Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
boravyus Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 4:35 pm Mesaj konusu: kaçkar yolları taştan iki teker sen çıkardın beni baştan |
|
|
tekrar selamlar...
yine yaptığımız başka bir geziyi paylaşıyorum...
balayını bahane bilip yollara düşüyoruz, izmirden istanbula geçiyoruz önce tabi o yolculukta yaşadıklarımız tam bir kabus! ama sonra anlatacağız.
derken amasyaya geliyoruz amasya benim memleket aile ziyareti vs. biraz çevreyi dolaşıyoruz göllere derelere gidiyoruz... onu da ayrıca fotograflarla amasya gezisi başlığıyla paylaşacağız
sizleri özledik, dayanamayıp bir gece ansızın gelebiliriz ...
buyrunuz fotograflar :
amsyada evin önünden hgareketle niksar şebinkarahisar giresun trabzon rize istikametinde yola çıkıyoruz,
niksar dana sonra şebinkarahisar yönüne dönüyor vekelkit çayı ile birlikte sürdürdüğümüz yoldanda yavaş yavaş ayrılıyoruz,
karahisar kalesi ve meydanda ki cumhuriyet çeşmesini fotograflıyoruz, etraftaki insanlar bize garip gözlerle bakıyor...
eğribel geçidine doğru tırmanıyoruz va nihayet ulaşıyoruz (amma yüksekmiş git git bitmede yahu
eğribel geçidinden sonra kuzeye doğru uzun bir iniş ve ardından yeşillikler içinde yeryer sisin yolları kapladığı taş düşme tehlikesinin hep olduğu yolların nemli ve virajların bol olduğu rotamızdan giresuna doğru köylerle dans ederek ilerliyoruz ... (pek uzun bir cümle oldu be
giresunun doğu çıkışına ulaşıyoruz buradan sonra karadeniz kıyısından ve çok düzgün bir yoldan devam ediyoruz hedefimize doğru ...
trabzon ve rize fotograflarııza ne oldu bilmiyorum ama çamlıhemşine vardığımızda hava çoktan kararmıştı, yolumaza devam etmeyi ve dağa ulaşıp çadır kurmayı amaçladık. sırasıyla aydee ulaştık ardından orman yoluna girip kavrun yaylasına çıkmak istedik ancak yukarıdaki olumsuz durum havanın karanlık olmasının da etkisiyle bizi çaymakcur yaylasına sapmamıza neden oldu yani yanlış yola girmişiz ama dağın ortasındayız !!! önce çadırı kuralım dedik sonra vazgeçip palakçur yayalasına geçtik ve buradan da dönelim derken bir ışık ilişti gözümüze ardından fotograflarda gördüğünüz sıcak ailenin evine konuk olduk, şansa bakın ki onlarda izir de oturuyorlarmış ee muhabbet sohbet ve nihayet sabah oldu ...
palakçur yaylasından inip kavron yaylasına doğru yola çıkıyoruz, yolu inerken gece bu yolu nasıl çıktık yahu diye geçiyor içimizden ve iki seneden beri koklayamadığım kavron havası arkadaşım ali şahin ve abisi yalçın abinin ailesiyle birlikte işlettikleri bir kafeterya ve pansiyon var kavronda ali askerde ama bizi sicacık karşılayan abisi ve ailesi kavrondalar . eşyalarımızı çıkarıyoruz ve biraz dinleniyoruz ..
bir yandan sırtçantalarımızı hazırladık bir yandan da yöreye has bir yemek olan muhlamamızı yedik. (sırf bu muhlamayı yemek için 2 saat yol yürürdüm bir zamanlar )
ve yola çıkıyoruz motorumuzu kavronda buraktık, daha ileri motorla gitmemiz imkansız (aslında gidilir-mi? denesek mi? ) neyse... yol boyunca inekler var e yayla olunca böyle oluyor durum. yukarı kavron yaylasından kamp için kaçkar dağının ana bloğunun altına öküz yatagı yada mezovit diye anılan bölgeye doğru yol alıyoruz yaklaşık 3000 m yükseklikte ki bu kamp alanında kar kalktıktan hene sonra bu bölgeye burakılan öküzler buranın "öküz yatagı" diye anılmasına sebep oluyor. bu hayvanların kavrona inmemesi için taşlarla bir set oluşturulmuş , bu setin yukarısında boğalar aşağısında inekler ..
kampa hava karardıktan sonra ciddi bir yağmur altında kalarak ulaşıyoruz çadırımızı kuruyoruz ve içeri girip ıslak eşyalardan kurtuluyoruz ... sabaha birde ne görelim güneş yerine içieride bir karanlık, nedeniyse çadırın üzerini örten yaklaşık 40 cm yi bulan kar tabakası hehehehe yaşasın kar yağmış
kar her geçen gün eridi ve hava kar yağdıktan sonraki gece yaklaşık -20c iken son gün çıplak ayakla dolaşıp, buzuldan gelen suyun kenarında yemek yeyim gecede milyarlarca yıldızı dışarıda oturup seyredebileceğimiz kadar sıcak oldu...
ve kapta yalnızız tüm gün ve gece ... ertesi sabah ayrılıyoruz sırtçantamızı doldurup kavrona ineceğiz ve ir gecede kavronda konaklayıp ertesi gün yola koyulacağız.
ve kavrondayız artık dönüş yolları ve bu coğrafya da ki son gecemiz (bu seferlik ) yalçın abi ve ailesiyle birlikte vakit geçiriyoruz son derece sıcak ve yardımsever insanlar. beraber yemekyiyor ve sabah erkenden yola çıkmak için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz...
sabah kahvaltımızı yapıp yola çıkıyoruz, artık iniş yolundayız ve parkuruuz oldukça kötü ve dik ... dereler ceçiyoruz taşların üzerinden zıplıyoruz ve adete cbf ye sınıf atlatıp enduro ilan ediyoruz ... saolsun bizi utandırmadı hiç ...
fırtına deresini besleyen kollar ... ayder den geçiyoruz... ve yolumuza devam ediyoruz yol harika. köprüler yeşillik virajlar muhteşem taki ana yola vede sradan lığa gelinceye kadar ...
ve ana yollar sıradanlığıyla bizi yorgun düşürdü
tüm gezi büyük bir keyifle yapıldı ve akşam hava kararmaktayken amasya ya vardık toplam 1200-1300 km kadar yol yaptık 5-6 depo kadar benzin kullandık , sıcaktan bunaldık, yağmurda ıslandık, kar yağdı üşüdük ama büyük keyif aldık ... şimdi rotamız ankara üzerinden izmir bakalım neler olacak ... dikkat edin bir gece ansızın gelebiliriz ... |
|
Başa dön |
|
|
moradam Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 5:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vay be! insanın sabah çadırını açıp böyle bir manzarayla karşılaşması ne güzeldir.
Ellerinize sağlık, gezi de fotograflar da muhteşem olmuş. Taa oralara cbf150 ile gitmeniz de ayrı heyecan verici. Hem de 2 kişi!
Diğer raporlarınızı da merakla bekliyorum.
O kadar yükü motora nasıl yüklediniz? Çantaları önceden mi gönderdiniz? |
|
Başa dön |
|
|
1903CHE Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 6:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
muhteşem güzel fotoğraflar memleketim rizeyi, yayları görmek çok keyıfliydi yolunuz acık olsun tanışmak dileğiyle teşekkürler. _________________ Halit Turgut ERDOĞAN 1963 0 Rh +
Zekeriyaköy / Sarıyer / İST.
VARADERO XL 1000 / 2008 05323438889
|
|
Başa dön |
|
|
coolboy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 6:50 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resimlerin kendisi ve sizler o kadar güzel bakıyorsunuzki.
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Bir ekrana bakarak defalarca iç geçirdim sayenizde. _________________ HAKAN LİK
KEEP IT COOL
HONDA ST 1300
Pan Eurepean |
|
Başa dön |
|
|
taklamakan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 7:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Harika bir gezi, harika bir rapor ve fotoğraflar... Ağzımın suyu akaraktan tekrar tekrar baktım fotoğraflara ve deriiin derin iç geçirdim o karlı dağları görünce _________________ v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi) |
|
Başa dön |
|
|
erkansen196 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 7:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
:
Tebrikler ...Harikasınız.... _________________ KTM LC4 620 |
|
Başa dön |
|
|
V-Strom Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 7:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bayıldım, içinizdeki ruhu olması gereken yerlere taşımışsınız, umarım bir gün beraberde yaparız bu yolları, sevgiler.. _________________ Ümit Yayla
İstanbul
BMW R 1200 GS 2005
A Rh (+)
0 212 334 57 00 (iş) |
|
Başa dön |
|
|
alk22 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 7:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tam da "Vay bee" lik bir gezi yaşanmış ve çok güzel sunulmuş,her gününüz birbirinden keyifli imiş,paylaştığınız için çok teşekkürler,elinize ,emeğinize sağlık.
CBF 150 o kadar yolu iki kişi,o yükle nasılda tamamlamış,peki motorda hiç sorun yaşamadınız mı?
Selamlar. _________________ Alkan
SuZuKi V STRoM |
|
Başa dön |
|
|
strong07 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 8:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Muhteşemsiniz.150 cc motorla hem de 2 kişi bu kadar yol ve macera inanılmaz. Kıskanmamak elde değil. Paylaşım için teşekkür. |
|
Başa dön |
|
|
boravyus Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 8:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
moradam demiş ki: |
Vay be! insanın sabah çadırını açıp böyle bir manzarayla karşılaşması ne güzeldir.
Ellerinize sağlık, gezi de fotograflar da muhteşem olmuş. Taa oralara cbf150 ile gitmeniz de ayrı heyecan verici. Hem de 2 kişi!
Diğer raporlarınızı da merakla bekliyorum.
O kadar yükü motora nasıl yüklediniz? Çantaları önceden mi gönderdiniz? |
tüm gezi boyunca çantalar yanımızdaydı hatta yoldan yiyecek malzemede ekledik çantalara (8 yıllık dağcılık geçmişinden bana kar kalan en önemli şeylerden biride çanta yerleştirmek olmuş )
alk22 demiş ki: |
Tam da "Vay bee" lik bir gezi yaþanmýþ ve çok güzel sunulmuþ,her gününüz birbirinden keyifli imiþ,paylaþtýðýnýz için çok teþekkürler,elinize ,emeðinize saðlýk.
CBF 150 o kadar yolu iki kiþi,o yükle nasýlda tamamlamýþ,peki motorda hiç sorun yaþamadýnýz mý?
Selamlar. |
3000km de bir değişmesi gereken yağı 2500 de değiştiririm birde çok dikkatli bakarım motora, e o da bize bakıyor. kısaca hiç sorun yaşamadan tamamladık, nazar değmesin daha önümüzde hatay yolları var oralarada gidip künefe yiyeceğiz... |
|
Başa dön |
|
|
pokito Tecrubeli Uye
Kayıt: Mar 04, 2006 Mesajlar: 294 Nerden: Edirne; Çanakkale
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 8:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
tek kelimeyle harika. tebrikler
tam da gıpta ettiğim çok güzel bir etkinlik gerçekleştirmişiniz.
bayıldım walla bizimle paylaşımınız için teşekkürler.
fotolar harika ve anlatım çok güzel.
yüreğinize, tekerinize sağlık _________________ Dr Beytullah ÖZKAN
Edirne-Çanakkale/Çan
Transalp 2005 |
|
Başa dön |
|
|
kanarya Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 9:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
İşte gezi raporu böyle olmalı,geziyi resimlerin diliyle topiğe giren herkes kendi ayrıca yaşamalı.Bravo güzel insanlar harikasınız.Yaşadıklarınızı yazmanızın bir anlamı yok.
Önemli olan resimlerle bizlerde aynı yolculuğu kafamızda kurgulamamız.
Resimler harika,devamını bekliyoruz.Mümkünse sade yorumsuz. _________________ Şeytana uymak istemiyorum ama,İbnenin fikirleri hoşuma gidiyor. |
|
Başa dön |
|
|
teoman28 Tecrubeli Uye
Kayıt: Nov 05, 2005 Mesajlar: 207 Nerden: İstanbul-Giresun-Edirne
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 9:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
muhteşem tebrikler... |
|
Başa dön |
|
|
Uzay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 9:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Geziniz de siz de çok sevimlisiniz, çok beğendim. _________________ 950 ADV |
|
Başa dön |
|
|
metin22 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 19, 2007 10:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir kaç Arkadaş hep planlayıpta bir türlü işlerden vakit ayıramadığımız,hayel ettiğimiz çok güzel bir gezi yapmışsınız belki önümüzdeki yaz(kısmetse) bizlerde böyle bir gezi yapabiliriz ...sizleri Tebrik ediyorum ve bizlerle bu güzel gezinizi Paylaştığınız için Teşekkürederim Edirneden Sevgiler...
Metin 22
Suzuki V-strom 06
Honda NX4 Falcon
Vespa P125X |
|
Başa dön |
|
|
|