Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Bu imaj kolay kolay silinmez Anlaşılan VW bu tip radikal reklamları kendine yeni PR vizyonu olarak benimsemiş. Geçen haftalarda motorcuları öcü gibi gösteren bir reklamı vardı ve gelen tepkiler üzerine Doğuş Otomotiv reklamı kaldırmıştı.
Birilerinin üzerine basarak yükselme stratejisi ile - en azından bu ülkede - , toplumun belli etnik veya kültürel kesimlerini rencide edici ve özelliklede terörizmin global olarak insanların canını aldığı bir dönemde, bu tip kampanyaların prim yapmayacağını anlayamıyorlarmı acaba. Hangi gerizekalı beton binaları, sağlam çelikten yapılmış otobüsleri, vagonları kağıt peçete gibi buruşturup paramparça edebilen güçte bombalar yanı başında patlarken içinde oturtuğu arabada güvenli olacağını zanneder ki? Her ne kadar bunlar ürünün niteliğinden ziyade markanın imajını güçlendirmeye yönelik reklamlarda olsa, hiçkimse teröre karşı duyduğu tepkiye VW de destek veriyor diyerek gidip bir Polo almayacaktır. Bilhakis, hayatlarını zindana çeviren, özelliklede bu markanın asıl hedef kitlesi olan insanların, terör olgusu üzerinden prim yapma fırsatçılığı ve zekiliği karşısında rahatsız olacaklardır. Öyle olmasaydı bilet, jeton, vs. kuyruğunda önden araya girmeye çalışan insanlar olurdu veya yapana da kimse sesini çıkarmazdı.
Aynı mantığı Renault'un şu günlerde tv lerde yayınlanan reklamında da görüyoruz. Fazla söze ne hacet, eski çılgın, delidolu günlerinizi geride bırakmış ve artık bencil ve Renault alacak kadar(!) zengin birisiyseniz eski arkadaşlarınızı, dostlarınızı satın. Nasıl olsa Renault yanınızda.
Belkide artık değişmez dediğimiz bazı değerler böylesine alenen desteklenecek kadar değişiyor _________________
Kayıt: Aug 27, 2004 Mesajlar: 265 Nerden: BURSA/Mustafakemalpaşa
Tarih: Sal Tem 26, 2005 2:11 pm Mesaj konusu: Renault
Formatc demiş ki:
Aynı mantığı Renault'un şu günlerde tv lerde yayınlanan reklamında da görüyoruz. Fazla söze ne hacet, eski çılgın, delidolu günlerinizi geride bırakmış ve artık bencil ve Renault alacak kadar(!) zengin birisiyseniz eski arkadaşlarınızı, dostlarınızı satın. Nasıl olsa Renault yanınızda.
Bende reklamı seyrettiğimde affaladım.
''Ne kadar sıkıcı bir otomobil'' :dedim... _________________ Bahadır Özşekerci
A Rh (-)
YAMAHA FZ6 Fazer
Tarih: Sal Tem 26, 2005 2:38 pm Mesaj konusu:
Formatc ben neye kizdigini anlamadim terorist insanlari oldurmek icin yola cikiyo sonunda hak ettigini buluyo. _________________ Nurullah Akkaya
Kawasaki En-500
Ninja 250
Kayıt: Nov 23, 2003 Mesajlar: 64 Nerden: Karşıyaka / İZMİR
Tarih: Cum Tem 29, 2005 11:03 am Mesaj konusu:
Renault reklamı bende de çok ters etki yarattı. İlk başta sizin gibi düşünerek "ne yani parayı görünce Renault alıp gençlik yıllarımı, anılarımı, dostlarımı mı satacağım" dedim. Biraz daha düşününce farklı bir açı yakaladım.
Gençlerin yaşadıkları maceralar birçoğumuzun zamanında denedikleri şeyler, herhalde Renault bu arabasını aşmış kalantor zengin abilere satmayı planlıyor ve bu geçmişteki yaşananlara " sürünmek " olarak bakıyor. Bana da bu yanlış geldi.
Yukardaki yoruma katılıyorum, adamlar " bizim arabamız zerre heyecan vermez, tutkusuzdur, bayık bayık kullanın hayatı mal gibi yaşayın " diyorlar. İlginç. _________________ "I am the one-eyed man in the land of blind people" Heinz Guderian.
----------------------------------------------------
Cem Dilme
35AT4257
TA'00
reno 'her seyin zamani var' demeye calisiyor gibi gelmisti banada..
bir ara benettonda tartisilan reklamlar yapmisti.
sanirim vw , reno ortulu reklam yada beles reklam pesinde, baksaniza ayni red bull f1 araci gibi isi gucu biraktik bunlari konusuyoruz _________________ Osman Uyan
F650FB
Bursa
Tarih: Cmt Tem 30, 2005 12:10 am Mesaj konusu:
ArmoredSaint demiş ki:
Yukardaki yoruma katılıyorum, adamlar " bizim arabamız zerre heyecan vermez, tutkusuzdur, bayık bayık kullanın hayatı mal gibi yaşayın " diyorlar. İlginç.
Reklami seyretmedim ama, cok sayida bayik "memur" kilikli adam taniyorum. Hatta motorada heyecandan uzak memur zihniyetiyle binen adamlar taniyorum. Sonucta reklam birilerine hitap ediyordur.
VW reklaminda posulu, esmer bir adam kullanmis, bence rahatsiz edici olan bu. Ortadogulu tipini boylece kafalara kazimis. _________________ Akif Ersahin
BMW R1200RT
IBA #25322
DrDakar.com www.gamsizseyyah.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız