Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Pts Ekm 19, 2015 8:37 am Mesaj konusu: Honda VFR 1200 X CrossTourer
Herkese tekrardan merhaba,
İki yıl önce Honda Varadero'mu sattıktan sonra bu yıl yeniden büyük motora Honda VFR 1200 X CrossTourer ( CT ) ile dönüş yaptım...
Bu motosikleti yeteri kadar değerlendiren yerli kullanıcı göremediğim için , meraklısına belki faydası olur diye kendi sınırlı görüşlerimi İkiteker platformunda aktarmak istedim...
Her ne kadar boyutları itibariyle birbirlerine benzeselerde, aradaki yaklaşık 10 yıl, teknolojik olarak CT'yi bambaşka bir boyuta taşımış hissedebildiğim kadarıyla. Makinenin 4 silindirli oluşu başlı başına uzun yolda büyük bir rahatlık olmasının yanısıra, yüksek torka sahip olması da şehir içinde düşük hızlarda sürekli vites değiştirmeye gerek bırakmayarak sürücüsüne kolaylık sağlıyor.
285 kg'lık ağırlık hala şehir içinde bir problem olsa da, çok kısa süreli de olsa çıkabildiğim yüksek hızlarda ( 200+) stabiliteyi artırdığından olsa gerek, insana kendini daha iyi hissettiriyor.
Bir diğer güzel özellik te gösterge tablosunda yer alan vites göstergesi. Varadero'ma harici olarak takmayı bile düşündüğümden olsa gerek, bu özellik benim çok hoşuma gitti.
Verdiğim ara nedeniyle, hatırlamak amacıyla Murat Denizhan ( MD ) hocadan tekrar aldığım güvenli sürüş esnasında, yüksek torkun özellikle slalom ve düşük hızlardaki manevrada beni rahatlattığını da eklemem gerekir.
Frenaj bence Varadero da da çok iyiydi, CT'de son derece başarılı.
Hernekadar sele yüksekliği aynı olsa da, selenin genişliği daha dar olduğundan oturuş ve trafikte yere ayak koyuş, 1.85cm boyunda olan benim için Varadero'ya göre daha rahat oldu.
Aşağıda Murat Hoca ile yaptığımız eğitimde yer alan karışık parkur sürüşünün yer aldığı videonun linki yer alıyor.
Özetle, henüz yaklaşık 600 km kadar kullanabildiğim Honda VFR 1200 X CrossTourer'ı ben çok beğendim. En büyük artısı 4 silindirin verdiği muhteşem güç hissi ile beraber, tümsek ve çukurlardan da korkmadan geçebilmemi sağlayan esnek yapısı.
Not: Uzun yıllar önce , burada , İkiteker.org'da Donald Duck'tan ve isimlerini hatırlayamadığım bir sürü üstattan öğrendiklerimin çok faydasını gördüğüm siteye küçük te olsa bir katkı yapabilme ümidiyle bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim...
Kayıt: May 11, 2005 Mesajlar: 158 Nerden: Suadiye istanbul
Tarih: Pts Ksm 16, 2015 7:27 pm Mesaj konusu:
Hayırlı olsun yeni motorunuz, kazasız belasız güel günlerde... İnceleme içinde ayrıca teşekkürler, ilgilenen arkadaşlar için yararlı bir çalışma _________________ "Strive for perfection in everything we do. Take the best that exists and make it better. When it does not exist, design it. Accept nothing nearly right or good enough."
Henry Royce
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız