Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
memomemo Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Hzr 19, 2010 5:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
tamertalas Posted: Tue Jun 15, 2010 4:29 am Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Geçenlerde feribotla üsküdar'a geçiyorum ve iki Harley'ci aralarýnda yakýt averajlarýný ve ne kadar çok yaktýðýný ama zevkin bedeli olmadýðý gibi geyik yaparlarken arkalarýnda duran CBF 150 kullanan bi kurye arkadaþýnda onlarý dinlediðinin farkýnda olduklarýný belirtmek için biri dönüp hoca seninki ne yakýyor,oda yutuyormu benzini dedi?Kurye kardeþ durdu ve yok be abi benzin sorun deðil,"ÇOK YAKAN MOTOR YOKTUR,AZ KAZANAN ADAM VARDIR"dedi.Tabi Harley'ci abilerde ne olduðunu anlayamadan önlerine döndüler.Bende koptum tabi
|
Muhteşem..Çok güldüm... _________________ 05 KTM DUKE II
06 KTM 990 ADVENTURE |
|
Başa dön |
|
|
hakanhoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Hzr 21, 2010 11:21 am Mesaj konusu: |
|
|
"ÇOK YAKAN MOTOR YOKTUR,AZ KAZANAN ADAM VARDIR" bu lafa bayıldım . Ben az kazanıyorum demek ki benim motor çok yakıyor.
Eeee yolda bebe var bütün kazandığımıza doğmadan ortak oldu sıpa _________________
culsuzgezgin.tr.gg
|
|
Başa dön |
|
|
hepyek Katilimci Uye
|
Tarih: Pzr Ağu 01, 2010 11:30 am Mesaj konusu: |
|
|
herkese merhaba,
final olarak şunu söyleyebilirim ki yaptığım onlarca ölçümden sonra TA 100-120 arası hızla otobanda 4.7 ye kadar rahatlıkla düşebilen bir motor. bugün ilk rekorumu 4.74 şehiriçinde (kabul ediyorum ana arterlerde yoğun olmayan trafikte idi) kırdım. TA 170 km/sa kadar zorlansa bile 7.5lt üzerine çıkması zor görünen bir makine. sanırım 9lt yakmam ender abinin forumlarda bahsettiği benzinci kazıklamasından kaynaklanıyor.
ortamalar, 95kg tek (hepyek) sürüş:
şehiriçi : 5.77
şehirler arası acele (120-160km/sa): 6.8LT
şehirler arası ekonomik : 4.7LT
günahını almışım benim "sütoğlanın" ))
ps: ltf. benzin alırken pompadaki verilerin sıfırlandığına bakalım.
herkese sevgiler _________________ Olcay
532 4614356
olcays@gmail.com
B Rh+
TA '07 |
|
Başa dön |
|
|
aitho Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 03, 2006 Mesajlar: 354 Nerden: Şehremini/İSTANBUL
|
Tarih: Pzr Ağu 01, 2010 7:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
hepyek demiş ki: |
şehiriçi : 5.77
şehirler arası acele (120-160km/sa): 6.8LT
şehirler arası ekonomik : 4.7LT |
Veriler güzel bence, hobi motoru olarak bakınca gayet kabul edilebilir.
Geçen hafta benim motoru Würth'ün bir makinesine bağlatıp karbüratör temizletme işlemi yaptırdım. 50dkk kadar rolentide çalışıp belirli bir oranda benzin/temizleyici karışımı yaktırıyor motora belirli bir basınç altında, 15dkk arayla tam gaz verip çalıştırıyor motoru. Yakışında bariz bir azalma hissettim ama henüz ölçemedim.
Binicinin motoruna alışmasıyla da ilgili, devir-tork sürat vesair oranlara alıştıkça istediğin aralıkta yakıt tükettirebiliyorsun. Mesela ben 5lt-9lt arası gönlümce oynuyorum keyif ve depo/cüzdan orantısına bağlı olarak _________________ '03 BMW R1150R
'02 Suzuki GSX 750 F
'04 Kawasaki KLE 500
'06 Zealsun ZS200GS
0 Rh (+) |
|
Başa dön |
|
|
hepyek Katilimci Uye
|
Tarih: Pts Ağu 02, 2010 7:07 am Mesaj konusu: |
|
|
[quote="aitho"]
hepyek demiş ki: |
Binicinin motoruna alışmasıyla da ilgili, devir-tork sürat vesair oranlara alıştıkça istediğin aralıkta yakıt tükettirebiliyorsun. |
bense peg'lerdeki titreşime odaklıyım her daim, çok yakıp yakmadığını ayaklardan hissediyorum. _________________ Olcay
532 4614356
olcays@gmail.com
B Rh+
TA '07 |
|
Başa dön |
|
|
cobalt Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Ağu 02, 2010 7:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir laf vardır "Doru Atın yediğine bakılmaz" bu bağlamda (öyle abartı rakamlara çıkmazsa ki bakımlı oldukça oyle 10-15 lt/100km ler görünmez )
ölçüm fln yapmıyorum üzerinde olduğum her anın keyfini çıkarmaya çalışıyorum. sonuçta Efsane bu yaaa _________________ Tabanway
A Rh(+)
İstanbul |
|
Başa dön |
|
|
taklamakan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Ağu 04, 2010 11:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
doru atı yediğine bakılmaz lafı on numaraymış cüneyt ))
henüz yeni İstanbul (Şişli) - Saros (Gökçetepe) yaptım bi depo yedi... _________________ v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi) |
|
Başa dön |
|
|
cobalt Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ağu 05, 2010 12:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
emre cim o mesafe yaklaşık 250 km civarıdır ki yolculu yüklü gidiyorsan eh normal oda serinlemek için sağ bileğinde kaşınma çok olmuştur
lafın tamamı "Doru at ile güzel avradın yediğine bakılmaz" idi ama avradın konumuzla alakası yok aynı marka model ve yaştaki iki TA yı karşılaştırdığımızda (ki arkadaş yeni sattı motorunu izmir e ) benim tüketimim birazcık daha fazla ama
1 ben biraz daha devirli ve agresif kullanıyorum
2 kendisinden benim motoru kullanıp farkı soylemesını ıstedıgımde her seferınde senın motor daha atak şeklinde aldığım cevabın karşılığı olarak bıraz tüketim farkını dert etmıyorum model yılına kadar aynı olsada her makıne ayrı karaktere sahıp bunu gördüm _________________ Tabanway
A Rh(+)
İstanbul |
|
Başa dön |
|
|
|