Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 6:18 am Mesaj konusu: !!! YARDIM!!! Twister Amortisor Sorunu (Motorsuz kaldim) |
|
|
Selam arkadaslar,
Benim motorumda amortisor sorunu cikti.On sol amortisorden yag kacirmaya basladi.Servise gittigimde amortisor milinin egrildigini gordum.
Bunun olabilmesi icin darbe, kaza yada buyuk bir cukurdan olabilirmis.Ancak bu gibi seylerin oldugunu zannetmiyorum.Cukura girilmis olabilir ama Turkiye sartlarinda ki yollari hepimiz biliyoruz ve mutlaka boyle cukurlara sizlerde girmissinizdir.
Bunun yenisini almak yerine ki garantiye sokmaya calisiyorum, eger basaramazsam duzeltirebilirmiyiz.Duzeltme sonucunda dezavantaji olur mu?
Linki belirttigim adreste amortisor gerilmesini onleyen bir parca var.Buna bir goz atin.Bu parca gercekten bu gibi etkileri yok edebilir mi ve nerden bulabiliriz.
http://www.superbrace.com/simulation.html
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim. _________________ Serrex
Honda CBF 600 S '06 (Afalina) |
|
Başa dön |
|
|
serhatizm Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Garantiye sokman cok zor.. Ama yınede ısrarlı bır tavırla garantı dıye dıren.. Honda merkeze gıt bıraz daha ılgılenırler..
O parcanın ne oldugunu bılmıyorum hıc gormedım ama duymustum.. Garantı olmasa bıle servısten sasma..
Bı resım gonderırsen daha ıyı gorebılırız.. Belkı baska bır cozum olabılır..
Gecmıs olsun. _________________ **************************************
SİLAH ÜRETEN EMEKLİ PROFESOR, INSANLIGI SEYREDERKEN EMEKLİ MAAŞINI RAHATCA YERMİ?
*************************************** |
|
Başa dön |
|
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 9:40 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili ThEJaCkAL
Ilgin icin tesekkur ederim.
Ya ne kadar az kisi varmis boyle konularda yardim eden.Sabahtan beri bekliyorum birilieri fikir versin diye ama yok...
Egrilen parca on suspansiyonda yer alan ust silindirik uzun boru vardır.Asagida yag haznesinin icine girip cikar.Iste bu ıceri girip cikan boruda egrilik var.Orta bolumunde.Bazi uztalar da bu egrilen bolum ortalarda ise yag kecesine ulasmiyordur.O yuzden onu asindirmaz.Sen sadece yag kecesini degistir diye bir oneri getiriyorlar.
Ama servis tabi sadece degistirmekten yana.Bunun da fiyatı 275 YTL cik.
Bunun duzeltilme sansi varmis ama tabi servis yanasmaz herhalde yada ona yakin bir seyler der.
Valla bilemiyorum ne yapacagimi.Serviste kaldi daha binemeden motor.
Cikma falan bulabilirmiyim acaba.Cikma motor parcalari satan yerler varmidir ? _________________ Serrex
|
Başa dön |
|
|
serhatizm Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 10:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Maslak sanayıye bır ara bır ugra bakalım.. Orada cok kalıtelı ustalar vardır.. Onları bı dolas ve hapsının anketını yap zaten cogunlukla hemfıkır olurlar ona gore uygun fıyat verenın fıkrıne ınan ve gerceklestır..
Ben yıne ıllede servıs dıorumö ama durumlar bozuksa tabıkı maslak derım..
Ustalar boru oraya ulasmıyordur deseler de bır ttumsege gırıp amortısor en cok lazım olacagı yerde ıs yapmaz..
Kopıl Kopıl ustalara ınanma yaw bı resım cekte gondersene gorelım olayı.. _________________ **************************************
SİLAH ÜRETEN EMEKLİ PROFESOR, INSANLIGI SEYREDERKEN EMEKLİ MAAŞINI RAHATCA YERMİ?
|
Başa dön |
|
|
Orkun Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 11:46 am Mesaj konusu: Re: !!! YARDIM!!! Twister Amortisor Sorunu (Motorsuz kaldim) |
|
|
Serrex demiş ki: |
Linki belirttigim adreste amortisor gerilmesini onleyen bir parca var.Buna bir goz atin.Bu parca gercekten bu gibi etkileri yok edebilir mi ve nerden bulabiliriz.
http://www.superbrace.com/simulation.html
|
O amortisor kelepcesi yol tutusu cok iyilestiriyor diye okudum. Ben de almayi dusundum ama baktim standart ekipman olarak cogu motorda yok. Kelepceyi takinca amortisorler egilip bukulmuyor, dusunce aks donmuyor, ama bu sefer de tum gerilim aksa ve teker bilyalarina biniyor. Avantaji dezavantajini yok etse eminim ureticiler takardi. _________________ Orkun, CRF250X |
|
Başa dön |
|
|
opensea Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 05, 2005 5:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
"Eğilip tekrar düzelen bir metal eski direncini kaybeder"
Ayrıca böyle bir düzeltme ile de yağ kaçırma sorunu çözülmeyebilir.
Eğilme meydana gelecek kadar şiddetli bir darbeye maruz kalan bir parçanın garantiden değişme talebin doğal olarak reddelicektir. |
|
Başa dön |
|
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 06, 2005 5:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaslar dediginiz gibi garantiye sokmuyorlar.
Kaldirima cikmadan veya cukurdan olabilecegini savunuyorlar.
Borudaki egrilik bir darbe sonucu olusan deformasyon yok, yag kacirabilecegi bir iceri girmede yok.
Egrilik cok fazla olmadigi icin press ile duzeltecekler.Cok iyi bir ustaya goturdum.Ayhan Hoca diyorlar.Servisler yapamadiklari sorun olursa bu ustaya gotururlermis, danisirlarmis.Cogu servis kendisini taniyor.Bir vesile ile tanistik.Kendisi ilgilenecek.Tabi o da sizin soylediklerinizi soyledi.Yenisi gibi olmaz ama idare eder dedi.Daha dikkatli kullanirsan sorun cikartmaz dedi.
Asagida borunun resmini cizmeye calistim.asagi yukari boyle bir seydi.
_________________ Serrex
|
Başa dön |
|
|
serhatizm Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 06, 2005 7:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
iyi bari gecmıs olsun dostum kaca patlayacakmıs.. ayhan ustanın yerı nerde? _________________ **************************************
|
Başa dön |
|
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 08, 2005 7:03 am Mesaj konusu: |
|
|
Saniyorum 20-30 YTL ye cikacak.
Duzgun olsunda parayi veririz nasil olsa.Ayhan Usta Cevizli de.Yukarı rahmanlar diye geciyor.Kucuk bir atolyesi var.Oyle buyuk ve bilindik bir yerde degil.
Yapacagi isten sonra bende size onerebilirmiyim diye bakacagim. _________________ Serrex
|
Başa dön |
|
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 7:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar.
Amortisor sorunum cozuldu.Ayhan hoca işinin ehli olarak gayet basarili bir is cikartti.Yalikoye giderken haliyle denemis oldum.Ama bir sorun cikartmadi.
Gerci bir sey olacak diye odum kopuyordu.Cukurlardan kacip durdum.En ufak yoldaki egimlerde zipladigimda icim gitti.
Ama bir sey olmadi.
Boyle sorununuz olursa yardim edebilirim.
Saygilarimla _________________ Serrex
Honda CBF 600 S '06 (Afalina)
En son Serrex tarafından Pts Nis 11, 2005 12:30 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Cries_on_the_wind Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 8:15 am Mesaj konusu: |
|
|
abicim nekadar pahalıymış ya alt tarafı bi boru of yaaa!!!
gelende parçaları bukadar pahalımı CBX 250 nin yaw
maşallah
geçmiş olsun.... |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 11, 2005 8:51 pm Mesaj konusu: ... |
|
|
genede dikkat et bence... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
Serrex Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 12, 2005 5:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Cries_on_the_wind,
Yedek parcalarin ben de bu kadar pahali olabilecegini dusunmuyordum ama malesef oyle.Allahta twister almisim diyorum.Daha buyuk bir motor alsaydim herhalde iflah olmazdim.
6.000 bakimi bile amortisor isciligi ile birlikte 140 ytl ye cikti.Arabami 15.000 bakima gorutdugumde 120 ytl vermistim ki karburator temizlendi, hava filtresi, yag filtresi degisti, yag konuldu, frenler ayarlandi, kapilar yaglandi vs...
Motorda bunun yarisi yapilmasina ragmen cok kazik geldi bana.
sadece bir lastigine 375 ytl fiyat verdiler. Ayni lastik yurt disinda 80 USD. Farki sen dusun.Malesef bu ulkede motor bayagi masrafli bir sey.
Ama yine de guzel bir zevk _________________ Serrex
|
Başa dön |
|
|
|