Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
ERDOGANKESGIN Tecrubeli Uye

|
Tarih: Sal Ksm 29, 2005 5:03 pm Mesaj konusu: SEYIR HALINDE MUZIK DINLEMEK |
|
|
Seyir halindeyken mp3, cd vs kulaklıkla dinlememizin bir sakıncası olur mu? _________________ "Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli
kılan" |
|
Başa dön |
|
 |
sduke Yeni Kullanici

|
Tarih: Sal Ksm 29, 2005 6:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
motor üzerindeyken zaten ''görünmez adam'' tadındayız, bir de çevreden gelen ve bizim için uyarıcı niteliği taşıyan sesleri de duyamazsak tadımızdan yenmeyiz..
aklından bile geçirme derim ben şahsen. _________________ adnan_34 KTM 39 |
|
Başa dön |
|
 |
GARBAREK Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 10:11 am Mesaj konusu: Re: SEYIR HALINDE MUZIK DINLEMEK |
|
|
ERDOGANKESGIN demiş ki: |
Seyir halindeyken mp3, cd vs kulaklıkla dinlememizin bir sakıncası olur mu? |
Senin düşüncen ne??Sorduğuna göre zaten yaptığın birşey veya yapmak üzeresin diye düşünüyorum...
Kendi adıma konuşayım.Motor üstünde iken ben de müzik dinliyorum.O da Motorumun sesi.Bu da bana yetiyor. |
|
Başa dön |
|
 |
frogy_dreams Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 10:22 am Mesaj konusu: |
|
|
doktor bir arkadaşımın lafıdır
"Bu dunyada zevk aldığın ne varsa ya dine aykırıdır, ya sağlığa yada ahlaka "
 |
|
Başa dön |
|
 |
mudotu Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 10:30 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben dinliyorum. Benim sürüşüme olumlu veya olumsuz etkisi olduğunu sanmıyorum. Burda önemli nokta müzikten ne anladığına bağlı birazda. Müzik seni etkiliyorsa, düşündürüyosa, hüzünlendiriyosa kesinlikle dinlenmemeli. |
|
Başa dön |
|
 |
frogy_dreams Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 10:36 am Mesaj konusu: |
|
|
bende sırf bu yuzden mp3 çalarlı tel aldım ama denemediğim için nasıl bir duygu bilmiyorum, muziğin sesini çok açmadığın sürece ve şehir içinde dinlemediğin sürece çok fazla zararı olmasa gerek ... tabii bu arada aynalara olan dikkatimizi daha da arttırmak gerekli sanırım.
Bu iş engellilerin işine benziyor gibi... bir yanımız yoksa yada azalıyorsa başka yanımızı güçlendirmemiz gerekli
sewgiyle |
|
Başa dön |
|
 |
duel Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 3:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
kanımca mp3-çalar kulaklıklarından gelen ses dışardan gelen sesleri çok bastırmıyor(bastıracak şekilde açılmamalı ses). Özellikle şehirlerarası yolda çok sakıncası olduğunu sanmıyorum(inanılmaz zevkli olduğu da açık). _________________ Selim ERDOĞAN
Kawasaki KLR650
Two roads diverged in a wood, and
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference. |
|
Başa dön |
|
 |
tekermeker Katilimci Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 7:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
motorun nedir bilmiyorum ama heralde mülaim bişi bunları düşünebildiine göre... forumlarda bahsedilen kulak tıkaçları geçici yada kalıcı sağırlığı ve beyin sulanmasını önlemek içindir. bu şartlar altında müzik dinlemeyi düşünmen bana tuhaf geldi doğrusu. aman diim dikkat ve etraftaki varsıtaların nıyetını erken anlamak her şeydir ritme kaptırmak uf yapabilir.
yol okuma konusunda çalışmanı tavsiye ederim öncelikle |
|
Başa dön |
|
 |
RRVmax Tecrubeli Uye

|
Tarih: Çrş Ksm 30, 2005 7:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ya sür ...
Ya dinle.
Zevkleri ayrı ayrı yaşa.. _________________ Selam ve Sevgilerle...
Ediz Yazıcıoğlu
RRVmax
Önce Emniyet |
|
Başa dön |
|
 |
gagagotti Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Arl 01, 2005 1:28 am Mesaj konusu: |
|
|
motor gürültüsünden korunmak için müzik dinlemek mümkündür diye düşünüyorum. tabi dikkatinizi dağıtırsa sorun olabilir. |
|
Başa dön |
|
 |
Formatc Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Arl 01, 2005 6:07 am Mesaj konusu: |
|
|
Uzun yolculuklarda eğer artçı yoksa müzik dinlemeden gitmek çok sıkıcı olabilir (Teknolojiye boğulmuş bir kuşağın yeni yetme motorcusu olarak bunu söylemek kolay tabii ) Ben sırf bu yüzden bir mp3 çalar aldım ve alırken play-stop düğmesinin kocaman, yani eldivenle basılabilir olmasına, yolculuklarda şarj sorunu olmasın diye normal pille çalışır olmasına özellikle dikkat ettim. Henüz para basma teknolojisine sahip olmadığım içinde Minton 3025 en uygun tercih oldu
256MB dahili hafıza, FM radyo, radyodan Mp3 kayıt, dahili USB 2.0 aktarım, SD kart yuvası, tek AAA pil ile çalışma, çift kulaklık çıkışı, özelleştirilebilir 5 çeşit EQ, harici hoparlör ve daha güçlü mini seyahat hoparlör kiti... birde 512MB SD kart aldım, epeyce mp3 koyabiliyorum içine.
Motorda müzik dinlemek (giderken) şehir içinde, özellikle Ist, Ank. vs., tartışmasız biçimde tehlikelidir, aman diyim. _________________
Si Bi Ef değil, Ce Be Fe |
|
Başa dön |
|
 |
biker_tr Tecrubeli Uye

|
Tarih: Prş Arl 01, 2005 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Olayı abartmamak lazım..Hemen kesin sonuçlara gitmeyelim lütfen..
Motor üzerindeyken konsantrasyonunu etkileyip etkilemediğine karar verecek düzey ve tecrübeye gelen herkes, bu kararı kendisi verir..
Acemi ve yeni başlayan biri iseniz sizi gerçekten etkileyebilir..O yüzden (şimdilik demek lazım) kesinlikle hayır..
Uzun yolda ben dinliyorum ve var olan intercom sayesinde, benimle beraber artçım da dinliyor..Sesi sonuna kadar kesinlikle açmıyor, geriden gelen tatlı bir fon halinde bırakıyorum..Ve benim sürüşüme kesinlikle negatif hiçbirşey katmıyor..Tam tersine fun faktörünü çoğaltıyor..Bana göre bu karardaki püf nokta bu yazının başında yazdığım ilk paragrafın son cümlesidir. |
|
Başa dön |
|
 |
jojo Yeni Kullanici

|
Tarih: Cum Arl 02, 2005 1:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Eğer dikkatini dağıtmıyor,rahatsız etmiyor hüzün ve düşüncelere kaptırmıyorsa seni neden olmasın. Bende daha denemedim ama sırf bu yüzden telefonumun hafıza kartını büyüttüm ne olur ne olmaz dime? YOLUNUZ ve FARINIZ AÇIK OLSUN... Saygılar... |
|
Başa dön |
|
 |
ERDOGANKESGIN Tecrubeli Uye

|
Tarih: Cum Arl 02, 2005 7:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hepiniz teşekkür ederim.
Seyir esnasında müzik dinlemek gibi bir niyetim yok ama çok fazla kulaklıkla müzik dinleyen kullanıcılarla karşılaştım o yüzden topic açmıştım, acaba ben mi yanlış bişeyler biliyorum diye...
Zaten kaç paralık dikkat bırakıyorlarki trafikte, bir de müzik dinleyerek iyice dağılayım/dağılalım.
Uzun yol için söylediklerinize katılıyorum ama bir kulak boş olmak veya çok derinden gelecek şekilde olması iyi olur. Arkçınız varsa zaten kit ile sohbet ederek de gidilebilir.
Eh benim eşim biraz konuşkan olduğundan sıkılmayacağım kesin ama başım da şişermi şişmez mi bilinmez, dene yanıl olacak yani, baktım olmuyor, aaaa bozulmuş bu ses gelmiyooooo tüh ne kötü gibi bişeyler uydurmak lazım yahuuuu!!
Sevgiler, teşekkürler... _________________ "Keyifler değildir yaşamı değerli yapan. Yaşamdır, keyif almayı değerli
kılan" |
|
Başa dön |
|
 |
xbiker Tecrubeli Uye

Kayıt: Jun 09, 2005 Mesajlar: 680 Nerden: İstanbul-Çanakkale
|
Tarih: Cmt Arl 03, 2005 12:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Hımm... Şimdi kimse kızmasın, Çanakkale- İstanbul yolculuklarımın çoğunu cep telefonum ve radyosu ile geçiririm. İlk bir kaç kilometrede kulaklıklar kulak içinden biraz düşer ve ses düzeyi arkamdakinin kornası dahil her gürültüyü duyabileceğim bir hal alır. Sağ olsun Nokia abim tek tuş kanal değiştirilebilir dizayn ettiği için göğsüme bastırtım mı zaping..
Fakat kimsenin değinmediği bir tehlike daha var. Böyle alengirli, electro soloları duyunca bi gaza geliyo insan.. Şööle bi torque filminin içine girip çıkıyo.. Hele bi de led-zeppelin; Whole Lotta Love falan denk gelirse kırbaç yemiş gibi oluyor insan.. Rock müziği külliyen yasaklamak lazım zaten canım...  _________________ Vural Çelikoğlu
-. MOTOZAR .-
"hoc volo, sic iubeo, sit pro ratione voluntas" |
|
Başa dön |
|
 |
|