Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
tirtil Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Ekm 06, 2003 3:18 pm Mesaj konusu: maxi scooter mi chopper mı? |
|
|
sitenin ve motorların acemisiyim,
başlangıç için maxi scooter düşünüyorum(burgman 400) sizce motorsiklet kullanmayı bilmeyen biri için iyi bir başlangıç olabilir mi? yoksa aynı fiyata bakımlı bir chopper mı almalı? gerçi her ikiside farklı kategoride ama ikiside hoşuma gidiyor. |
|
Başa dön |
|
|
sinanozgen Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ekm 06, 2003 7:32 pm Mesaj konusu: Bence yanlis... |
|
|
Selamlar,
Motosiklet kullanmayi bilmeyen biri icin bence Burgman 400 korkunc bir arac.
Oncelikle cok guclu. Muhakkak daha az hacme sahip bir arac bulunmali. Ikincisi cok plastik, dusen, kalkan ve ucan(olasiliklar) bir motorcu icin uzak durulmasi gerekli bir arac. Yanlis anlasilmasin acemilerden bahsediyorum, illa ki dusulur demiyorum ancak sonucta ogrenirken motorun devrilebilme olasiligi her zaman yuksektir.
Ucuncusu niye chopper(cruiser) ya da ayni oturuma sahip buyuk hacimli scooterlar?
Bence her motor kullanicisi motor kullanmaya duz oturumlu bir motorla baslamalidir. Motor normal olarak popo, diz(bacaklar) ve eller uclu kombinasyonu ile idare edilen bir aractir. Scooterda zaten bacaklar yoktur, yani bacak ile govde kavranmaz. Bacak ve ayaklar hafifce havada oturarak chopper tarzi, yukun sadece popoya bindigi surus tarzinda da bu ucluden popo da sistem disinda kalir (uzerine vucut yuku binmektedir ve de ayaklar havada oldugu icin vucut yuku ayaklara aktarilamamakta, poponun uzerinde kalmaktadir). Dolayisi ile idare edilmesi zordur.
Benim tavsiyem duz oturumlu kucuk hacimli bir motor veya scooter. Marka ve model size ve butceye kalmis. 250cc.den buyuk de olmasin...
Sinan Ozgen |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ekm 06, 2003 10:04 pm Mesaj konusu: sinan'a katılıyorum |
|
|
evet sinan doğru söylüyor.. küçük bir enduro olabilir mesela.. 125cc yada 250cc... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
flowrider Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ekm 06, 2003 10:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
veya honda twister tam bi baslangic motoru _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
ömer uzma
|
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ekm 07, 2003 1:19 am Mesaj konusu: |
|
|
Tirtil,
Siteye hosgeldin...
Lutfen once su yazimi bir oku..
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=News&file=article&sid=2&mode=&order=0&thold=0
Arkadaslarin onerileri de gayet yerinde, onlara da kulak ver.
+
Turkiyede "chopper" diye bir motor yok, onlarin adi "cruiser" yada Turkcesi "gezi" motorudur ve yeni baslayanlara kullanim guclugunden dolayi tavsiye edilmez. Senin sececegin motor standart-cadde yada enduro tipi bir sey olmali. 250cc altinda ve boyuna posuna gore konforlu olmali. |
|
Başa dön |
|
|
rookie Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ekm 07, 2003 9:58 am Mesaj konusu: |
|
|
Tirtil hosgeldin,
Gerci belirtmemissin ama baslangici scooter ile yapmak isteyen arkadaslarin benim gordugum ilk cekinceleri ayakla vites kontrolunun zor olabilecegi. Ancak iyi bir egitimle (orn : ilk gun tamamen 1. vites, ikinci gun 2-3. vitesler gibi) aslinda vitesin o kadar da korkulacak bir sey olmadigini iki gun gibi kisa bir surede gorebilirsin. Hatta vitesin motora hakim olmakta sagladigi avantajlar otomatik bir makineye göre çok daha fazladir. (Tabi Burgman tiptronic ise o ayri )
Benim nacizane tavsiyem diger tavsiyelerle ayni. Mumkumse dik oturabilecegin bir makine ile basla. Chopper kullanarak baslamis, hatta ilk dersini HD Rider's Academy'de 1400'luk bir Dyna ile almis biri olarak Enduro'ya geçtikten sonra "Aha, ne rahatmis yahu" diyen birinin tavsiyesidir. Ama tabi bu is zevk isi, sen motor al da ne alirsan al |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Ekm 07, 2003 4:29 pm Mesaj konusu: güç sizin elinizde |
|
|
güç sizin elinizde.. 250cc. lik ufak bir motor bence yeni başlayan biri için çok ideal... küçümsenmiyecek gücü var tehlikeli olmaz mı diyen arkadaşlara da sadece ,güç sizin elinizde diyorum... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
tirtil Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Ekm 08, 2003 8:23 am Mesaj konusu: |
|
|
ilk çekincem tabii ki viteslerle uğraşmak oldu fakat önemli olan durabilmek olduğu için ABSli bişeyler arıyorum silver wing,burgman 600 gibi...veya black widow tarzı bişeylerde olabilir. |
|
Başa dön |
|
|
sinanozgen Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ekm 08, 2003 8:53 am Mesaj konusu: Eee? |
|
|
Biz bosa konusmusuz anlasilan... Silver wing, Burgman 600, Black widow ha?
