Yani; doga, oksijen, ozgurluk, spor, hobi, cicek, bocek derken gunde kac oktan karbonmonoksit yutuyoruz dersiniz. Sigarayi birakmaya hazirlandigim su gunlerde iyice dert oldu bu is bana.
Ne dersiniz? Acaba sehir ici surusler icin isi abartip Israil tipi tam korumali bi maske mi takmak lazim. Gerci onun da aerodinamigi musait degil ama
Ne yapmali, ne etmeli, nedir bu? Bilenler anlatir mi, bilmeyenler fikrini paylasir mi acep?
"Tecrube, limitlerini bilmektir"
Rauf "Airport" GERZ
XVZ 1300 Royal Star |
|
Başa dön |
|
|
hasbehas Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 24, 2003 Mesajlar: 223 Nerden: Kuşadası / AYDIN
|
Tarih: Pts Ksm 24, 2003 10:41 pm Mesaj konusu: Re: Trafikte bir Japon avci pilotu |
|
|
Airport demiş ki: |
Acaba sehir ici surusler icin isi abartip Israil tipi tam korumali bi maske mi takmak lazim. Gerci onun da aerodinamigi musait degil ama |
Ya Rauf kardeş.. Nedir bu İsrail tipi tam korumalı maske ? _________________ Hasan Deniz
[hasbehas]
O RH+ / Kuşadası
http://hasbehas.blogspot.com
----------------------------------
Bir problemi çözmenin en iyi yolu.. O probleme hiç girmemektir...!! |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ksm 25, 2003 7:44 am Mesaj konusu: Re: Trafikte bir Japon avci pilotu |
|
|
hasbehas demiş ki: |
Ya Rauf kardeş.. Nedir bu İsrail tipi tam korumalı maske ? |
Gaz maskesi ayari birsey sanirsam _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
Airport Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ksm 25, 2003 9:13 am Mesaj konusu: Re: Trafikte bir Japon avci pilotu |
|
|
Alıntı: |
Ya Rauf kardeş.. Nedir bu İsrail tipi tam korumalı maske ? |
Ilk Irak savasinda Saddam'in muhtemel kimyasal saldirisina onlem olarak Israil'de kullanilmisti. Tam tesekkullu dev bir alet. Bircok kisi bu maskeyi yanlis taktigi icin nefessiz kalip hayatini kaybedince halka ozel kurslar verilmisti. Sarin ve hardal gazi dahil her turlu kimyasala karsi uygun bir maske. Tabi, hardal gazi icin deri solunumunu engelleyecek tam donanim kiyafetle giyildiginde basari sagliyor.
Rezil bir potansiyel insanlik sucuna karsi alinmaya calisilan pasif ama basarili bir onlem (korunma) aparati yani.
Rauf "Airport" GERZ
XVZ 1300 Royal Star |
|
Başa dön |
|
|
hasbehas Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ksm 28, 2003 9:38 pm Mesaj konusu: Re: Trafikte bir Japon avci pilotu |
|
|
Bircok kisi bu maskeyi yanlis taktigi icin nefessiz kalip hayatini kaybedince halka ozel kurslar verilmisti. |
Ozaman bu maske geçmiş yıllarda dalgıç elbisesinin üzerine takılan büyük bakır fanus gibi bişey mi ?
Netten maske türlerine falan bakındım.. ama bulamadım.. bi resim/isim var mı sende ? _________________ Hasan Deniz
[hasbehas]
O RH+ / Kuşadası
|
Başa dön |
|
|
Airport Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2003 6:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar, alemsiniz vallahi...... Yani, mevzuunun icinden maskeye takildiniz
Sonunda, "Maskeyi takalim kurtulalim" gibi bi neticeye varacak is, ondan korkuyorum
Neyse, bende fotolari var cekmistim ama dia pozitif oldugu icin nasi gonderirim bilmiyorum. Bi yolunu bulurum umarim.
Rauf "Airport" GERZ
XVZ 1300 Royal Star |
|
Başa dön |
|
|
hasbehas Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2003 11:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sonunda, "Maskeyi takalim kurtulalim" gibi bi neticeye varacak is, ondan korkuyorum |
Ehu.. Alem Olan bi ben miyim ??
İstanbul'a gelecemde yakında..
şimdiden hazırlanayım havasına.. suyuna.. _________________ Hasan Deniz
[hasbehas]
O RH+ / Kuşadası
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ksm 30, 2003 3:23 am Mesaj konusu: |
|
|
Aradigin/ihtiyacin olan sey bunlar aslinda...Kimyasallari absorbe etmek icin aktif karbon ve partikul filtrasyonu yapiyor. Soguk hava icin ozel modelleri de var. TR de bulabilirmisiniz bilmiyorum ama burada (ABD) ozellikle bisikletci ve sehir ici kosuculari kullaniyor.
http://www.icanbreathe.com
|
|
Başa dön |
|
|
Airport Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Arl 01, 2003 12:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet, bu maskeden daha once kotu gorevlerden () birkacinda kullanmistim. Ama, insanin konsantrasyonunu cok bozuyor, disariyla olan iletisimi neredeyse tamamen kesiyor ve asagiya dogru olan gorus acisini birkac derece yok ediyor.
Dun, maskeli bir kask denedim. Onun durumu yukarida saydigim dezavantajlar bakimindan cok daha kotu. Hele yazin kullanmanin mumkun olacagini hic sanmiyorum. Sanirim cozum (benim acimdan ve en azindan 'simdilik' kisin) normal maskeyi burnu kapatacak bicimde kullanmak.
Rauf "Airport" GERZ
XVZ 1300 Royal Star |
|
Başa dön |
|
|
altugsaygili Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Arl 01, 2003 4:27 pm Mesaj konusu: kamyonlar |
|
|
benim tavsiyem mumkun oldugunca ticari arac trafiginin dusuk oldugu yollarda seyretmek
yoksa kanserden telef olucaz valla
ozellikle kamyonlardan uzak durun derim
gerci bazen insan zorunlu olarak o trafige girmek zorunda kaliyor ama
yine de oyle bir opsiyonunuz olursa trafik hacmi dusuk rotalari tercih edin.
sevgiler
ALTUG SAYGILI
F650GSI:))) |
|
Başa dön |
|
|
|