Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Benim anlamadığım daha doğrusu kendi çapımda UYUZ! olduğum bir nokta var abiler...
Neden ? Neden sevgili basınımızın güzide internet sitelerinde DAKAR Rallisinin sadece otomobil sınıfından oluştuğunu zannediyorlar? Bana biri açıklarsa pek sevinirim... Ülkede ingilizceyi çok iyi seviyede bilmeyi internet kullanan / kullanmak isteyen bir sürü insan ve bunların içinde de elbette (bence) motosiklet sevdalısı bir kısım var (dır). İlla neden yabancı sitelerden motosiklet haberlerini almak zorundalar?
It is with great sadness that we have been informed of the death of José Manuel PEREZ (biker n°69) after an accident during stage 7 between ZOUERAT and TICHIT on the 6th of January.
Immediately treated by the medical teams of the rally, he was transferred to the Zouerat bivouac and operated in emergency for a serious abdominal trauma by the surgeons on site.
He was then sent to the 'clinique du Cap' in Dakar on the 6th of January and then transferred to Alicante.
José-Manuel died of his serious injuries on this 10th of January 2005 in an Alicante hospital.
He was 41 years of age and was competing in his fourth Dakar.
To his family, his relatives and friends, the entire Dakar organisation wishes to express its sincere and sad condolences
Vefat eden bildigim kadariyla 4 teker surucusu, Allah gunahlarini affetsin.
Bobrek ve dalak herhalde zarar gormus ki, gecirdigi ameliyat sonrasi vefat
etmis... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Tarih: Sal Oca 11, 2005 9:59 am Mesaj konusu:
VAP53 demiş ki:
Vefat eden bildigim kadariyla 4 teker surucusu, Allah gunahlarini affetsin.
Degil Ahmet hocam. Vefat eden 2 teker surucusu (EuroNews'ten gordugum kadariyla Yamaha surucusu. Yaniliyor olabilirim tabii. Mavi bir motor kullaniyordu eleman). Uzucu tabii _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Fabrizio Meoni de vefat etmiş Dakar'da efsane motorculardan birisiydi, çok yazık
Milliyet'in haberi:
Dakar Rallisi... İtalyan motosikletçi Fabrizio öldü...
Devam etmekte olan Dakar Rallisi'ni 2001 ve 2002 yıllarında kazanan 47 yaşındaki İtalyan motosikletçi Fabrizio Meoni'nin, 11. etap sırasında kalbi durarak öldüğü bildirildi.
Dakar rallisi Ogganizasyon Komitesi Başkanı Etienne Lavigne, yaptığı açıklamada, ''Meoni, ikinci özel etapta düştü. Hemen helikopter gönderdik. Yapılan kontrolde kalbinin durduğu belirlendi. 45 dakika yapılan kalp masajı da işe yaramadı. Onu çok severdik. Dakar'a damgasını vurmuştu. Esprili, iyi bir insandı. Hepimiz çok üzgünüz'' dedi.
Meoni'nin evli ve iki çocuk babası olduğu, bu ralliden sonra emekli olacağını açıkladığı kaydedildi.
Dünyanın en önemli rallilerinden biri olarak kabul edilen Dakar Rallisi'nde geçen hafta kaza geçiren İspanyol pilot Jose Manuel Perez de dün hastanede yaşamını yitirmişti.
Toplam 9039 kilometrelik uzunluğa sahip Dakar Rallisi'nin yedinci ayağı olan Moritanya'da 6 Ocak Perşembe günü kaza geçirerek, hastaneye kaldırılan Perez'in dalak ve böbreğinin ameliyatla alındığı belirtilmişti.
31 Aralık'ta İspanya'nın Barcelona kentinde başlayan ve Senegal'in başkenti Dakar'da 16 Ocak'ta sonuçlanması beklenen 9039 kilometrelik ralliye her yıl çok sayıda araç katılırken, bunlardan bir çoğu zorlu etapları tamamlayamayarak, yarışları bırakmak zorunda kalıyor. _________________ Basri Utku
Aprilia Pegaso 650 i.e.
Basin bultenine gore, checkpoint'ten sonra dusmus ve yaralarindan dolayi vefaat etmis.
Richard Sainct gibi Fabrizio da tam bir efsaneydi... Gercekten cok yazik.
Resim EuroSport'tan. Ne kadar uzucu bir fotograf... Motosiklet kadar guzel bir seyin her seyin en kotusu olan olumle bu kadar beraber gitmesi ne kadar yazik... Bu Dakar'da da boyle, Sile yolunda da, Izmir'de bir sabah sagdan sagdan giderken de...
Tarih: Sal Oca 11, 2005 5:32 pm Mesaj konusu:
Jose-Manuel Perez in 7 etapta gecirdigi kazanin ardindan yasamini yitirmesi uzerine simdi de 11. etapta buyuk Italyan usta Fabrizio Meoni yi yine gecirdigi agir bir kaza ardindan kaybetmis bulunuyoruz...
11. etapta 9. sirada, genel siralamada 2. sirada giderken agir bir kaza geciriyor, David Frétigné kazayi gorup yetisiyor ve SOS cagirisi yapiyor, helikopter yetisiyor ama 45 dakikadan fazla suren calismalara ragmen kendisini kurtaramiyorlar. Duran kalp bir daha calismiyor...
Guvenlik nedeniyle olaydan haberdar edilmeyen diger yariscilar etabi tamaliyor ve Marc Coma en iyi zamani yapiyor 11. etapta.
47 yasindaki Meoni Paris-Dakar bayragini tasiyan onde gelen isimlerden biriydi... Bu yarisa 13 kez katildi, 2 kez kazandi, 14 etap birinciligi var....
Motosikletciler cennetinde mutlu oldugunu dusunuyorum... Elinde uzaktan kumanda cihazi ile koltukta televizyon seyrederken olmek gibi korkunc bir sona ulasmadigi icin kucuk bir memnuniyet duydum aslinda, ama daha cok gencti maalesef.... Allah taksiratini affetsin.
Meoni'nin olumu ardindan 12. ayak motosikletler icin iptal edilmis. Motorlar havadan Bamako'ya tasiniyor. 13. ayakta oradan devam edecekler. Bence cok yerinde bir karar. Bir gunluk bir dinlenme hem bundan sonraki etaplarda kaza riskini biraz da olsa azaltacaktir, hem de pespese iki olumden sonra yariscilar duygusal olarak biraz toparlanacaktir.
KTM de tum fabrika takimi yariscilarini Dakar'a devam edip etmemekte serbest birakmis.
Fabrizio o kadar uzun zamandir Dakar'da yarisiyor ki, kaybi Dakar'i takip eden herkezi derinden etkilemis gozukuyor. Takip ettigim forum ve mail list'lerde de ilk konu. _________________ Gökhan Altınören
'00 KLR650
http://altinoren.com
Tarih: Çrş Oca 12, 2005 9:45 pm Mesaj konusu: Meoni
Fabrizio Meoni'nin olumu burada yanliz spor camiasinda degil, gazetelerde ve haberlerde de buyuk yer aliyor. Italyanlarin buyuk sempatisini toplamis bir insan oldugunu anliyorum.
Bugun elime gecen bir gazetede, katildigi son dakar yarisi oldugunu soyledigi bu yaris hakkinda sunlari soylemis: "Cole saygi gostermek, dikkatli olmak gerekir. Hatirliyorum da, isin basinda bu rakiplere karsi degil cole karsi yapilan bir yaristi. Col ortami yabanidir, zordur ancak butun bunlar sevdigim bir yarisma ortami yaratiyor ve hicbirseyi dert etmiyorum. Tek dusundugum, yuksek suratlerde yarismamiz ve yaklasik 700 km lik bir alanda devam eden bu yarista, cok az tibbi yardim bulunmasi"
47 yasinda olen Meoni'nin esi ve bir oglu vardi. 2001 ve 2002 Dakar sampiyonuydu ve bu yarisin son katildigi Dakar olacagini soylemisti.
Soyleyecek soz bulamiyorum, tek istedigim, Dakar'in boyle bir yaris olmamasi.
1979 yilindan beri 22 yarisci ve 18 organizator hayatini kaybetmis. Formula 1 de de bundan yillar once pek cok yarisci olurdu, o zamanlar ee tehlikeli spor, normaldir anlayisi hakimdi.. arac ureticileri pilotlari korumak icin onlem almiyordu. Ancak duzenlemelerle bugun Formula 1 cok daha guvenli bir hal aldi hepinizin malumudur.
Boyle bir yaris, belki de yapilmamali.. bilmiyorum. Devam edecekse de mutlaka kurallari degismeli.
Dakar hazirliklarini buyuk keyifle izlemistim, elimden geldigince sizlere heyecanimi aktarmaya calismistim arkadaslar, ama hic tadim kalmadi artik.
Buyuk lokma ye, buyuk konusma derler.. gecen hafta ero Dakar'in neden bizim basinda yeterince yer almadigindan soylendiginde ""Motosiklet tehlikelidir!" de ondan ero.." demistim.. biraz da dalga gecercesine. Simdi bu ettigim lafin gercek agirligini hissediyorum.
Hakan, Meoni ile iyi arkadas olacaksiniz eminim... iyi ruhlar birbirini bulur nasilsa. Richard Sainct, Sami usta, kaybettigimiz tum arkadaslar, cennet mekaniniz, ruhlariniz saad olsun.
Turgut CIRPANLI
Gecen hafta sonu buradaki bir KTM bayisinde, gecen sene Giovanni Sala'nin yaristigi KTM 950 Rally'in uzerinde bir sticker vardi.. Yariscilarin arkadaslarini nasil andiklarini gormenizi istedim. 2001 yilinda BMW Boxer ile yarisan ve gecirdigi kaza sonucu hayatini kaybeden John Deacon'i hatirlamak icin, o motora her binisinde gormemezlik edemeyecegi bir yerde, benzin deposunun uzerinde idi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız