Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
KARABASAN Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 10:41 am Mesaj konusu: Debriyajsız vites nasıl değiştirilir ??? |
|
|
Tekniği hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim... _________________ A. Muratoglu
KTM 990 ADVENTURE |
|
Başa dön |
|
|
exile Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 10:53 am Mesaj konusu: |
|
|
motor devirine geldiği zaman vitesi artırıyosun derbriyajı kullanmıyosun genelde 3 4 te oluyor bende. devrine gelmediyse zaten vitesten çıkmıyor. _________________ Mondial MCT 250
34 FDY 31
0(rh)+ İstanbul Çatalca /Edirne |
|
Başa dön |
|
|
xl200 Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 11:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Valla hic denemedim Bunun teknik'ten ote Servis isi bayagi pahali olabilir |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 11:19 am Mesaj konusu: Re: Debriyajsız vites nasıl değiştirilir ??? |
|
|
Kullanıcı tarafından kaldırılmıştır... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
En son Ilker tarafından Sal May 30, 2006 7:51 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
KARABASAN Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 11:56 am Mesaj konusu: |
|
|
Tesekkurler Ilker ...detayli aciklamalar icin
Niye one atiliyor bu motor diye dusunup duruyordum.. demek devir az geliyormus...
Biraz daha deneyelim bakalim... _________________ A. Muratoglu
KTM 990 ADVENTURE |
|
Başa dön |
|
|
radiohead Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 9:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
İlker in de bahsettiği gibi vites büyütmek zamanla alışılırsa gayet rahat yapılan bir şey. Ama öğrenene kadar yediğiniz debriyaj ve vites kutusu ömrü de hiç hafife alınacak gibi değil. Bence efendi efendi debriyaj kullanmak her açıdan daha sıhhatli. Alışılınca ikide bir yapmaya başlayıp esas debriyaj gereken durumlarda eliniz ayağınız şaşabiliyor. (bende öyle oluyo valla)
Bahsedildiği gibi debriyajsız vites küçültmek "motor üstünde igne deliğine iplik takabilen!!" arkadaşlar için ancak uygun olur. Vites büyütürken debriyaj kullanmamanın tek artısı ivmelenmede kesinti yaşanmaması ama en ufak zamanlama hatasının cezası şenlikli bir "CART" sesi oluyor.
Zaten MotoGP izleyen arkadaşlar görmüştür, oradaki pilotlar hiçbir zaman vites yükseltirken debriyaj kullanmazken her vites düşürmede debriyaj kullanırlar (onlarda sabit gazla gitmek diye bir olay yok ne de olsa). |
|
Başa dön |
|
|
Teoman Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 9:29 pm Mesaj konusu: Re: Debriyajsız vites nasıl değiştirilir ??? |
|
|
KARABASAN demiş ki: |
Tekniği hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim... |
sevgili karabasan senin gs 'e debriyaj koymamışlar mı yaw |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 21, 2004 9:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bende son 4-5 aydir vitesi büyütürken sürekli, kücültürken de zaman zaman debriyajsiz vites degistirdim.İyice alistiktan sonra cok kolay oluyor.En azindan ben sorun yasamadim.
Yarislarda SS lar debriyaj kullaniyorlar mi acaba fikri olan var mi ? _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 3:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
İlker, hakikaten sen böyle mi kullanıyorsun motoru Hayır bizim için normal ama sana hiç yakıştıramadım yahu _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 4:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
zakcay demiş ki: |
İlker, hakikaten sen böyle mi kullanıyorsun motoru Hayır bizim için normal ama sana hiç yakıştıramadım yahu |
Niye Zafer hocam? Acemi-acemi diye diye acemi mi sandin? Iyi kotu ogreniyoruz, pisiyoruz icabinda
Biri gelse de cevirse, bu tarafim ateste cok kalmis... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 4:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yok be İlker o anlamda demedim Yani, sen kurallara falan pek bir riayet edersin. Yanlış şeyler yapmazsın da ondan dedim
DD duy duy, bak en güvendiğin adamlardan biri neler yapıyor Yakında tek teker de gezmeye başlar valla bu İlker. Hem de yalnız da olmaz yanii. Bu İlker'in bir de komşusu var ya Sinan, hah işte onu da bozar bu ha benden söylemesi
(Öyle acemilik falan aklıma bile gelmez. Kim acemi değil ki? ) _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 4:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
zakcay demiş ki: |
Yok be İlker o anlamda demedim Yani, sen kurallara falan pek bir riayet edersin. Yanlış şeyler yapmazsın da ondan dedim
|
Kunefe zulumcusu zakcay hocam (unutmadim unutmam serbet doktugun kunefeli resmini, bir geleyim TR'ye odetecegim ),
Kural ihlali yapmadim ki. Veya hangi kurali kastettigini anlamadim
Herkes debriyajsiz vites degistirebilir. Benim seleye maymun oturt, o benden iyi bile degistirir belki, o kadar kolay cunku... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 4:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ilker demiş ki: |
Kural ihlali yapmadim ki. Veya hangi kurali kastettigini anlamadim
|
Bu nedir? Kıvırmaca tekniği mi? Yemin ediyorum burada böyle kıvıran bir tek ASENA var... _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
DrDakar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 5:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
DD duy duy, bak en güvendiğin adamlardan biri neler yapıyor |
Ilker cok yakinda tek teker gezer, ben eminim, o kastettigin titrek tayfadan degil. Ama aldigimiz istihbarata gore komsunun daha uzun yillar motor kullanmasi lazimmis _________________ Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com
www.gamsizseyyah.com |
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 22, 2004 7:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
DrDakar demiş ki: |
.........Ama aldigimiz istihbarata gore komsunun daha uzun yillar motor kullanmasi lazimmis |
|
|
Başa dön |
|
|
|