Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 11:28 am Mesaj konusu: KOZAK YAYLASI YOLU İLE CUNDA GEZİSİ 10.04.2005 |
|
|
9-10 nisan tarihinde Gamsızlar olarak Çanakkale'ye VAP'ı ziyarete gitmeyi planlamıştık ama iş hayatı buna izin vermedi. Gidebilenler gitti, gidemeyenler de en azından pazar gününü değerlendirmek için bu planı yaptı.
Plan: Dağ-tepe gezmek ve Cunda'daki EMK toplantısına duhul olmak...
Fulya-Zafer AKÇAY R1150GS
Deniz-Aktan Temiz R1150GS ADV
Nazan-Uğur Ertekin ST1300
Arzu-Gürkan Bıyıklı ETV1000
Hatice-Nezih Tınkış ETV1000
Atahan R1150GS
Hakan Kopan R-6
Saat 10.00'da buluştuk ve doğruca Foça yol ayrımındaki şirin kahvaltı yerine gittik...
Hava o saatte yaklaşık 20 derece. Öğleden sonra 25 derece olacak. Hoşgeldin yaz... Dışarıda kahvaltı etmenin keyfini özlemişiz. Gelin ekibe bir merhaba diyelim.
Nazan ve Uğur (Biker_tr)
Hatice ve Nezih
Deniz ve Aktan
Yalnız adam ATA. Sevgilisi ? ile bugün ayrı düşmelerinin kasveti var çocuğun suratında. Aaaah ah aşk sen nelere kadirsin
ve biz.
Yaw Hakan Kopan, sen nerelere kayboldun da hiç resmin yok??? Kahvaltımızı büyük bir keyifle bitirdikten sonra Bergama'ya doğru yola çıktık. Ama bize yakışan gideceğimiz yere dağ-tepe yaparak gitmek olduğundan, hemen ilk sapaktan köy yollarına döndük. Aslında ben akşamdan haritada çok çalışmış yolu ve köyleri ezberlemiştim. Ama köy isimleri haritadakinden farklı çıkınca kaybolmak farz oldu. Hiç hesapta olmayan köylerden birine geldiğimizde Gürkan'ın bakışları içimi deldi...
Olsun, amaç biraz da keşfetmek değil mi? Saçma sapan üç-beş köyü dolandıktan sonra duygusal pusulamın da yardımıyla, ekibi Bergama'ya çıkaracağımdan emindim. Ama yolar pek de güzel değildi. Özellikle de R6 ile gelen Hakan için Çukur ve yama dolu olan yollarda zıp-zıp gelen Hakan'ın durumu görülmeye değerdi. "Her yola gelirim" diyen Uğur da benim için güzel şeyler düşündüğünü telsizden habire kulağıma fısıldıyordu. Sağol Uğur'cuğum ben de seni...
Dağın başında bir de karşımıza dörtyol çıkmaz mı? Çüş vallahi. Sanki şehirlerarası yol. Ulen sen zavallı bir köy yolusun senin nene gerek dörtyol falan. Orada durmak zorunda kaldık. Haritayı çıkarttım baktım, baktım, baktım. Sonunda da "hah tamam buldum" dedim. Ama bu koca bir yalandı, hislerime güveniyordum
BU arada sıcak iyice bastırmış, montlar ve kasklar fazla gelmeye başlamıştı. Yodan umudu kesen Arzu, oradaki tek ağacın altına çökmüş kara kara düşünürken hehehehehehhe
Neyse ki hislerim kuvvetli çıktı ve Bergama göründü. Kente girişimiz bile alemdi. Uğur telsizden habire söyleniyor, bana saygılarını iletiyordu. Neymiş efendim: Ne biçim rota yapıyormuşum. Nesi varmiş kardeşim rotanın. Alla allaaaaaaaa....
O kadar çalışmışız, rota çıkartmışız, beğendiremiyoruz. Hatta ne kadar ciddi çalıştığımın resmi bile var yaniii, buyrun rota burada:
Bergama'yı geçip Kozak Yaylası yoluna girdiğimizde herkes rahat bir nefes alıyor. Biliyorsunuz Kozak bu seneki Motosiklet Festivali'nin en büyük adaylarından biri. Birkaç resimde size bu harika yeri de göstermiş olayım.
Aşağıdaki yer de dinlenme alanı. Festivalde kamp acaba buraya mı kurulacak diye düşünüyoruz hepimiz. Su var tuvalet var. Var allah var. Ama bir de piknikçiler var Neyse harika bir doğa.
O kadar toz topraktan sonra kızlar kendilerini derenin kenarına atıyorlar. Haaa şelale de var
Bence festival için düşünülen yerlerden biri de burası. Çam ağaçları altında nefis bir yer. Alanın düz olması da bir avantaj. Ama bunlar sadece benim düşüncelerim. Belki de festival komitesi bambaşka bir yeri seçer.
Bol virajlı harika Kozak yolundan sonra Ayvalık-Cunda'ya geliyoruz. Hemen kahve keyfive üst-baş temizleme. Güzel yer, tablo gibi bir manzara...
BUradaki kısa moladan sonra Cunda'ya geçiyoruz. EMK çoktan gelmiş ve yemeğe koyulmuş. "Yaza Merhaba" gezisine ilgi büyük. Onlarca motor bu geziye katılmış. TRT ekibi de orada, geziyi çekiyor. TRT-Int'te yayınlanan Mıknatıs programında bu geziyi yayınlayacaklar.
EMK Başkanı Erhan Sesli ve Müge Polatkan Kılavuz'un konuğu ise çoook yakından tanıdığınız biri: Levent Fırat. İş için zırt pırt İzmir'e geldiğinden bahsediyor Levent. BU arada Festival için de çalışıyor tabii gelmişken...
Diğer masalardan da enstantaneler... Tek tek isimleri yazamayacağım Kalabalık yaw
Yemekte normal olarak balık var. Ayvalık'ta balık yenir. Ama bir başka şey daha yenir: Ayvalık Tostuuuuuuuuuu
EMK ile vadalaştıktan sonra yine geldiğimiz yoldan dönmeye karar veriyoruz. Bu sırada Çanakkale gezisine katılan şanslı aile Pınar'lar da Ayvalığa yaklaşıyorlar. Bu haberi alınca buluşalım diyip yolda onları bekliyoruz. Bilmeyenler için deep not: Şebnem hamile olduğundan Pınarların bir süre motora binmeleri yasak. Yeni aldıkları gıcır arabalarıyla yanımıza geliyorlar.
Kendisini böyle görmeğe pek alışık olmadığımız için yadırgıyoruz bu görüntüyü. Ama işte Oytun Pınar
Oracıkta hasret gideriyoruz. Bakışlarında motora özlem var. Kolay değil tabii. Ama onları bekleyen böylesi bir mutluluk varken motorun lafı mı olur. Bir süre özlemek de güzeldir ayrıca...
Grubun komik adamı Nezih, Uğur'un radyosundan yükselen müziği kaçırmıyor ve başlıyor Sirtaki yapmaya. Ulan bir gören olsa deli der bize ha. Yolun kenarında o sıcakta, tövbe tövbeeee:)
Kozak yolundan iki enstantane:
Bergama'dan sonra geldiğimiz Şakran'da kahve molası verdiğimiz yerde meğer meşur bir special varmışşşş, kaçırır mıyız Fırında cevizli helvaaaa
Böylelikle bu yıl, sıcak havada yaptığımız ilk gezinin de sonuna gelmiş olduk. Sabah 10.00 akşam 20.00. Tam 10 saat motor tepesinde olmak güzeldi.
Katılanlara ve okuyanlara teşekkürler _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
pasific Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 1:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tozlu topraklı yollarda ugur abı ve Hakanı anlıyabılıyorum.....Harıka bır gezı olmus,anlatımda harıka ellerınıne saglık Zafer abıcım....Telsızden soylemlerı nelerdı Acıklarmısın?Acıklarsan hukumet dusermı? _________________ CAPANORD 03
SAMİ KURT
IZMIR
|
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 2:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yok Sami kusura bakma söyleyemem. Kol kırılır yen içinde kalır Özel özeeeeeel _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 7:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Zafer çok güzel bir gezi olmuş rapor sayesinde sizleri görüp özlem gidermiş olduk. İlk resimdeki masanın bir ucunda ben diğer ucundaki kardeşime de selamlarımı sunuyorum. Fuarda gelmedi. Defalarca sözünü tutmadı, borcu aldı başını gidiyor. Telsizde sana söylediği söylemler bu sözü yerine getirememenin agresifliği olabilirmi bilmiyorum ama borcu giderek katlanıyor. Güzel bir grup güzel bir gezi. Ancak biz en son İzmir dönüşü Bergama üzerinden geldik. Yolu hiç kaybetmedik, rota çizmedik, dörtyolda durmadık hiç kaybolmadık, hoplamadık, zıplamadık güzel bir rotaydı. Abi sen yaşlanıyorsun galiba, bak hislerin bile yanıltıyor seni. |
|
Başa dön |
|
|
sbank Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 9:05 am Mesaj konusu: |
|
|
zakcay
Alıntı: |
EMK ile vadalaştıktan sonra yine geldiğimiz yoldan dönmeye karar veriyoruz. |
Yani gerçekten aynı yoldanmı döndünüz. Nazan ve Uğur Sedat'a aynen katılıyorum. Habire bizi ekiyorsunuz. Ya Uğur o güzelim PAN'ı bu tozlu topraklı çukurlu yollarda kullanmak için mi aldın. Atla gel İstanbul'a motor biraz yol yapsın.
Zafer hakikaten iyi oldu resimlerle sizlerle gitmiş gibi olduk ve özlem giderdik. O yollarda bir ben eksikmişim. Bende olsaydım telsizden kelime hazinesini biraz daha genişletirdim herhalde.
Sevgiler |
|
Başa dön |
|
|
metinkoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 9:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Abi çok keyifli bir anlatım olmuş. Anlatınca okuyunca böyle ki gezinin kendi kimbilir nasıldı...
Ellerine sağlık... |
|
Başa dön |
|
|
Kaan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 11:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Yine güzel bir gezi, yine güzel yemekler,tatlılar ve yine bir Zakçay klasiği süper bir gezi.
Rapor ve resimler için teşekkür ederiz. Allah kazasız belasız daha nice geziler nasip etsin.
Bu arada Pınar ailesini de kutarım.
Saygılar _________________
KTM 640 Adventure
SAMSUN |
|
Başa dön |
|
|
serhatizm Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 4:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
elınıze saglık.. catlıyorum bende burada.. safak 00032
az kaldı..
pınar aılesını kutlarım.. _________________ **************************************
SİLAH ÜRETEN EMEKLİ PROFESOR, INSANLIGI SEYREDERKEN EMEKLİ MAAŞINI RAHATCA YERMİ?
*************************************** |
|
Başa dön |
|
|
biker_tr Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 5:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
GSEDAT2000 demiş ki: |
İlk resimdeki masanın bir ucunda ben diğer ucundaki kardeşime de selamlarımı sunuyorum. Fuarda gelmedi. Defalarca sözünü tutmadı, borcu aldı başını gidiyor......
|
Sedat'cım valla ne desen haklısın abi..Borçları toptan halledicez..Fatih abi bu lafım aynı zamanda sana:) Nazan la konuştum, hazırlanın 1 Aylığına gelicez ...Şakası bir yana biliyorsunuzki gönüllerimiz bir..Sizlerin yeri apayrı..
sbank demiş ki: |
.... Ya Uğur o güzelim PAN'ı bu tozlu topraklı çukurlu yollarda kullanmak için mi aldın. Atla gel İstanbul'a motor biraz yol yapsın.
|
Valla Fatih abi hakikaten her yola giriyorum..Bu bizim grup beni çekemiyor, kıskanıyor motoru Özellikle böyle yapıyorlar:))
Haftaya, 20 sinde İstanbul da olacağım..Gerçi yoğun olacak ama ayarlayabilirsek ve sizde müsait olursanız görüşürüz inşallah.. |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2005 6:55 am Mesaj konusu: |
|
|
biker_tr demiş ki: |
Haftaya, 20 sinde İstanbul da olacağım..Gerçi yoğun olacak ama ayarlayabilirsek ve sizde müsait olursanız görüşürüz inşallah.. |
Ne güzel. Ne demek ayarlayabilirsek, sizde müsait olursanız. Bir şekilde ayarlayacağız. Hem 23-24 Nisan da bende yarışlara gideceğim için şayet sende hafta sonu İzmir'e döneceksen birlikte gideriz. |
|
Başa dön |
|
|
enci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2005 11:48 am Mesaj konusu: |
|
|
Zafer Abi şimdi bir solukta okudum gezi raporunu ellerine sağlık
çok güzel olmuş. Ne güzel gezmişsiniz öyle.
Keşke ekibi biraz daha kaybolmuş gibi dolaştırıp İstanbul'a getirseydin, ne güzel olurdu |
|
Başa dön |
|
|
zakcay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2005 4:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sedat sen işi anlamıyorsun ki Kaybolmuş gibi yapıp Uğur'u istediğimiz yollara sokuyoruz. Amaç Enduro bir Pan yaratmak
Fatih vallahi sizin ekiple bizim ekibin hepsinde telsiz olduğunu düşünemiyorum bile Abi biz sohbet etmekten yol yapamayız ki. Gülerken motor kullanmak gerçekten de zor oluyor
Sevgili arkadaşlarım, inanın bu gezilerde isimleriniz hep geçiyor. O olsaydı böyle olurdu, şu olsaydı şimdi şunu yapardık diye kulaklarınızı çınlatıp duruyoruz. Ama artık yaz geldiğine ve Çeşme'de sezon açıldığına göre bu özlem nasılsa bitecek.
Enci be gel biz Ara-yolda grubu karıştırıp rotayı buraya keselim. Foça yollarında ne de güzel olur o iş di mi? _________________ Zafer AKÇAY
OMM-IAM Senior Observer
İzmir |
|
Başa dön |
|
|
okanbrt Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 13, 2005 6:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Harika bir gezi olmus,hersey süper ellerinize saglık _________________
M.OkanBARUT
BMW R1200 GS |
|
Başa dön |
|
|
enci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 14, 2005 10:33 am Mesaj konusu: |
|
|
zakcay demiş ki: |
Enci be gel biz Ara-yolda grubu karıştırıp rotayı buraya keselim. Foça yollarında ne de güzel olur o iş di mi? |
Heheehehhhee Hakketten Abi ne güzel olur. Sonrada
dibek kahvesi içerdik
Sen ne zaman yola çıkıyorsun bu arada abi? |
|
Başa dön |
|
|
Invisible Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Nis 14, 2005 11:15 am Mesaj konusu: |
|
|
zakcay demiş ki: |
Sevgili arkadaşlarım, inanın bu gezilerde isimleriniz hep geçiyor. O olsaydı böyle olurdu, şu olsaydı şimdi şunu yapardık diye kulaklarınızı çınlatıp duruyoruz. Ama artık yaz geldiğine ve Çeşme'de sezon açıldığına göre bu özlem nasılsa bitecek.
|
Of of of.. yaz İmzir gezileir, Çeşme, Paprazzi geceleir.. Vay vay vay.. Ben hemen takvimi acayım .... |
|
Başa dön |
|
|
|