Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
karasessizlik Katilimci Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 12:27 am Mesaj konusu: Motorumu Değiştirmek İstiyorum |
|
|
Başlangıç için bana Honda/Beat önerdiler tabi bende motosiklet hastası olduğum için hiç düşünmeden atladım.Performansı gayet güzel her şeyi takır takır işliyo ama canım sıkıldı vitesi kendim atmak istiyorum biraz daha eğlenceli biraz daha zor bir motosiklet istiyorum.CBX 250 TWISTER a aşık oldum kesinlikle motorumu değiştirmeyi düşünüyorum.Scooter ım daha 750 km. de koruması var motora hiç zarar vermedim.
2.el olarak almayı planlıyorum bir kaç sorum var
1.Motorumu kaça satabilirim? (maksimum)
2.Üstüne biraz para ekliyip twisterı olan birisiyle değiştirebilir miyim? (Bu bana kaça mal olur?)
3.Sizce twister ı 2.el mi alıyım yoksa 0 mı?
4.Honda ya beat ı verip twisterı çok daha uygun gibi bir fiyata alma şansım var mı? |
|
Başa dön |
|
|
6sigma Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 12:58 am Mesaj konusu: |
|
|
twister daha yeni geldi türkiyeye, onlarda da daha 500km falan yapmıştır heralde. izmir yollarına çıkalı daha 1 hafta oluyor. ordaki bayi ellerindeki 5 tanenin de satıldığını söylemişti bana.
takas yapan bulamazsın bence.2. el twister bulamazsın ayrıca. daha çok yeni, olsada 0 fiyatına yakın olur.
4. şık için motosikleti aldığın bayi ile görüşsen aslında yardımcı olur sana, twister kaldıysa tabi elinde. bence en mantıklı şık bu. _________________ kerem
------------------
run forrest run
------------------ |
|
Başa dön |
|
|
hido Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 5:39 am Mesaj konusu: |
|
|
fuar'da ozen motor'un modifiye ettigi cok güzel bir twister vardi.
bence cok güzel bir motor. hic düsünme, al!
hido |
|
Başa dön |
|
|
falcon74tr Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 6:24 am Mesaj konusu: Katılıyorum... |
|
|
Fuardaki Twister bence de çok güzeldi. Ön rüzgarlık, motor koruma demiri ve topcase.... Sanki sınıf atlamış gibiydi motor... Daha ne olsun...
_________________ H. Bülent Gezer
NX4 Falcon
34 CIN 09
|
|
Başa dön |
|
|
metinkoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 6:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Selam
Mide bulandırmak istemem ama bence biraz daha bekleyin. Motor piyasada biraz çoğalsın, hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım ona göre hareket edin. Twister ile ilgili aldığım bir duyum hoş değildi. Zannedersim Oğuz (Gece) söylemişti.. O yazar herhalde buraya...
Saygılar |
|
Başa dön |
|
|
cadaver Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 9:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Karasessizlik kardeşim;
Yanlış hatırlamıyorsam sen daha 15 yaşındaydın. Bu yaşta birinin bırak twisteri yollarda scooterla bile gezmesi büyük tehlike (A2 alma yaşı 17)
İçindeki ikiteker tutkusunu anlıyorum ama bence çok acele ediyorsun biraz daha sabır elbet herşeyin zamanı gelecek. _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
The old racin rule; "When in doubt, GAS IT" |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 12:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Haklısın ama scooter da sanki yapabileceğim bi şey kalmadı artık.Kendimi geliştirmek ve daha fazla keyif almak istiyorum. |
|
Başa dön |
|
|
Persiladam Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 1:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
karasessizlik demiş ki: |
Haklısın ama scooter da sanki yapabileceğim bi şey kalmadı artık.Kendimi geliştirmek ve daha fazla keyif almak istiyorum. |
Yapılabilecek birşey kalmamasından kastın "Tek Teker" falan mı .
Şu anda ehliyetsiz trafiğe çıkarak çok büyük bir risk alıyorsun . Kendine veya bir başkasına zarar verdiğinde , haklı , haksız aranmaksızın suçun sana kalıcağına , yasal velinin cezai yaptırımlara maruz kalıcağının umarım farkındasındır. _________________ "Hummerly, bupperly, zipperly, dupperly, hummerly, bupperly, zipperly, bop" -David Lee Roth
Can Yalım
Aprilia Pegaso T&T Raid
İstanbul - Kadıköy
Member of Toprrraaam Raydırs. |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 1:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Persiladam demiş ki: |
Yapılabilecek birşey kalmamasından kastın "Tek Teker" falan mı .
|
Bizim muhitte bir cocuk var, aksamlari cikiyor genelde piyasaya. Kafasinda bir kask, ust bas dokuluyor (esofman var sadece). Her aksam 1-1.5 saat tek teker yapiyor 50cc scooter'cikla. cik'li cuk'lu konusuyorum cunku veledin altindaki alet pizzacilarin kullandiginin yarisi boyunda...
Scooter'in zevkine nasil doyulur sorusunu ise saskinlik icinde izliyorum. Ustelik sadece 750km sonrasinda. Kurs alirken scooter kullanacagiz diye birbirimizi ezerdik. Titan'lara kalmayalim diye. Oyle rahat ve zevkli aletlerdi. Kardesimizin yorumu enteresan... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
specific Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 2:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
valla bir scooter kullanıcısı olarak yazmadan edemeyeceğim...şehir içinde rakibi yok debriyaj vites olaylarını unutuyorsun...ayak kısmına 15 ltlik su bidonlarını koyarak taşıyanlar var ben yapmadım ama kullanışlı olduğunu belirtmek istiyorum sele altı bölmesi var kaskı nereye koysam da çaldırmasam diye düşünmüyorsun...ancaaaaaak ben neden vitesli motor istiyorum? ya izmirden istanbula scooterı getiremedim iyi mi? feribot seferi başladığı gibi bitti...e kargo firmaları 350 milyon gibi fiyatlarıyla dudak uçuklattılar...tren desen eskişehirde aktarma yapıyor bir dolu dert indir bindir şeklinde...hah ben de motorla izmirden istanbula istanbuldan izmire gitmeye karar verdim...aslında bunu yapabilmek için en az 3 yıl şehir içi tecrübem olması gerektiğini düşünüyorum...işin özü 70-80 km uzaklıktaki yerlere giderken rahat gitmek ve yolda kalmamak amacıyla (ben kaldım biliyorum) vitesli motora geçiş bir gereksinimdir arkadaş da bu yüzden sıkıldığını söylemiş olabilir...öf ben de baydım sizi haa |
|
Başa dön |
|
|
rookie Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 2:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Karasessizlik,
Naçizane önerim, Luke Besson'un (yanlış yazdım kesin ) Taxi filmini izlemen. Özellikle Taxi 2 değil, ilk Taxi'yi. Tabi onları yap diye değil ben arada evde seyredip seyredip yahu bi tane de scooter'mı alsam diyorum, hatta yazın izmir fuarında az kalsın kredi kartıyla falan alıyodum da zor tuttular. Şehir içinde ben GS'le genelde nal topluyorum scooter'ların arkasında
Selamlar,
rookie the çenesi düşüp herşeye maydonoz olan |
|
Başa dön |
|
|
sinanozgen Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 4:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
karasessizlik demiş ki: |
750 kilometrede yapilabilecek her sey yapildi demek. Aferin. Buyuk motorla kendini gelistirmen de herhalde 1000km. surer. Cok masrafli bir is olur bu. Bence scooteri sat, o para ile git bir yerlerden motor kirala, 1-2 ay onu kullanip nasil oluyorsa her turlu deneyimi kazan, scooterin parasi tukendiginde de motorculugu birak. Nasil olsa herseyi yapmis olursun. 1000km. diyorum, dile kolay.
Isin sakasi bir yana bir scooterim var ve hic bir buyuk motora degismem. Genelde yolculu seyahat ettigim icin, yolcu konforum adina buyuk bir motorum da var, yine de tek basima isem scooteri tercih ederim.
Sinan Ozgen
Berlin |
|
Başa dön |
|
|
Gece Tecrubeli Uye
Kayıt: Feb 09, 2004 Mesajlar: 409 Nerden: İstanbul - Bağcılar
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 4:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
metinkoca demiş ki: |
Selam
Mide bulandırmak istemem ama bence biraz daha bekleyin. Motor piyasada biraz çoğalsın, hakkında daha detaylı bilgi sahibi olalım ona göre hareket edin. Twister ile ilgili aldığım bir duyum hoş değildi. Zannedersim Oğuz (Gece) söylemişti.. O yazar herhalde buraya...
Saygılar |
Twister kullanan 2 arkadaşım var Bunlar gümrük firmasında kurye ve iki motor da 3000 km de zincir kesti. (Zincir 230 milyon) Bu yakınlarda kendilerini görmedim. Kimbilir belkide sorun giderilmiştir. Ben her zaman piyasaya yeni sürülen bir motoru 1 yıl izleme taraftarıyım. Her yeni modelde sorunlar olabiliyor.
Ayrıca Özen motor un servisinde kazalı bir twister gördüm Ufak bir kaza yapmıstı Gösterge gidon ayna çamurluk kırıktı fiyat 1,5 milyar + işçilik.
Sanırım gösterge paneli 950 milyon civarı
gidon 197 milyon (aklımda kalanlar bunlar.)
Yani motoru aldığınızda acilen kasko yaptırmanız gerekli.
Saygılar...
En son Gece tarafından Pts Mar 29, 2004 5:12 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
-Black- Tecrubeli Uye
Kayıt: Feb 19, 2004 Mesajlar: 313 Nerden: Köyceğiz/Muğla - Çanakkale
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 5:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şehir içi motor kullanan herkesin scooter alması taraftarıyım. Şehirlerarası 100-150 km.lik mesafeler için ufak bir vitesli yeterde artar bile... Türkiye'yi dolaşmayacaksanız, büyük motor almanız için, hava atmak haricinde hiçbir mantıksal sebep yok...
paranıza yazık.
1- çok yakar
2- yedek parça pahalıdır
3- running costları yüksektir. (servis fiyatları)
4- alırken de yaklaşık 8-10 milyar parayı zevkiniz için bağlamış olursunuz.
paranız çoksa problem yok tabii ki...
tam tersine çevirdiğinizde de ufak motorların artısını göreceksiniz.
4. şıkka ilave-
ufak motorla kaza yaparsanız (allah göstermesin) isterseniz kaldırır atarsınız olur biter. (2 milyar civarına 2. el scooter aldığınızı düşünün).
Çünkü geride harcayabileceğiniz 6-8 milyar liranız cebinizdedir... _________________ Tiger 250 (Mt-07)
--67-70--
DL 650 L4
--------------------
Murphy says:
Anything that can go wrong will go wrong... |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pts Mar 29, 2004 11:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Babamla konuştum kesinlikle almaz en az 1 sene kullanmamı söylüyor.Ben motoru alırken demiştim ama vitesli bir şey alalım diye.Artık ne yapıcam bilmiyorum.Peki diyelim scooterımı 1 sene kullandım hiç bir problem yok motoruyla ilgili kaza yapmışsamda hemen servise götürüp orjinal parçasını taktırmışım her şeyi tıkır tıkır işliyor hatta bir sürü aksesuar fln da takmışım.Benim motorumun 0 ı 2.650.000 TL Twister ın ise 5.560.000 1.twisterın ikinci elini almaya kalkışsam kaça alırım?
2.Kendi scooterı mı kaça satarım?
Not:Bana bu kadar çıkışmanıza gerek yoktu
Haklısınız daha öğreniceğim çok şey var ama havaların kötü olmasından mıdır bilinmez beni baydı biraz.Ya da scooterı olan arkadaşlarım ile aynı sitede oturmadığımız için gezemiyoruz bundanda olabilir.Bir scooterı keyifli yapanda bunlardır zaten havanın güzel olması, farklı yerlere gidebilmek, birisine motosikleti sevdirmek, yanında seninle birlikte gezen bir arkadaşının olması.Bunları daha tadamadım ama emim olun benim için motosikletin anlamı tek teker fln yapmak değil oda var ama emin olun motosikleti bunun için sevmiyorum .Yukarıda saydıklarım bunlara sadece bir kaç örnekti. |
|
Başa dön |
|
|
|