Breh breh breh, hayirli olsun ne diyeyim. Desem de anlayan yok zaten.
Sinan Ozgen |
|
Başa dön |
|
|
altugsaygili Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ekm 08, 2003 9:51 am Mesaj konusu: amanin |
|
|
sinana katiliyorum.
600luk maxi scooter mi !!!!
agirligi 220-240kg.civarlari bu aletlerin arkadaslar.
ve de 50hp civarlarinda
neden ufak biseyler denemiyorsunuz.250cc ve alti ve de hafif bir motor mesela.
bizden tavsiye. |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ekm 08, 2003 11:00 am Mesaj konusu: |
|
|
tirtil demiş ki: |
ilk çekincem tabii ki viteslerle uğraşmak oldu fakat önemli olan durabilmek olduğu için ABSli bişeyler arıyorum silver wing,burgman 600 gibi...veya black widow tarzı bişeylerde olabilir. |
Durabilmek onemli elbette ama yukarida yazan ifadeye bakarak motor uzerinde panik fren yapmadigini anliyorum tirtil. Bu aletlerin durma kapasitesi inanilmaz yuksek. Motor freni ile yavasladigin zaman bile araba frenine hafif seviyede basmissin etkisi yapiyor. Bugune kadar acil frenlerimde bile kilitlenme sorunu yasamadim. ABS onemsiz demiyorum asla ama ondan onemlisi motorun kontrol edilebilmesi. 240-250kg'lik maxi-scooter dar manevralarda buyuk sorun cikartabilir. Counter balancing teknigini iyice ogrenmeden bu tur aletlere gecmemek taraftariyim.
En guzeli, NX Falcon, Twister, Kawasaki ER5, Suzuki GS500, Honda Rebel 250 gibi hafif, hata kaldirabilir bir motorla baslamak.
Ote yandan, Yamaha R6 ile motorculuga baslayan insanlar da gordum. Sonucta olay kullanicida bitiyor. Kendi kullandigim 165kg'lik motoru, hafifligi sayesinde iki defa yere duserken yakalayip ayaga kaldirabildim. O zamanlar counter balancing yapamiyordum. Simdi iyi ki hafif bir motorla baslamisim diyorum. _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
SilinmisUye Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 09, 2003 5:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tirtıl,
Burgan 400, Silver Wing,Burgman 600 başlangıç için ideal bir makina değil. Sinan'a katılıyorum. Madem soruyorsun önerilen makinalara yönel. Ama yok olmaz diyorsan yukarıda saydıklarım yeterli olmaz Sana bir hayabusa yada xx1100 al derim. İyi bir başlangıç motorudur. |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ekm 09, 2003 5:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
tırtıl,
istanbuldaysan süleyman memnuna gidip kendine bir motor bakabilirsin ... derdinide Barış Tok'a anlatabilirsin... Barış sabah 11.30a kadar dükkanda duruyor sonra parkura gidiyor.. _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
tirtil Yeni Kullanici
|
Tarih: Cum Ekm 10, 2003 8:22 am Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar ilginize teşekkürler,
hepinizin bilgi ve tecrübelerine saygım sonsuz. gaz bi tip olmadığım için zaten hiç bir zaman supersport bişey düşünmedim. sadece aldığım motoru senelerce kullanabilmek iki sene sonra bana yetmiyor diye yeniden bir motor almak istemiyorum.gerçi insan hali heran herşey olabilir. motora 600lük cruiserla başlayan arkadaşlarımın tavsiyeleri ise cruiserlarin daha dengeli olması. sinan beyle yine ters düşücem galiba |
|
Başa dön |
|
|
rahatsiz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 10, 2003 8:27 am Mesaj konusu: .... |
|
|
tırtıl,
doğru yada yanlış..... aldığın motor seni mutlu edecekse hiç bir şey önemli değildir...
mutlu olacağını düşünüyorsan en abartılı örnek olarak super sportla bile başlayabilirsin... ama bu mutluluğun bedeli biraz ağır olabilir ayrı mesele..... _________________ Don't be afraid of dark. Be afraid of what it hides....... |
|
Başa dön |
|
|
|