Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pzr Oca 02, 2005 9:30 am Mesaj konusu: Suzuki Bandit 600 e 50cc lik bir doping yaptı
Touring ve naked segmentinde çok tutulan ve adından devamlı söz ettiren başarılı bir motosiklet GSF 600S Bandit.
Suzuki 2005 yılında Bandit 600 e 50cc lik bir ekleme yaparak Bandit 650 olarak piyasaya sürüyor.
Genel olarak bakarsak, ön kafa grenajı ve far geliştrilmiş, motor bloğu siyah olmuş (siyah blok siyah şase 2005 te revaçta nedense. bir sürü markada siyaha geciyor )
Önden bakında eski modele göre daha sportif bir görünüm kazanmış
Üstten görünüm
Benzin göstergesi, odometre ve hız göstergesi de teknolojiye ayak uydrurarak abilerindeki gibi digital olarak donatılmış.
Arkadan görünüm
Yeni modelde motor hacmi yükselmesine rağmen sadece 2 beygir artarak 80 beygir olmuş. Ve hala karbüratörlü. Oysa bu kadar görsel değişime ve hacim artırımına ek olarak enjektör beklerdik Suzuki'den.
Türkiye'de 2003 ve 2004 te oldugu gibi 2005 te de oldukça aranılan bir motosiklet olabilir uygun fiyat politikası ile pazarlanırsa.
Tarih: Pts Oca 03, 2005 8:40 pm Mesaj konusu:
Karburatorlu kalmasi normal. Sasi ve yuruyen aksam degismediginden adamlarin satabilecegi tek artisi var, o da cok ama cok uygun fiyati. Enjektore gecip de fiyatini yukseltmek istememislerdir. Eski Bandit'in Fazer, Hornet, Zed gibi motorlarla olan karsilastirmalarini okursaniz hep sonuncu oldugunu gorursunuz. Surus dinamiklerindeki negatifleri fiyatiyla kapatmaya calisiyor. Sonucta tasarim olarak oldukca yasli bir makine... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Tarih: Sal Oca 04, 2005 9:26 am Mesaj konusu:
İlker e katılıyorum, Honda nın Transalp de düştüğü hatayı Suzuki Bandit te tekrarlamış görünüyor; 2005 yılı biraz kısır bir yıl olacak izlenimi veriyor. Şahsen BMW R 1200 GS den sonra beni heyecanlandıran yeni bir model görmedim, aynı kadının makyajını yenileyip getiriyorlar. Müjde Ar olurmu Jennifer Lopez? Olmaz!! _________________ Ümit Yayla
İstanbul
Kayıt: Non 0, 0000 Mesajlar: 1056 Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.
Tarih: Sal Oca 04, 2005 12:02 pm Mesaj konusu:
Bence olaya farkli acidan bakmalisiniz. Suzukinin bu sinifta zaten sv650'si var. bandit'ten istediginiz ozellikleri veriyor (4 silindir haric.)
Eger geleneksel görünümde ("traditional" derler ya) birsey istiyorsaniz bandit cok cekici bir motor.
Zaten - hornet de dahil olmak üzere - bu siniftaki motorlar, ss motorlarin kirpilmasiyla, motorun de-tune edilmesiyle yaratiliyor. Bu motorlarda cok bildik bilesenler kullaniliyor. motoru, freni hep baska bir motordan aktarilma. Bilesenleri sadece baz alinan motorun ne olduguna bagli. Adamlar zaten oturmus bir tasarimi yedek parca raflarinda bulunan parcalari kullanarak yapiyorlar.
SV650 ise (kardesi olan V-Strom ile birlikte) yeni ve cok akilci bir tasarim. Suzuki iki farkli tadi ayni sinifta sunmus ve bence bu da guzel.
SV ve Bandit gerek gorunumleri, gerekse karakterleri acisindan farkli motorlar;
SV, yapi olarak ince, hafif, kivrak, gorunum olaraksa daha sportif.
Bandit ise guc olarak SV`den biraz daha guclu olmasina ragmen, daha agir olmasindan oturu onun kivrakligina sahip olmayan bir arac.
Her ikisi de bence guzel motorlar, Bandit de bana gore guzel olmaya devam etse de gorunum olarak yaslandigini kabul etmek lazim. Buna ragmen fiyat politikasi ile ornegin Fransa`da 6bin adet ile bu senenin en cok satan ucuncu motor olmus. Motor kisminin eksisi ise, rakipleri gitgide incelen 4 silindir blogu kullanirken, Bandit`in hala iki yana tasan, devasa hava sogutma kanallari olan 1990`lardan kalma blok kullaniyor olmasi...
-----
V-Strom demiş ki:
Müjde Ar olurmu Jennifer Lopez? Olmaz!!
Zevkler tartisilmaz ama ben Mujde Ar`i pek bir begenirim...
Tarih: Sal Oca 04, 2005 8:39 pm Mesaj konusu:
Sadece göstergelerdeki degisiklikler iyi olmus onun disindakiler ise bana göre olumsuz degisiklikler.Tabi simdilik sadece fotorafa bakip yorum yapiyoruz ama hem farlar hem aynalar bu tipe bence yakismamis ayni siyah blogun yakismadigi gibi.
Kim ne derse desin fiyat/perfomans olarak bakilacak olursa yine de cok uygun bir motor. _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
Tarih: Sal Oca 04, 2005 10:52 pm Mesaj konusu: ayni tas ayni hamam
Bandir bence gunumuzde sifir km'si bes para etmez bir motor.. o motosikletin motoru ilkerin de dedigi gibi cok eski bir teknoloji, 1987 tarihliydi yanilmiyorsam. yag sogutmali falan.. saglamdir ama, artik hepsi saglam.
Illa istiyen varsa ikinci el alsin derim, gecen sene sifir'ina verilecek parayla nerdeyse DL650 aliniyordu.. tip olarak alakasi yok ama, hem dusuk devirdeki tork ozelleikleri cok basarili, hem de oturma pozisyonu adam gibi.. DL ciler daha iyi anlatir.
Siyah blok a kanmamak gerek, ayni tas ayni hamam..
Birde bozuk yolda cok pis altini vuruyor! 4'e 1 egzos manifoldunun motor blogunun altinda kare seklinde birlestigi nokta.. Sahsen bana Cil cil siyah Banditimi sattiran, nefret ettiren husus budur.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız