Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Mar 11, 2010 10:08 am Mesaj konusu: Yağmurda sürüş ve malzeme testi raporu... |
|
|
Yaklaşık 700 km yağmurda sürüş ve malzeme testi raporu;
5 Mart cuma günü motorla İstanbul'dan Marmaris'e gittim. Yolun %90'ı yağmur altında geçti. Sabah 07:00'de çıktım. 16:00 gibi oradaydım. Bu kadar süre yağmurda kalan bazı ekipmanın durumlarını paylaşayım dedim.
Yeni Spidi tulum yağmurluk: Son fuarda Daytona'dan almıştım. Sabah İstanbul'da hava yağmurlu olduğu için evden direk yağmurluğu giyip çıktım. Giymesi, çıkartması zor değil. Üzerimdeyken hareket kısıtlılığı yok. Belindeki lastikli kemeri, reflektörleri falan güzel. Genel olarak da şık. Marmaris'te teyzemin evinde üzerimdekileri çıkarırken yağmurluğun altındaki motor kıyafetlerinin hiç ıslanmadığını gördüm. Hepsi kupkuru ve temizdi. Düşünenlere kesinlikle tavsiye ederim. Dirseklerin biraz üstü ve biraz altı rüzgarda hareket edecek kadar bol olduğundan bazen aynaların görüşünü kısıtladı. Aynaya baktığımda dirseklerimi bedenime yapıştırmak zorunda kaldığım oldu. Pazu bandı gibi lastik bir şey geçirebilir kollara.
4 yıllık Oxtar Matrix botlar: Kesinlikle su geçirmedi. Üşütmedi. Günün sonunda çoraplarım tertemiz ve kupkuru idi.
1 yıllık Revit H20 eldiven: Biraz üşüttü, su geçirmedi. Elcik korumalar sayesinde çok suya maruz kalmadı aslında.
2 yıllık Arai Tour X kask: Bu kask yapısı itibariyle çenenin altından içeriye soğuk ve biraz rüzgar alıyor. Kolay üşüyenler için bu mevsimde bu kask dezavantajlı olabilir. Benim gibi üşümeyen biri için sorun değil. Windstopper balaklava da çözüm olabilir. Bende normal balaklava vardı. Genelde buğu yapmayan kaskım, bu yolculukta biraz buğu yaptı. Bir benzinciden buğu önleyici sprey aldım. Balaklavımın üzerine de Buff'ı geçirip burnumu kapatıp çıkan havanın dağılmasını sağladım. Faydası oldu. Dönüşte yağışsız havada daha soğuk olmasına rağmen hiç buğu yapmadı. Yağmurla ilgili bir şey herhalde. Kaskın üzerindeki siperlik ( telek de diyorlar ) yağmurlu havalarda sürücüye bayağı kolaylık sağlıyor.
Eldivene takılan parmak sileceği: Çok şahane bir şey. Bu tip sürüşlerde olmazsa olmaz.
12000 km'de Bridgestone Battlewing lastikler: Genelde üzmediler. Lastik sebebiyle pek gaz kestiğimi hatırlamıyorum. Sadece ıslak ve parlak asfaltta biraz daha tedirgin gitmekte fayda var. Normal yol asfaltında problem yaşamadım.
Scootoiler zincir yağlama zımbırtısı: Marmaris'e vardığımda motorun tek temiz yeri zinciri idi. Temiz ve yeni yağlanmış halde idi. Böyle hava ve yol koşullarında zinciri düşünmemek güzel bir şey. Altta benim ve zincirim için çalışan bir şey var.
Ve motorum Varadero: Her yolun motoru olduğunu bir kez daha gösterdi. Yol tutuşu, frenleri, farları ile sürücüsüne güven vererek aslanlar gibi gitti. _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh - |
|
Başa dön |
|
|
emrerd Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Mar 11, 2010 12:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
güzel bilgilendirme.amaca uygun malzeme almak sıkıntısı en azından bende var.bir ekipman alıp sonra işe yaramadığını görmek çok kötü.bu tür paylaşımlar oldukça etkili.
tekere taş gelmesin... _________________ http://www.batidispoliklinigi.com/ |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Mar 11, 2010 2:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalırmış. _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh - |
|
Başa dön |
|
|
ceyip Tecrubeli Uye
Kayıt: Nov 17, 2008 Mesajlar: 132 Nerden: istanbul-hadımköy
|
Tarih: Prş Mar 11, 2010 3:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
merak ediyorum yağmurlu havada sürüşte veya ıslak yolda öndeki araçların tekerleklerinden fırlayan çamurlu su motor sürücüsünü böyle uzun bir yolda ne hale getiriyor _________________ behiç yüksel.
94 1100 gs |
|
Başa dön |
|
|
motorcuk Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
hepyek Katilimci Uye
|
Tarih: Cum Mar 12, 2010 7:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Volkan bilgiler için çok saol, iki de foto koysan (varsa tabi) şöyle sabah yola çıkmadan (cillop) ve vardıktan sonraki (çamurlu) hali gösteren, dokümantasyona feci görsellik verirdi hocam.
bir de ortalama ne yaktın? |
|
Başa dön |
|
|
tunch Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 16, 2010 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
ceyip demiş ki: |
merak ediyorum yağmurlu havada sürüşte veya ıslak yolda öndeki araçların tekerleklerinden fırlayan çamurlu su motor sürücüsünü böyle uzun bir yolda ne hale getiriyor |
çamurlu miki mouse oluyorsun
yağmurda vizore sıkılan su kaydırıcı şehirlerarası yolda gayet iş görür, görüyor ama şehir içinde dur kalk trafikte birde yağmur ahmak islatan ise bi halta yaramıyor ve parmak sileceği güzel çözüm oluyor, birde kışlık eldivenin sol işaret parmağındaki süet( başka meteryalde olabilir) yama. _________________ TUNÇ BARUÖNÜ
1150 GS
İstanbul |
|
Başa dön |
|
|
ceyip Tecrubeli Uye
Kayıt: Nov 17, 2008 Mesajlar: 132 Nerden: istanbul-hadımköy
|
Tarih: Sal Mar 16, 2010 6:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
tunch demiş ki: |
|
bende öyle tahmin etmiştimde genede tecrübe edene bir sorayım dedim _________________ behiç yüksel.
94 1100 gs |
|
Başa dön |
|
|
taklamakan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Mar 17, 2010 9:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Volkan paylaştığın güzel bilgiler için teşekkürler... _________________ v-strom 650
emreboztekin@hotmail.com
532 336 36 79
Seyahat Ya Rasulallah (Evliya Çelebi) |
|
Başa dön |
|
|
Tamericel Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Mar 17, 2010 1:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
tunch demiş ki: |
|
bende öyle tahmin etmiştimde genede tecrübe edene bir sorayım dedim |
Keşke İstanbul da da yollar yağmur yağınca, Anadolumuz daki karayolları kadar tozsuz ve çamursuz olsa,
uzun seyahatte yağmura yakalanınca hiç çamurlara bulandığımı hatırlamam, oralarda karayolları daha temizdir çünkü sadece ıslaklık olur |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Çrş Mar 17, 2010 5:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tamericel demiş ki: |
Keşke İstanbul da da yollar yağmur yağınca, Anadolumuz daki karayolları kadar tozsuz ve çamursuz olsa,
uzun seyahatte yağmura yakalanınca hiç çamurlara bulandığımı hatırlamam, oralarda karayolları daha temizdir çünkü sadece ıslaklık olur |
Son derecede haklisin Tamer'cigim. 2 Hafta once eve gelirken Canakkale'de asiri siddetli yagis altinda yola ciktim (arabayla). Camlarda Ziebart'in 6 ay dayanikli su kaydirma malzemesi oldugundan, tirlarin yanindan bile gecerken silecegimi asiri calistirma ihtiyaci duymadim.
Ne zaman ki Istanbul'a yaklasmaya basladim, iste orada bu ilac bile tesirini %50 yitirdi ama yine de hic olmamasindan iyiydi.
SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®
R 1150 GS
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com
Is : 0-286/218 08 08
Bir insanin bildigini zannettigi bir seyi ogrenmesi, imkansizdir(Epiktetos) |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 22, 2010 9:52 am Mesaj konusu: |
|
|
merak ediyorum yağmurlu havada sürüşte veya ıslak yolda öndeki araçların tekerleklerinden fırlayan çamurlu su motor sürücüsünü böyle uzun bir yolda ne hale getiriyor |
Yağmurlu havada takip mesafesini kuru havaya göre daha fazla tuttuğumdan, hiç bir şey olmuyor...
hepyek demiş ki: |
Volkan bilgiler için çok saol, iki de foto koysan (varsa tabi) şöyle sabah yola çıkmadan (cillop) ve vardıktan sonraki (çamurlu) hali gösteren, dokümantasyona feci görsellik verirdi hocam.
bir de ortalama ne yaktın? |
Ufak makine yanımda değildi. Büyük makine de yan çantadaydı. Çıkarmadım hiç.
Ortlama 100km'de 6,6-6,7 litre yakmışım... _________________ Motosiklet Teorisi ni ve Motosiklet Yol Sanatı nı okuyalım, okutalım...
Volkan GÜNDÜZ
Honda Varadero 04
AB rh - |
|
Başa dön |
|
|
|