Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
memati Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ksm 22, 2004 5:55 pm Mesaj konusu: ELCİK ISITMA |
|
|
Selam Arkadaşlar,
Elcik ısıtma olayı ile ilgili detaylı bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
Fiyatları nedir?
En az kaç Watt'lık sistemlerde çalıştırabilirim?
Fiyatlarının 80-100 milyon TL'den başladığı yazılmıştı bununla ilgili bir topicte bu fiyatlara alabileceğimiz sistemler dayanıklımıdır?
Bu sorularıma cevap veren arkadaşlar beni mutlu eder..
Şimdiden teşekkür ederim. _________________ BMW R60/7
CONTROL IS POWER |
|
Başa dön |
|
|
denis Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Ksm 23, 2004 10:09 am Mesaj konusu: |
|
|
aynı soruyu bende F650 için soruyorum |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
memati Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 8:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Sedat,
O topiği inceledim ama pek fazla bilgi yoktu.Hatta en son olarakta ben yazmıştım.Orada ki bilgiler bana biraz yüzeysel geldi.Doğrusu tatmin etmedi.Belki bu konu hakkında teknik bilgisi olan arkadaşlar vardır diye tekrardan bir topic açtım.
Şu sıralarda acil olarak bir elcik ısıtma sistemi almam gerek ve bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim.
İşte mantığı bu...
Sana kırgın olduğumuda hatırlatırım bu arada. _________________ BMW R60/7
CONTROL IS POWER |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 9:36 am Mesaj konusu: |
|
|
memati demiş ki: |
Sana kırgın olduğumuda hatırlatırım bu arada. |
Bir topic aç orada da bunları yaz. Cevap vereyim. Şaka bir yana kırgın olma. Ne için kırıldığını da bilmiyorum. Ama ben her şeyi unuttum umarım sende unutmuşsundur.Yada unut gitsin. |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 9:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Elcik konusu ile ilgili benim de merak ettigim birseyler var. Kendi takip da kullanmis olanlar varsa bi ses ediversin;
1) Bu elcikler normal elciklerin uzerine mi geciyor yoksa onlari sokup yerine isitmalilari mi takiyoruz?
2) Direk akuye mi monte ediyoruz (hem pozitifi hem negatifi) yoksa pozitif akuye, negatif sasiye seklinde mi? Eger oyle ise sasiye takilan baglantiya sigorta takmak gerekiyor mu?
3) Bir arkadas baglantiyi kill switch'ten sonraya yaptirmaktan bahsetmisti. Tam olarak nasil yapiliyor?
4) Akunun omrunde bir azalma veya farlarin geriliminde bir dusus yaratiyor mu elcik isitma? _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
Orkun Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 10:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Ilker demiş ki: |
3) Bir arkadas baglantiyi kill switch'ten sonraya yaptirmaktan bahsetmisti. Tam olarak nasil yapiliyor?
|
Ilker ben kullanmadim ama NX250'me takmayi planlarken roleyle baglamayi dusunmustum. Rolenin kontrol ucunu kill switch uzerinden gecirip, rolenin isitmaya baglanan kismini sigorta ile akuye baglayacaktim. Tumer'in http://www.enduro.zevki.com sitesinde Timucin Kanatli'nin yazisi da sis fari icin ayni baglantiyi oneriyor.
Ilker demiş ki: |
4) Akunun omrunde bir azalma veya farlarin geriliminde bir dusus yaratiyor mu elcik isitma? |
Alternatoru pek guclu olmayan motorlarda sehir icinde kisin bekleye bekleye gidiliyorsa bu problem yaratabilir. Soyle birsey onereyim. Bunu da dusunen olmustur, sen de biliyorsundur, ve hatta belki boyle satilan sistemler de vardir. Soyle yapilabilir: Rolantide regulator cikisi 12V olculdu mesela. Orta devirde ise 14V olsun. 12.5 V referans voltaji yaratip, komparator ile gerilim 12.5V'un altina dusunce elcik isitmanin otomatik kapanip, 12.5 V'un ustune cikinca otomatik acilmasini, boylece rolantide akuden fazla akim cekme ve gerilimde dususu engelleyebiliriz. Bir schmidt trigger da baglamak lazim zirt pirt acilip kapanmasin stabil olsun diye.
Tabi yapmaya firsatim olmadi o yuzden teoride kaldi. Niye mi yapmadim peki Simdiki motorumun (XR650R) alternatoru babalar gibi 75 W da ondan . Maksimum gucte elde kalan 75W - 35W (far) - 21W (arka lamba)- 20W (sinyal) = -1 W
Umarim baglantiyi kendi yapacaklara fikir vermistir
En az kaç Watt'lık sistemlerde çalıştırabilirim?
|
Motorun aksesuarlarina bagli. Elektrik sisteminin maksimum kac watt guc urettigini bulup, aksesuarlarin maksimum kac watt cektigini bulup cikartmak lazim. Ancak rolantide o gucun uretilmedigini, fazla gucun dusen voltajla akuden cekildigini, cok yuksek guclu elcik isitma baglandiginda yolda giderken dahi akuden akim cekilecegini, boyle bir durumda akunun bitecegini unutmamak lazim. Ayrica regulatorden gecen akim da artacagindan regulator isinabilir, yanabilir. Yani 3 seyi kontrol etmek lazim :
1) Alternatorun maksimum gucu
3) Degisik devirlerde regulator cikis voltaji
2) Regulator daha fazla akim gecirebilir mi, yoksa sinirda mi tasarlanmis zaten
Hadi kolay gelsin. _________________ Orkun, CRF250X
En son Orkun tarafından Çrş Ksm 24, 2004 11:11 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
2fast Katilimci Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
denis
F 650 için bu siteden bulabilirsin Elcik ısıtmayı
http://www.motobins.com _________________ Hakan S.
F 650
Ankara-İzmir |
|
Başa dön |
|
|
memati Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 11:43 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Orkun,
Benim sistem 280watt güç üretiyor.
Aksesuar olarakda bir şey yok şimdilik.
İleride iki tane sis farı takıcam ama onlarıda elcik ısıtma ile aynı anda çalıştırmayacağım.
İnternettten SAITO marka bir tane buldum.3 kademeli olarak imal edilmiş.
En yüksek ısıyı veren kademede 60 Watt,diğer kademelerde ise 20/12Watt güç çekiyor.22mm'lik gidonlara takılabiliyormuş.Bu markayı kullanan arkadaşlar ne der acaba? _________________ BMW R60/7
CONTROL IS POWER |
|
Başa dön |
|
|
ugurb Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ksm 24, 2004 1:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Orkun,
Benim sistem 280watt güç üretiyor.
Aksesuar olarakda bir şey yok şimdilik.
İleride iki tane sis farı takıcam ama onlarıda elcik ısıtma ile aynı anda çalıştırmayacağım.
İnternettten SAITO marka bir tane buldum.3 kademeli olarak imal edilmiş.
En yüksek ısıyı veren kademede 60 Watt,diğer kademelerde ise 20/12Watt güç çekiyor.22mm'lik gidonlara takılabiliyormuş.Bu markayı kullanan arkadaşlar ne der acaba? |
O markayi kullanan kisinin actigi topic'in adı "Hakiki elcik isitma Topic'i" adı altında calismalarini surdurmektedir.
Sedatcim,
bosver, ayni konularda ne kadar topic acilirsa o kadar iyi, insanlar hepsine girer okur _________________ sevgiler,
Ugur Becerikliler
Vara 04, Istanbul |
|
Başa dön |
|
|
anutnaak Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Ksm 25, 2004 3:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
f650 için verilen sitede var , ayrıca ebay.de ye bak. (almanca biliyorsan iyi, yoksa yanına bilen birini al)
f650gs için 2.el ısıtma 25EU
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=49846&item=7935517494&rd=1 _________________ Herkezin bittiği yerde başlayan...
ÇALIŞMADAN, YORULMADAN, ÜRETMEDEN
RAHAT YAŞAMAK İSTEYEN TOPLUMLAR
ÖNCE HAYSİYETLERİNİ,SONRA
HÜRRİYETLERİNİ VE
DAHA SONRA DA İSTİKLAL VE İSTİKBALLERİNİ KAYBEDERLER...
M.KEMAL ATATÜRK |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ksm 29, 2004 11:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hele bi buraya bakiverin yigitler
Bugun itibari ile SAITO II elcik isitma sistemim gelmis bulunuyor. Louis'ten hediyesi 35 Euro. Aksam biraz kurcaladim, elektriksel olarak kurulumu problemsiz gibi gorunuyor. En azindan elektronikci olarak bana fazla karisik gelmedi (Genelleme yapmayayim o yuzden). Sorun cikartabilecek iki nokta gordum.
1) Bu kocaman bi problem, nasil cozulur bilmiyorum. Yarin oglen servise gidip soracagim ama her turlu oneri/fikre de acigim. Simdi efendim, aletin ustundeki orjinal elcikleri nasil cikartiyoruz? Yaklasik 15 dakika debelendim, kesmeden cikmayacak kadar sIkI namussuzlar. SAITO kurulum klavuzu buyurur ki
"Bicakla kes gitsin. Yok cok degerlilerse siringa ile elcigin altina seyreltilmis deterjan sIk. Oyle sokmeye calis."
Deterjan numarasi ise yarayabilir belki ama benim elciklerin gidon sonunda halka seklinde plastik cikintilari var. Bunlari kirmadan uzerinden atlatmam mumkun gorunmuyor. Hadi bir sekilde atlattik diyelim. Isitmali elcikler esnek degil. Illa kirilacak bunlar. Cozum var mi? Kirilsalar birsey olur mu? Bana olmaz gibi geliyor ama
2) Kurulum klavuzu + beslemeyi kill switch'ten sonra almayi oneriyor, Mal gibi akuye dogrudan baglamayin diyor kisacasi Neyse, boyle yapinca kontrol unitesini sag gidona takmak gerek, ama benim sag gidonda kelepceyi baglayabilecek bosluk yok. Mecburen sol gidona takilacak. Kill switch'in oraya da uzatma cekecegim. Bakalim.
Islemi basariyla halledersem resimlerle kurulumu anlatirim. Millet benim gibi izdirap cekmez
* Isin eglencesi izdirapli olmasi degil mi Ilker? diye kendi kendine sorar*
Not: Bu arada, siparis verirken gaza geldim. Artik motorum daha rahat nefes aliyor. K&N kutu ici filtre sagolsun... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
memati Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ksm 30, 2004 7:49 am Mesaj konusu: |
|
|
Selam İlker,
Hayırlı olsun ve kolay gelsin...
Bence orjinal elcikleri sökmek için,gaz kolunu komple söküp iç taraftan biraz yağ yardımıyla uğraşabilirsin.Sol daha kolay çıkar gibi görünür genelde ama sağ taraf seni zorlar biraz.
Montajın bittikten sonra teknik detayları ve ürün hakkında izlenimlerini yazarsın artık... _________________ BMW R60/7
CONTROL IS POWER |
|
Başa dön |
|
|
Cjinne Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ksm 30, 2004 10:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
En son Cjinne tarafından Prş Hzr 01, 2006 9:12 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Arl 01, 2004 9:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Her motorun eletrik diyagrami farkli mi bilemiyorum ama benim alette kill switch, anahtar switch'i ve yan ayak switch'i ayni devrede seri halde bagli. Bir motorda mars motorundan daha fazla akim ceken baska alet bilmiyorum ben. Bu koca akim yukarida yazdigim tum switch'lerden geciyor. Yani kablonun yanma veya switch'in patlama ihtimali yok. Benim motordaki alternator 5000 devir ve ustunde 375W guc uretiyor. Elektrik aksami -burasi benim tahminimdir- maksimum akimi tasiyacak kapasitede tasarlanmis olmali. Aksi halde uretilen 375W'in bir anlami kalmiyor.
Neyse, dun servise gidip gerekli bilgileri aldim. Bu elcik montaji oyle gorundugu kadar kolay degilmis. Birincisi elektrik baglantisini anahtari soktugumuz switch kullanarak yapmak en sagliklisi. Bunun icin de o koca gobek icinde kablolar nasil dolasiyor, anlamak lazim. Sadece oraya giden kablolardan birini kesip araya kontak atmak yeterli olmayacak muhtemelen. Kablolarin su izolasyonun bozulmamasina dikkat etmek lazim. Gerekli aletleri aldim, Cumartesi girisecegim insallah. Bakalim... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
|