Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
öncelikle böyle bir girişimde bulunduğunuz için teşekkürler
ikiteker sitesinin tutkulu bir takipçisiyim ve motora dair ne varsa bu satırlardan öğrendim halen de öğrenmeye devam ediyorum, ama ne yalan söyliyeyim 1993 Vespa px 200 ' üm ile o koca aygırların, dev canavarların arasına girmeye cesaretim yoktu, yalnızca dinlemek, seyretmek ve okumakla yetiniyordum.
şimdi bu oluşumu gönülden destekliyorum, yine ikiteker camiasının içinde, onların sıcaklığı altında olalım, küçük ama güçlü motorlarımızla gezelim, bilgileri paylaşalım ve yalnızca bizlere özgü sorunları tartışalım.
keşke hangi kentten yazdığınızı öğrenebilseydim, dilerim İstanbuldasınızdır.
Vespa px 200 ( o bir klasik, hatta bir sanat eseri )
öncelikle böyle bir girişimde bulunduğunuz için teşekkürler
ikiteker sitesinin tutkulu bir takipçisiyim ve motora dair ne varsa bu satırlardan öğrendim halen de öğrenmeye devam ediyorum, ama ne yalan söyliyeyim 1993 Vespa px 200 ' üm ile o koca aygırların, dev canavarların arasına girmeye cesaretim yoktu, yalnızca dinlemek, seyretmek ve okumakla yetiniyordum.
şimdi bu oluşumu gönülden destekliyorum, yine ikiteker camiasının içinde, onların sıcaklığı altında olalım, küçük ama güçlü motorlarımızla gezelim, bilgileri paylaşalım ve yalnızca bizlere özgü sorunları tartışalım.
keşke hangi kentten yazdığınızı öğrenebilseydim, dilerim İstanbuldasınızdır.
Vespa px 200 ( o bir klasik, hatta bir sanat eseri )
1999 senesinde Gilera runner fxr 180DD kullanmistim,daha sonra piaggio X9 amalfi kullandim .
cok hos motorlardi 2side
otomatik vites avantajinin yanisira ruzgar+camur korumasi bu motorlari cok kullanisli kiliyor.
grubumuzda aktif olarak 1 adet burgman 400,1adet silverwing ve 1 adet burgman 650 kullanan arkadaslarimiz var.
bu arkadaslarda genelde toplantilara duzenli katiliyorlar.
bence 250 cc ustu maxiscooteri olan arkadaslar VAP abimizin duzenledigi gezilere rahatlikla katilabilir.genelde seyir suratimiz 80-110km/sa.civari
sevgiler
ALTUG SAYGILI
TDM 850 ' 00(esmer TDM) _________________ sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250
Merhabalar,
Açıkçası böyle bir topic çok hoşuma gitti. Ben Burgmanımı aldığımda foruma mesaj atmıştım kimler aktif olarak scooter kullanmakta diye ancak aktf kullanıcılara ulaşamadım.Daha öncesinde oktay balanın kurduğu scooterlife adlı siteyede ulaşılamıyor. Kendisi böyle bir oluşum yapmıştı, çeşitli tarzdaki scooter kullanıcılarını bir araya toparlamıştı.
Açıkçası bende kendi çapımdaki arkadaşlarla tanışmak ve buluşup konuşmaktan çok mutlu olurum.
Bunun için bence başka bir siteye gerek yok bu oluşumu kurmakiçin en iyi ortamdayız. Sadece burda kimkimeyiz onu bilelim yeter.
Ben istanbulda etilerde bulunuyorum ve yağış olmakdıkça burgmanımın hakkını veriyorum. Sarı burgman ve üzerinde iki kişi varsa o benimdir.
Umarım bu çatı altında toplanabilirz.
Bu arada bana diğer sorunlarımda yardımcı olan tüm motorseverler yanlış anlamasın sadece kendi tarzım motor kullananlar ile dertleşme isteği içerisinde olduğumdan illada scooter kullanıcıları diye direttim.
Tarih: Cmt Oca 03, 2004 2:22 am Mesaj konusu: merhabalar...
Merhabalar,
Öncelikle çok sevindim.. Maxi scooterlar hakkında da bolca yazışabiliriz. Deneyimli arkadaşların tavsiyelerine kolayca ulaşabiliriz.
Yakında bir 2004 model Suzuki Burgman 400 sahibi olacağım. Hürriyet pazarlama bir kampanya yapmıştı. Yazıldım ben de.. Hadi, hayırlısı.....
Bu motor ile ilgili herşeyi merak ediyorum. Bu aralar renk olayına takmış durumdayım. Bu motorun 2 rengi var ama ben canlı bir türlü göremedim. Malum Ankara'da pek yok bu canavardan.. Katalog renklerine de güvenemiyorsun..
Hangisi iyi duruyor ?
Lacivert mi , Gri mi ? Umarım abes bir soru olmamıştır.
Hangisi iyi duruyor ?
Bence lacivert seçme şansınız varsa kesinlikle çok oturaklı görünüyor. Ancak gri olanda çizildiğide çok belli olmayacağından iyi olabilir. Birde hep koyu renk tercih etmeyin derler dolayısı ile lacivert sıkıntı yaratabilir.
Ama yinede lacivert derim, çnkü sinyal lambalarının silik sarısı ile çok kaliteli ağır abi motoru gibi duruyor. _________________ Emre ÖZOCAK
Suzuki Burgman UH 150
Tarih: Pts Oca 05, 2004 8:01 am Mesaj konusu: Re: merhabalar...
İstatistiklere göre gri araçların karıştığı kaza sayısı diğer renk araçlara oranla daha az. Gri araçlar trafikte çok daha rahat belli oluyor (özellikle gece sürüşlerinde). Estetik açıdan düşünürsek, bence Burgman'ının her rengi çok güzel. Ayrıca şunuda unutmamak lazım gri motor ve gri kask ikilisi oldukça hoş bir ikilidir.
Benim motorum gri fakat ne yazıkk ki kaskım beyaz (shoei syncrotec)...
Bu arada cevap yazan bütün arkadaşlar, özellikle aktif maxi-scooter kullanıcıları; Bu muhabbet havada kalmasın, lütfen bana e-mail ve kontak numaralarınızı gönderin (e-mail ile). İlk güzel havada görüşelim...
emre_ozocak demiş ki:
Mr_Burgman demiş ki:
Hangisi iyi duruyor ?
Bence lacivert seçme şansınız varsa kesinlikle çok oturaklı görünüyor. Ancak gri olanda çizildiğide çok belli olmayacağından iyi olabilir. Birde hep koyu renk tercih etmeyin derler dolayısı ile lacivert sıkıntı yaratabilir.
Ama yinede lacivert derim, çnkü sinyal lambalarının silik sarısı ile çok kaliteli ağır abi motoru gibi duruyor.
"İstatistiklere göre gri araçların karıştığı kaza sayısı diğer renk araçlara oranla daha az"
Benim bildiğime göre de bu tamamen yanlış...
Geçen sene katıldığım bir forumda; katılımcılardan İstanbul İl Trafik Md. istatistiklerde, Gri ve tonları ile koyu renklerin özellikle akşamüstü günbatımında asfalt rengiyle sağladıkları uyum sebebiyle görünülürlüklerinin azalması sebebiyle olan "görünememe kazaları" demişti. Ve özellikle de bu renkli araçların devamlı farlarını açık tutmalarının yararlarını anlatmıştı.
Katılımcılardan, Oto sanayicilerinin temsilcisi olan bey de onaylamıştı... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Yanıtın için teşekkürler. Aslına bakarsan bu konu hiçbir zaman 100% şu doğrudur veya bu doğrudur denilemeyecek bir konu. Fakat benim yaptığım araştırmalara istinaden şunu söyleyebilirim.
** Üç ayrı ülkede üç ayrı üniversitede hazırlanmış raporları okudum. Bu ülkeler Fransa, Almanya ve İngiltere. Her üç raporda da gri ve beyaz araçların diğer renklere oranla kazaya karışma oranları neredeyse 50% daha az. British Medical Journal, Aralık 20-27, 2003, tarihli raporuna göre durum şöyle. 571 adet kazaya karışmış ve/veya ölüme sebebiyet vermiş sürücü, 588 adet hiç kaza yapmamış sürücü, toplamda 1159 adet sürücü üzerinde yapılan araştırmada açık renk araçların kaza oranının diğer araçlara göre daha az olduğu ve gümüş rengi araçların ise bundan da 50% daha az olduğu saptanmıştır.
Eğer vaktim olursa raporları tercüme edip yollayacağım. Ama en kötü ihtimalle aşağıdaki linkden İngilizce bilenler rapora göz atabilirler.
"İstatistiklere göre gri araçların karıştığı kaza sayısı diğer renk araçlara oranla daha az"
Benim bildiğime göre de bu tamamen yanlış...
Geçen sene katıldığım bir forumda; katılımcılardan İstanbul İl Trafik Md. istatistiklerde, Gri ve tonları ile koyu renklerin özellikle akşamüstü günbatımında asfalt rengiyle sağladıkları uyum sebebiyle görünülürlüklerinin azalması sebebiyle olan "görünememe kazaları" demişti. Ve özellikle de bu renkli araçların devamlı farlarını açık tutmalarının yararlarını anlatmıştı.
Katılımcılardan, Oto sanayicilerinin temsilcisi olan bey de onaylamıştı...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız