Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Kayıt: Mar 08, 2006 Mesajlar: 185 Nerden: Bursa - FENERBAHCE CUMHURIYETI
Tarih: Sal Nis 20, 2010 4:38 pm Mesaj konusu: I.A.M. - A.R.A. Mehmet Oktay Eğitim Günleri - Bursa
Geçtiğimiz hafta sonu Bursada yapılan eğitim çalışması ile ilgili birkaç bilgi vermek istiyorum.
I.A.M. - A.R.A. Mehmet Oktay Eğitim Günleri - Bursa
Sayın Prof.Dr Bülent Oktay ın talebiyle, kardeşi rahmetli Dr.Mehmet Oktay adına BursaEnduro yönetim kadrosu ve OMM derneği işbirliği ile her yıl tekrarlanması planlanan eğitim günleri 16-18 Nisan 2010 tarihinde Bursa'da düzenlenmiştir. 3 gün süren eğitimin kapalı alan ve yol bölümlerinde toplam 74 katılımcıya eğitim verilmiştir.
Hedeflediğimiz eğitim almamış hiç bir motosiklet sürücüsünün kalmaması ve motor kazalarında hiç kimsenin yaralanıp ölmemesi kısaca "Bir kişi bile ölmesin" diyoruz.
Katılımcılara eğitim, OMM derneği tarafından Türkiye'de ilk kez "I.A.M. - A.R.A. TOTAL" olarak adlandırlan , 3 günlük sürede ard arda A.R.A. Teori, A.R.A. Kontrol ve A.R.A. Yol eğitimleri verilmiştir.
1.Gün
A.R.A. Teori semineri; ustalık isteyen bir motor sürüşü için gerekli kuralların düzenlenmesine yönelik bir eğitim ve tartışma platformudur. OMM-ARA Teori, her seviyedeki motosiklet eğitimi için gerekli bir başlangıç semineridir.
2.Gün
A.R.A. Kontrol; Trafiğe kapalı alanlarda yapılan motosiklet hakimiyetinin ve acil durum manevralarının işlendiği bir çalışmadır.
3.Gün
A.R.A. Yol(Roadcraft); sürüşleri TMF tarafından da onaylanmış bir yol sürüşüdür. Bu sürüş esnasında; bilgi toplama sistemi, alınan bilgilerin elenmesi ve analiz edilmesi, öngörme ve tüm trafik koşullarına güvenle ve uygun bir şekilde tepki verme konuları işlenmektedir.
--------
Bu eğitim şenliğinin ardından,
Eğitime destek olan RENTIP - Dr Bülent Oktay ve ailesine,
Eğitimi veren OMM derneği eğitmenlerine ;
"Engin Balaban, Mert Volkan, Zafer Akçay, Serhat Klavuz, Yiğit Güler, Sedat Karayılanoğlu, Merhmet Durak, Mithat Kılıç, Semih Bozkurt, Robert Khodadad"
Eğitimin organizasyonu için çaba sarfeden BursaEnduro yönetimine ve OMM Bursa temsilcisi Can Ceylan'a,
Eğitimin değerini bilip katılan tüm katılımcılara teşekürler.
Tarih: Cum Nis 30, 2010 10:50 am Mesaj konusu:
Paylaşım için çok teşekkürler Sevgili Osman, çok verimli geçen bir aktiviteydi, Bursa Enduronun organizasyonu ve Rentıp ın katkıları ile Bursalı motosikletseverler eğitim şöleni yaşadılar, devamı da gelir inşallah.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız