Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Ağırlıklı olarak cadde, SS modeller işleniyor. Mesela, advrider internette ne ise, onun karşılığı bir yabancı dergi olsa diyorum zaman zaman.
Ahmet hocam;
İngiltere ülkesinde satılan motorsikletlerin %70'e yakını süper spor olması bu konuda önemli bir faktör gibi geliyor bana. Birleşik Krallık'a her gidişimde eski-yeni SS makina çokluğu ve kullanıcılarının oldukça geniş bir yaş yelpazesine yayılmış olması beni şaşırtıyor.
Kuduz Doktor Hektor bey, "İngiltere'nin yolları kaymak gibi herhalde" demiş. Değil, hatta İngiliz ekonomisinin gitgide kötülemesiyle, yol kalitesi de düşüyor. Buna rağmen uzun yarış ve motorsporları gelenekleri adalıları SS makinalara yönlendiriyor. Zaten yol tutuşu, freni, gidişi en iyi olan makina dururken kim gidip bir traktöre binmek ister ki (No offence on Enduro guys)?
Aynı şekilde KTM 950 bir spor kullanıma da uygun sokak motoru olarak piyasaya çıktığı için Honda ile karşılaştırmışlardır. Bende Ağustos 1994'ün Bike dergisi var (Aslında 1991'den sonra epey sayısı var). Gold Wing'le CBR 900RR ve Harley'i karşılaştırıyorlar.
Bu noktada dikkatinizi çekmek isterim, adamlar sadece performansı değil, hava atma (Pose Factor), kur yapma (Chicks factor), konfor ve gittiğiniz yerde park etme zorluğu gibi daha hayata değin kriterleri de karşılaştırıyor olabilirler.
Bu sebeple, bence yazıyı iyi incelemenizi tavsiye ederim. Sadece beygir, güç, 0-100km/s akselerasyon olsa haklısınız da neyle neyin karşılaştırıldığına bir bakmak lazım. Son tahlilde Suzuki V-Strom'a V-Strops (Ve lahana) diyen adamlardan bahsediyoruz:wink:.
Diğer yandan, yine SS makinalar için İngiltere menşeili Superbike ve Performance Bikes'ı da şiddetle tavsiye ederim.
bike daki bir tuhaflık aynı kategoride olmayan motorları karşılaştırması, sayılardan birinde ktm950 ile hondanın(model hatırlamıyorum) sport motorunu karşılaştırmışlardı. bunu sıksık yapıyorlar. bir de editorlerinin hepsi hemen hemen süper sport kullanıyor???!!! ingilterenin yolları kaymak gibi herhalde.
ama yine de eleştirilerdeki acımasızlığı ve alaycılığı çok güzel, kimseyi yalamıyorlar.
two dergiside buna benzer bir seyi yapmis son sayisinda
gxr1000
1200gs
vrod
kwak 750
cbr
speed triple
truimph st
karsilastirmislar, sehir ici , dyno, pist, yolcu gibi kiyaslamalar vardi. galibi gxr100 olmustu _________________ Osman Uyan
F650FB
Bursa
Tarih: Prş Tem 28, 2005 8:13 am Mesaj konusu:
peki şöyle sorayım spor motorlar naked ler vs bozuk yolda(mesela bostancı sahil, yada tem deki herhangi bir çukur) nasıldır???? benim er-5 bu tür yollarda zıplayarak gitmeyi tercih etmekte.
Tarih: Prş Tem 28, 2005 8:43 am Mesaj konusu: Selamlar
VFR her nekadar SS olmasada ST katagorisinde. Yaz başında ailemi ve arabamı Kuşadası'na bıraktığım ve bekarken daha fazla gezdiğim için VFR'yi şehir içinde hergün kullanmaya başladım. Eskiden her çukurdan kaçıp, her kasiste yavaşlıyordum. Artık bu ölçütüm tehlikeli olmayanlar için değişti, virajda bile hafif kasis veya çukurdan sert kaçmıyorum. Gayette dengeli gidiyor bu anlamda. Sadece alışma meselesi. Ama yine de kumun, çakılın için harş diye girmiyorum ne olur ne olmaz diye... _________________ Mehmet Özel
Kayıt: Non 0, 0000 Mesajlar: 1056 Nerden: Istanbul, Kirklareli vs.
Tarih: Prş Tem 28, 2005 9:54 am Mesaj konusu:
Woz_16 demiş ki:
....
two dergiside buna benzer bir seyi yapmis son sayisinda
gxr1000
1200gs
vrod
kwak 750
cbr
speed triple
truimph st
karsilastirmislar, sehir ici , dyno, pist, yolcu gibi kiyaslamalar vardi. galibi gxr100 olmustu
ZRX1200R'yi de unutmayalim a da vardi, hatta pistte basariliydi. Torkta da dogal olarak digerlerini dövmüstü. (GSXR1000 haric)
Yalniz, bi sey de var bu teste giren her motor bir kategorideki karsilastirmanin galibiydi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız