Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Nis 04, 2005 10:05 am Mesaj konusu: Kesiklik Arızası devam
Arkadaslar kesıklıgı hala duzeltemedım motorsıklet ceyrek gazda mukemmel devıre mukemmel gelıyor ama yarım ve tam gazda once elektrık gelememe gıbı bır kesıklık yıgılma ve sonra hızlanıyor. Once ceyrek gaz devır artınca tam gaz verınce hıc sorun yok anlayamadıgım acaba karburatordenmı bırseylerı yanlıs taktım ama kontrol ettım ve hersey normale benzıyor. Kanunu 125 ayda tıtanlarda boyle bırsey basına gelen varmı. Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekurler.
küçükken dt125r da yaşamıştım buna benzer birşey...bujine ve buji pipona bir bak.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides.......
Tarih: Pts Nis 04, 2005 2:28 pm Mesaj konusu:
selamlar
benimde bir kere arabada böyle bir sorun gelmişti başıma, buji kabloları oksiklenmiş ve elektrik geçirmiyormuş meğer, belki sendede aynı sorun vardır
saygılar
Tarih: Pts Nis 04, 2005 3:30 pm Mesaj konusu:
Benim vespa ET4 te gelmişti başıma hızlı kalkış yapınca gaz kesiyodu. Ustaya götürdüm meğer ateşleme bobininin (pipo derler) kablosu sürtünmeden aşınmış şaseye değiyormuş değiştirdik düzeldi.
Kabloları kontrol et olmadı buji başını kablodan sök ucunu biraz kesip tekrar vidala. O da olmadı ateşleme bobini dene. Yada hiç deneme ii bi ustaya git yapsın
Tarih: Sal Nis 12, 2005 2:07 pm Mesaj konusu: Re: Kesiklik Arızası devam
CENNKK demiş ki:
Arkadaslar kesıklıgı hala duzeltemedım motorsıklet ceyrek gazda mukemmel devıre mukemmel gelıyor ama yarım ve tam gazda once elektrık gelememe gıbı bır kesıklık yıgılma ve sonra hızlanıyor. Once ceyrek gaz devır artınca tam gaz verınce hıc sorun yok anlayamadıgım acaba karburatordenmı bırseylerı yanlıs taktım ama kontrol ettım ve hersey normale benzıyor. Kanunu 125 ayda tıtanlarda boyle bırsey basına gelen varmı. Yardımlarınız ıcın sımdıden tesekurler.
Karburatorlerde cogunlikla 3 tane ayar vidasi (Jet)vardir, bence senin sorunun bundan kaynaklaniyor.
Ilk Jet (en kucugu) Rolanti ve 0 ile 1/4 gaz aciminda
ikinci Jet (orta boy ve ilk jette bu arada calismaya devam ediyor) 1/4 ile 3/4 gac aciminda
ucuncu jet (en buyuk olan ve ilk+ikinci jet bu arada hala calisiyor) 3/4 ile tam gac aciliminda calisir.
Bence senin 2. jet ya kurcalanmis yada temizlemeye ihtiyaci var,
Tabi bu yukarida anlatmak istedigim cok genel anlamda
Anlattigina gore rolanti ile tam gazda bir sorunun yok, birde bunu dene bakalim ayrica karburatorunun ne cins oldugunu bana soylersen sana buraya semasini koyabilirim ve belki daha yardimci olur. _________________ "At 195 MPH, Fear is not being ignored, it just has not cought up with me yet" www.thecyclepro.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız