Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
bluedo Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Mar 12, 2010 11:54 pm Mesaj konusu: SoLo, Yamanlar Enduro |
|
|
Gecenlerde canimin da sIkilmasini firsat bilerek biraz offroad yapayim dedim. Yagmurlu bir hava oldugundan bir arkadas bulamadim yanima... Tek basima maceraya daldim. Karagol'e dogru tirmanirken saga sola dalabileceginiz yol demeye bin sahit isteyen yollar var. Manisa Emiralem'e kadar devam ettigi soylenen bu yollardan birine girdim. Gorus mesafesi bazen 5 metre, bazen de 25 metre kadardı. Sislerin icinde surus...
Biraz daha tirmandigimda, sahiplerinin olmadigini dusundugum 6-7 at gordum ama yanasmak ne mumkun.. Motoru susturup indim ve fotograf cekmek icin indim. Bir adim atsam, hemen dort nala kaciyorlar. 2 fotograf cekebildim ama cok net gorunmuyorlar.
Ne yazik ki yaz aylarinda denk gelemedigimiz sulu goruntuler;
Toprak olan bu yollarin bazi kisimlari nedense simsiyahti;
Uzakta, gidilemeyen bir kaya..
Oldukca kotu bir kulvara geliyorum;
Ve mini bir dereden geciyorum;
Motoru ayagini acmadan birakiyorum taslarin uzerine
Genis bir alana cikiyorum, biraz dinlendikten sonra da ayni yoldan donuse geciyorum...
Solo gezimi, motorumu bir hayli kirleterek tamamliyorum;
Bu kulvari tekrarlayacagim, gelmek isteyen var mi? _________________ Ediz Uslubas ®
0 532 711 2447
edizuslubas@hotmail.com |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Cmt Mar 13, 2010 6:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Ediz cok iyi yapmissin vallahi, helal.
SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®
R 1150 GS
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com
Is : 0-286/218 08 08
Bir insanin bildigini zannettigi bir seyi ogrenmesi, imkansizdir(Epiktetos) |
|
Başa dön |
|
|
emrerd Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Mar 13, 2010 8:17 am Mesaj konusu: |
|
|
gittiğiniz yerleri biliyorum.çok güzel yerler.
benim motor gitmez oralara yoksa eşlik ederdim. _________________ http://www.batidispoliklinigi.com/ |
|
Başa dön |
|
|
newlight Katilimci Uye
|
Tarih: Cmt Mar 13, 2010 1:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ediz üstadım, çok güzel yerler gezmişsin. Zamanında bisikletle oraların tozunu toprağını çok attırmış biri olarak bir kaç not ta ben ekleyeyim.
Gidilemeyen kaya olarak not düştüğün yer Gökkaya'dır. Güzel zamanlarda kaya tırmanışı ve kamp için gelir millet. Yolun devamı Emiralem'e iner. Aman böyle dedim diye motosikletle gideyim demesin kimse. Nedenine gelince her yağmur sonra toprak kayar, ağaç devrilir vs. o yolda. Biz bisikletle giderken bisikletleri sırtlanıp kayaların üstünden, ağaçların altından anca geçerdik. Çok güzel bir yoldur ama. Hele bisikletle inmesi sağlam adrenalin yapar.
O görmüş olduğun atlar hep ordalar. Hatta Gökkaya'ya inmeden önce tepedeki ova gibi geniş alan AT ALANI olarak anılır. Güneş ışığında derilerinin parlaklığının görülmesi elzem derim. Bir o kadar da asil duruyorlar. Hatta bir fotoğraf ekleyeyim yakın zamanda çektiğim nerdeydi bu... hah
Not: Bu 3 ay önce falan evka5 tarafından bisikletle yaptığımız bir tırmanışta karşılaştığımız sürü.
Konuyu dağıttımsa affola..
Saygılar, sevgiler _________________ Varlık yokluk derdini şu kafandan sil
Bırak densiz işleri de kendini bil
Gerin şöyle bir güzel, oh derin nefes al
kaç nefes alacağın var ya hiç belli değil |
|
Başa dön |
|
|
bluedo Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Mar 13, 2010 7:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi ustadim, ne guzel bilgiler vermissin. Hic bilmiyordum bunlari. Ne dagitmasi, aksine konuyu tamamlayan bilgiler vermissin. Tesekkurler... _________________ Ediz Uslubas ®
0 532 711 2447
|
Başa dön |
|
|
borabora Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
YOLAVCISI Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Mar 14, 2010 8:43 am Mesaj konusu: |
|
|
...Tebrikler ,çok GÜZEL GEZİ OLMUŞ .Tekerine sağlık.... _________________ ===YOL AVCISI=== |
|
Başa dön |
|
|
devrim Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Mar 14, 2010 9:25 am Mesaj konusu: |
|
|
güzel ve bir o kadarda ilginç bir gezi olmuş, Türkiye içinde yabani atların olabileceğini görmekte ayrı bir tat verdi doğrusu _________________ erkan devrim
|
|
Başa dön |
|
|
bluedo Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Mar 14, 2010 7:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
iki kez gonderdigim icin bunu sildim.. _________________ Ediz Uslubas ®
0 532 711 2447
edizuslubas@hotmail.com
En son bluedo tarafından Pzr Mar 14, 2010 7:58 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
bluedo Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Mar 14, 2010 7:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
VAP53 demiş ki: |
Ediz cok iyi yapmissin vallahi, helal.
SAGLIK, HUZUR, MUTLULUK, BEREKET ve BERABERLIK. ®
R 1150 GS
GSM : 0-532/264 17 30
mail: vap1953@yahoo.com
Is : 0-286/218 08 08
Bir insanin bildigini zannettigi bir seyi ogrenmesi, imkansizdir(Epiktetos) |
Eyvallah Ahmet Abi..
borabora demiş ki: |
supersin birader |
Bora, aslinda ben degil de lastikler superdi birader
YOLAVCISI demiş ki: |
...Tebrikler ,çok GÜZEL GEZİ OLMUŞ .Tekerine sağlık.... |
Eyvallah sagolasin..
devrim79 demiş ki: |
güzel ve bir o kadarda ilginç bir gezi olmuş, Türkiye içinde yabani atların olabileceğini görmekte ayrı bir tat verdi doğrusu |
Tesekkurler..
Acaba onlar yabani at degil miydi, ya da ben yanlis bir tabir mi kullandim diye dusunmeden edemedim. Yani ne bileyim, yanlarina 50-60 metreden fazla yaklastirmayinca, uzakta durup hic kipirdamadan beni seyrettiklerinde ve yaklasmaya calisinca dort nala kacistiklarinda, yabanilerdir diye dusundum. _________________ Ediz Uslubas ®
0 532 711 2447
|
Başa dön |
|
|
newlight Katilimci Uye
|
Tarih: Pzr Mar 14, 2010 9:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yahu kıllanmayalım kendimizden Tr'de neler var da biz göremiyoruz çoğu zaman. Misal aşağıdaki fotoğrafı da geçen ay İzmir Kuş Cenneti'nden 5-6 km mesafedeki (Motorlu araç geçişi yasak, bilginiz olsun, biz yürüdük) Leukai antik kentinde çektim. Bunlar sadece bir kaçı, 15- 20 tane daha vardı. Hele bir beyaz vardı ki, pehey..
Bu arada yabanı atların sırtlarındaki tüyler gür ve yıpranmamış oluyor. İnsan kullanımındaki atların o bölge zamanla çöküp tüyler seyrekleşiyor. En basit ayrım bu. Hani ayrımı yapamayıp kendimizi teptirmeyelim diye yazdım bunu
_________________ Varlık yokluk derdini şu kafandan sil
Bırak densiz işleri de kendini bil
Gerin şöyle bir güzel, oh derin nefes al
kaç nefes alacağın var ya hiç belli değil |
|
Başa dön |
|
|
dominator Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 15, 2010 10:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel bir gezi olmuş. Yağmur, çamur, doğa, adrenalin.. Hepsi içinde.
Bir de atlar konuya dahil olmuş, asil hayvanlar... Ben de bir kaç cümle yazayım; Kazdağı zirvesine yaptığımız gezide ( Milli parka arka kapıdan girmiştik... ) zirvede atları görünce ben de çok şaşırmıştım. Bu hayvanlar yaban mı evcil mi bilmem ama, dağın zirvesinde özgürlüğün ve manzaranın tadını çıkarıyorlardı.
Sevgilerimle, _________________ Ahmet YILMAZ
Transalp'06
Çanakkale-Çan |
|
Başa dön |
|
|
devrim Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 15, 2010 2:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
belkide geçmişleri kentsel yorgunluklarla doludur, ancak özgür duygularını kaybetmemiş ve yabaniliğin tadını ancak şimdi çıkarıyorlardır
bende vahşi at onlar _________________ erkan devrim
|
|
Başa dön |
|
|
Yucel59 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Mar 15, 2010 3:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
Paylaşım için teşekkürler.
Atları Doğu Anadolu'daki Yırka (veya Yılkı,Yılka) atlarına benzettim.Bu tür atların sahipleri , kışın iaşeleri masraflı olduğu için doğaya bırakıp,yazın otlar büyüdüğünde yük işinde kullanmak için tekrar alıyorlardı.Ne insanlık ama... |
|
Başa dön |
|
|
KARADAYI Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 23, 2010 11:44 am Mesaj konusu: |
|
|
çok güzel bir gezi olmuş.Atlar sahipleri tarafından bırakılmış(ihtiyarladıkları ya da bakılamadıkları için) Atakent meydan da bile var bunlardan. Hele bir tanesi var çöp tenekesine torbayla ekmek asıyorsun, her sabah gelip oradan ekmekleri yiyor. Mavişehir karşısındaki son kalan roman vatandaşlarımızın atları büyük ihtimalle..Aynı parkuru tekrarlarsan sana eşlik edebilirim.(çamursuz zamanlarda) |
|
Başa dön |
|
|
|