Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
DrDakar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 30, 2004 10:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
.............
Şehir içi motor kullanan herkesin scooter alması taraftarıyım. Şehirlerarası 100-150 km.lik mesafeler için ufak bir vitesli yeterde artar bile... Türkiye'yi dolaşmayacaksanız, büyük motor almanız için, hava atmak haricinde hiçbir mantıksal sebep yok...
................
Katilmiyorum. Kullandiginiz motor herkesten once kendi zevkinize hitap etmeli, kendi goz zevkinisi doyurmali. Gazi actiginizda cikan ses keyif vermeli. Ayrica 100-150 km lik mesafeleri 250-650-1000+ lik motorlarla yaptiginizda arada daglar kadar fark oldugunu hemen hissediyorsunuz. Amacimiz sadece ulasimsa, minibusle heryere gidebiliriz.
Bir ay kadar once Zonguldak yakinlarinda bir benzin istasyonunda durdugumda yanima gelen merakli topluluktan birisi bana sunu soyledi : "Abi motor ustunde gezeceene otobuse binsene? " Haksizda sayilmaz hani, degilmi? |
|
Başa dön |
|
|
ero__ Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 30, 2004 11:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
|
|
Başa dön |
|
|
Fieldy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Mar 31, 2004 8:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
aynı benim 2 yıl önceki halim..
honda bali yi aldım ehliyet yok tabi o sırlarda (yaş 15 idi) bizim fabrikanın orlarda gezindim durdum.. organize sanayi..( yalan dağ taş tarla bayır ) neyse aldık ehliyeti baliyide ankaraya getirdim...
planlarım ise twister almaktı... neyse işler çok farklı bir şekilde boyut değiştirdi. scooterla 10 dakkada geldiğim yolu f650 gs ile en aşşa 20 dakkada geliyorum şehir içinde şuan bile bali ile geziyorum. büyük motor cidden sıkıyor şehir içinde. 200 küsür km de bende scooterı tükketim ( hiç tek teker yapmadım nasıl yapıldığında çözemedim) neyse..
muhterem pederimin nacizana söyledği ise twister ı gördüğü an
"alper cim bunu alıcaz makismum 6 ay sonra bundan sıkılıcaksın"
neyse olaylar iyiki böyle gelişti.. hiç beklemediğim bir yönde aradan kaç ay geçti bazen durup durup " aaa harbiden lan benim şimdi bmw mi var?" gibisinden cins düşünclere dalıyorum.. neyse 4 gün önce 20 milyonluk benzin attım makinaya.. 234km de sarı ışık yandı.. nasıl iyimi? demekki biraz daha pinti gidersem 260 km yi bulur. ( bu sefer devirli gittim) _________________ Alper ( bi mesajı 10 kere editleyen insan )
F650GS |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Mar 31, 2004 8:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Fieldy demiş ki: |
neyse 4 gün önce 20 milyonluk benzin attım makinaya.. 234km de sarı ışık yandı.. nasıl iyimi? demekki biraz daha pinti gidersem 260 km yi bulur. ( bu sefer devirli gittim) |
Bizim motorlarin hacmi ayni. Seninki tek silindir oldugundan ve daha dusuk devir cevirdiginden daha az tuketmesi lazim. Sehir icinde 100km'de 5 litre yakiyorum ben. Motor isindiktan sonra 6000-7000'de vites buyuttugum icin biraz fazla yakiyor haliyle. Uzun yolda, 120 sabit hizla tuketim 4lt/100km'ye dusuyor. _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
Fieldy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Mar 31, 2004 8:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
ilker abi henüz uzun yol denemsi yapamadık ... ama şehir için benimde 5 lt civarında.. _________________ Alper ( bi mesajı 10 kere editleyen insan )
F650GS |
|
Başa dön |
|
|
Tomkedi Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 5:48 am Mesaj konusu: |
|
|
Yav benim motor cok yakiyor o zaman sizin bu soylediklerinize gore benimki yanlis hesap mi yaptim bilmiyom ama sehir icinde 7.2 lt yakiyor yani soyle deyim 16.2 litre ile 225 km gidiyor hesap hatasimi yaptim yoksa benimki cokmu yakiyor....
2003 pegaso 650 2600 kmde... _________________ Umut Akcali
2003 Pegaso 650 i.e.(Bir Cesit Kanatli BEYgir)
ikitekerlekli pirogramci kedi |
|
Başa dön |
|
|
Fieldy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 8:50 am Mesaj konusu: |
|
|
hocam harbiden biraz fazla yakıyor gibi ben 10.8 lt benzinle 240 km ye yakın gittim... daha 5 litre rezerv var... birde şöyle bir fullayip ne kadar gitcek görebilsek... _________________ Alper ( bi mesajı 10 kere editleyen insan )
F650GS |
|
Başa dön |
|
|
nx4_falcon Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 9:09 am Mesaj konusu: |
|
|
İnanılmaz ama benim nx4 10 lt yakıtla 120-150 km arası gidiyor. Ya bende bir arıza var yada motorda. Arada sırada sıkıştırıyorum ondanmıdır? _________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
2003-05 NX4 FALCON
2006-.. CBF600S ABS |
|
Başa dön |
|
|
metinkoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 10:06 am Mesaj konusu: |
|
|
TOM VE nx4
akşamları motoru garaja çekince stop ediyorsunuz di mi ?
hani sanki öyle yapmıyormuşsunuz gibi o nasıl bir tüketimdir abi ya bu işte bi hata olmalı...
Ben o zaman benim motorun yakıt değerini söylemeyeyim de moraliniz bozulmasın
Saygılar |
|
Başa dön |
|
|
-Black- Tecrubeli Uye
Kayıt: Feb 19, 2004 Mesajlar: 313 Nerden: Köyceğiz/Muğla - Çanakkale
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 2:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben söyliyeyim ve bozulan da bozulsun metin:lol: hem ortaya bir tez attık, kuvvetlendirmek lazım ... Kastino... Çin malı...125cc. scooter
Şehiriçi/dışı dağ, bayır ortalama 2.5lt. max. 3lt.
Köyceğiz /beyobası köyünden
köyceğiz:20-25dk.
ortaca:20dk.
dalaman: 30dk.
fethiye merkez: 1saat 15dk.
marmaris: 1 saat- 1saat 15dk.
muğla: 1saat- 1 saat 15dk.
Başlangıç motorları olarak kabul ettiğimiz motorların en ekonomiği ile tüketim farkı 100km.'de 2.500.000 TL. civarı. bu arada yine aynı sınıf motorların en hızlısı bilemedin (fethiye marmaris muğla için) 10 dakika erken varır. 20 dakika erken varır ise tüketim farkı 5 milyona çıkar...
Uzun lafın kısası; başka bir topicde de yazdığım üzere, çinli motor üreticilerini takdir ediyorum azizim...
Adamlar ekonomilerini, mümkün olduğu kadarı ile, petrol güdümlü olmaktan çıkarabilmişler. herkes bisiklete bniyor zaten... geri kalan tüketim çılgını insanlar da benim gibi 2.5-3lt. den fazla çılgın değil....
NOT: öyle gibi gözükse de, kesinlikle siyasi görüşler doğrultusunda yazılmış bir mesaj değildir. öylesine, arkadaşlarla sohbet ortamında....
Kişisel kanaatim, politikanın zırvalıklar bütünü olduğudur...
Sistemin depolitize ya da a-politize ettiklerindenim de... _________________ Tiger 250 (Mt-07)
--67-70--
DL 650 L4
--------------------
Murphy says:
Anything that can go wrong will go wrong... |
|
Başa dön |
|
|
Fieldy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 01, 2004 9:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abicim siz ne yaptınız ya 10 lt benzinle 150 km.. kaldır at direkt..
kesinlikle problem olmalı... ben çok sıkıştırdığım halde bu menzili yakalıyorum.. bu bile fazla geliyor... (en aşağa 5000d/d) _________________ Alper ( bi mesajı 10 kere editleyen insan )
F650GS |
|
Başa dön |
|
|
banro Katilimci Uye
|
Tarih: Cmt Nis 03, 2004 7:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar uçmuşsunuz.Benim broadway bile o kadar ancak yakıyor. Motorlarınızda mutlak bir problem vardır gibime geliyor. Ben acemi bir motorcuyum ama etrafımda çok fazla motorcu var. Ortak muhabbet konusu genelde motur ne kadar yakıyor veya ne kadar hız yapabiliyorsunda. Ama bu kadar çok yakan motor duymadım. |
|
Başa dön |
|
|
|