Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 8:29 am Mesaj konusu: Motosiklet Kullanırken Müzik Dinlenilebilir Mi ? |
|
|
Selamlar,
Sorum çok net, sizce motosiklet kullanırken müzik dinlenilebilir mi ? Vites değiştirme zamanı, kornalar, dış duyusal faktörler devre dışı kalabilir veya problem teşkil edebilir mi ? Gaza getirici etkinliği bize kötü şeyler yapabilir mi ? _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:46 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
funkstar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 9:55 am Mesaj konusu: |
|
|
eğer trafikte ilerlerken kendine korna çaldırtacak duruma düşüyorsan değil müzik dinlemek motora dahi binme! ben uzun, kısa geziler v.s nereye gidersem kulagıma takarım iki kulaklıgı da ve ilerlerim. şimdiye kadar en ufak bir sorunla da karşılaşmadım bu yüzden. sadece motora biner binmez değil ama bi süre sonra açarım, o da baştan makinayı bir dinlemek için olur. ayrıca merak etme, zaten çevredeki korna sesleri de bi şekilde kulagına geliyor, algıda seçicilik bu olsa gerek. _________________ http://serhatgursoy.com
r1200GStar |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 1:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
funkstar demiş ki: |
eğer trafikte ilerlerken kendine korna çaldırtacak duruma düşüyorsan değil müzik dinlemek motora dahi binme! ben uzun, kısa geziler v.s nereye gidersem kulagıma takarım iki kulaklıgı da ve ilerlerim. şimdiye kadar en ufak bir sorunla da karşılaşmadım bu yüzden. sadece motora biner binmez değil ama bi süre sonra açarım, o da baştan makinayı bir dinlemek için olur. ayrıca merak etme, zaten çevredeki korna sesleri de bi şekilde kulagına geliyor, algıda seçicilik bu olsa gerek. |
Teşekkürler Serhat abi ancak X-Max kullanıyorsun ve viteslerle sorunun yok, peki motor sesi kulaklıktan giriyor mu ? Yani vites değiştirilebilir mi sence? _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:48 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
funkstar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 6:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence vites sorunun olmaz. vites değişmekte zaten sırf ses dinleyerek değil, vibrasyon artması - zamanının geldiğinin hissi gibi başka etkenler de var ve vites değişimini duyacagın kadar motor sesini de duyarsın diye düşünüyorum. ayrıca ditleri bile duyabiliyorum sanırım ben. dediğim gibi, duymak isteyip istememekle alakalı. _________________ http://serhatgursoy.com
r1200GStar |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 6:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
funkstar demiş ki: |
bence vites sorunun olmaz. vites değişmekte zaten sırf ses dinleyerek değil, vibrasyon artması - zamanının geldiğinin hissi gibi başka etkenler de var ve vites değişimini duyacagın kadar motor sesini de duyarsın diye düşünüyorum. ayrıca ditleri bile duyabiliyorum sanırım ben. dediğim gibi, duymak isteyip istememekle alakalı. |
Evvet _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:49 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
funkstar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 6:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
aç cezayı ver gazı bişey olmaz, gelsin hayat bildiği gibi! _________________ http://serhatgursoy.com
r1200GStar |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 13, 2008 6:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
_________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:58 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
RorQual Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 15, 2007 Mesajlar: 110 Nerden: İstanbul (Erenköy)
|
Tarih: Pts Nis 14, 2008 8:28 am Mesaj konusu: |
|
|
ceza kesmesse rammstein de dinleyebilirsin.. _________________ Salih Selçuk ÖZEN
0 Rh+ |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 14, 2008 9:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Her daim-ler chrysler _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:50 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
izci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 14, 2008 9:16 am Mesaj konusu: selam |
|
|
Vallah ben motorun sesini duymadan hiçbir araç süremiyorum. Bu arada Sagopa da dinleyebilirsin kardeşim. :DBence son albümü süper denemelisin. Motor ne Turgay? KMX ??? _________________ Sakin Olmam Lazım...!!!
|
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 14, 2008 6:07 pm Mesaj konusu: Re: selam |
|
|
izci demiş ki: |
Vallah ben motorun sesini duymadan hiçbir araç süremiyorum. Bu arada Sagopa da dinleyebilirsin kardeşim. :DBence son albümü süper denemelisin. Motor ne Turgay? KMX ??? |
Evet KMX _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt Ağu 25, 2012 2:51 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Sal Nis 15, 2008 10:28 am Mesaj konusu: |
|
|
muzik dinlerken hulyalara dalmak olasılıgı var
ben pek tavsiye etmiyorum
zaten motosiklete hayatın harala gurelesinden uzaklasmak ve bir manad icsel yolculuklara cıkmak icinde kullanmıyormuyuz.
eh muzik gibi dunyevi bir zevke gerek kalmıyor benim acımdan
muzik dinleyerek seyahat edeceksem binerim otomobilme acarım cd calarımı veririm coskuyu arka kolonlara (anfim sagolsun )
motora binerken muzik , telefon ıvır kıvır bence gereksiz.
davulun ritmine kapılıp yolun ritminden uzaklasmak da olası...
biz gencken rock dinlerdik ya muhaliflik icin. simdi rap mi dinleniyor _________________ Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com
Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir. |
|
Başa dön |
|
|
izci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 15, 2008 10:45 am Mesaj konusu: selam |
|
|
Ben kim hangi müziği güzel yaparsa onu dinlerim. Rockta Hayko Cepkini Rapte Sagopayı tek geçerim. _________________ Sakin Olmam Lazım...!!!
|
|
Başa dön |
|
|
Beau_Ra Tecrubeli Uye
Kayıt: Jan 03, 2008 Mesajlar: 169 Nerden: Kalkan/Kaş/ANTALYA
|
Tarih: Sal Nis 15, 2008 12:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence müzik dinlemek önemli ve özen isteyen bir iştir, ayrıca dikkat ister. Çoğu zaman iyi bildiğimi sandığım parçaların arka planlarında daha önce dikkat etmediğim sesleri , armonik vokalleri , ikinci gitarları duyarım. İyi müziklerde, iyi parçalarda her zaman keşfedilecek birşeyler vardır. Bunları keşfetmek isterseniz yani hakkını vererek dinlerseniz , dikkatiniz müziğe kayar , motosiklet kullanmak tehlikeli olabilir.
Sözleri fazla duygusal müzikler de tehlikeli olabilir. Aklınız eski sevgilinize falan gidip , dikkatiniz dağılabilir.
Shake it up şekerim gibi abuk parçalar ise en zararsız şarkılar bence ama yine de en dandiği bile olsa , dikkat dağıtabileceği için eve yada nereye gidiyorsanız , sabredip gittiğiniz yerde dinlemekte fayda var gibi geliyor bana. En azından ben motor kullanırken dinlemiyorum.
Kısa not : Hayco Cepkin rock formlarının çok dışında bir müzik yapıyor. Gitar solosuz rock olmaz , ruhu olmaz. _________________
To live is to die... |
|
Başa dön |
|
|
taklamakan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 15, 2008 1:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Motor kullanırken kulağa walkman, mp3 player.. vs kulaklığı değil, kulak tıkacı takmanın sağlıklı olduğunu düşüniyrum. Motor kullanırken kafayı tamamen boşaltıp yola odaklanmak, kafayı meşgul edecek herşeyden uzak durmak gerek bence. Müziğin de kafayı meşgul edeceğine, hatta gaza getirici bazı müzik tınılarının ruh halini etkileyerek normalde yapmayacağın hareketleri yapmana sebep olabileceğine inanıyorum, misal; "scorpion'un still loving you" parçasını dinlerken, gazı sonuna kadar açmak isteyebilir canım . Diyeceksin ki araba kullanırken niye dinliyoruz o zaman, ama o araba bu ise motor diyeceğim ben de
Velhasıl kelam motor binerken müzik dinlemenin yola odaklanmayı güçleştirebileceğini düşüniyrum. Yeni motoruna bi an önce kavuşmanı, kazasız belasız yollar katetmeni dilerim. _________________ v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi) |
|
Başa dön |
|
|
|