Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
levent_t Tecrubeli Uye
Kayıt: Sep 24, 2008 Mesajlar: 180 Nerden: Kırklareli/Lüleburgaz
|
Tarih: Pts Oca 11, 2010 6:09 pm Mesaj konusu: bmw orjinal şarj cihazı |
|
|
R 1150 GS motorumda kullanmak için bir tane almayı düşünüyorum araştırdım bu konuda bir yazı bulamadım bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
fatiharpas Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Oca 12, 2010 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
Genellikle kis aylarinda motoru kullanmadigim donemlerde cakmak girisini kullanarak sarj ediyorum . Kullanimi cok basit yarim kontak yaptiktan sonra sarj cihazinin elektrik baglantisini yaptiktan sonra kontagi kapatiyorsunuz ve bu sekilde istediginiz sure boyunca cihazi aktif durumda birakabiliyorsunuz . Aku sarj olduktan sonra devreden cikacak tekrar sarj seviyesi azaldiginda ise devreye girecektir . Sarj seviyesinin cok azaldigi (<10.8 V. ) durumlarda ise akuyu sokup ayni cihaz ile disarida sarj edilmesini tavsiye ediyorlar . |
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Oca 12, 2010 2:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
açıklamalarınız için teşekkür ederim.
nereden alabileceğim konusunda yardım edebilecek arkadaşlardan mesaj bekliyorum. _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
clandestino Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Oca 12, 2010 7:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
BMW servislerinde satilan orijinal akü şarj cihazı aldim onceki hafta.
Bir kez denedim; oldukça pratik.
Çakmak girişinden şarj ediyor.
Fiyati 259 TL. |
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Oca 12, 2010 10:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
clandestino demiş ki: |
BMW servislerinde satilan orijinal akü şarj cihazı aldim onceki hafta.
Bir kez denedim; oldukça pratik.
Çakmak girişinden şarj ediyor.
Fiyati 259 TL. |
sağolasın arkadaşım _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Oca 13, 2010 2:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
sağolasın abi bir görüşeyim _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
borabora Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 7:17 am Mesaj konusu: |
|
|
zafer yangin: 5322917166 ya da bir sor istersen,
ucunda fisi ile direk kullanima hazir olarak BATTERY TENDER isimli urunden getirtiyor kendisi _________________ Bora ERİŞ
R1200GS
532 291 20 50
www.eris.com.tr
bora@eris.com.tr
BANDIRMA |
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 10:57 am Mesaj konusu: |
|
|
borabora demiş ki: |
zafer yangin: 5322917166 ya da bir sor istersen,
ucunda fisi ile direk kullanima hazir olarak BATTERY TENDER isimli urunden getirtiyor kendisi |
ilginize teşekkürler görüşeceğim zafer bey ile _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
sigma3 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Oca 14, 2010 6:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir diğer alternatif olarak Koçtaş'tan 2 sene önce 50-55 TL'ye aldığım Black and Decker akü şarj cihazını da tavsiye ederim. Herhalde fiyatı fazla değişmemiştir. Gerçi BMW'nin çakmak soketine girmiyor ama seleyi sökerek kutup başlarına kıstırgaçlarla ulaşmak mümkün. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. |
|
Başa dön |
|
|
levent_t Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Oca 15, 2010 8:36 am Mesaj konusu: |
|
|
sigma3 demiş ki: |
Bir diğer alternatif olarak Koçtaş'tan 2 sene önce 50-55 TL'ye aldığım Black and Decker akü şarj cihazını da tavsiye ederim. Herhalde fiyatı fazla değişmemiştir. Gerçi BMW'nin çakmak soketine girmiyor ama seleyi sökerek kutup başlarına kıstırgaçlarla ulaşmak mümkün. Ben kullanıyorum ve çok memnunum. |
önerin için teşekkürler 2 arkadaşımda sizin gibi kullanıyorlar fakat onlar bir kademe daha ileri gidip akü kutup başlarından kablo ile soket getirmişler koltuğun alt yanına ordan bağlıyorlar _________________ Honda X11 black |
|
Başa dön |
|
|
naci63 Katilimci Uye
|
Tarih: Cum Oca 15, 2010 8:55 am Mesaj konusu: |
|
|
levent_t demiş ki: |
sigma3 demiş ki: |
önerin için teşekkürler 2 arkadaşımda sizin gibi kullanıyorlar fakat onlar bir kademe daha ileri gidip akü kutup başlarından kablo ile soket getirmişler koltuğun alt yanına ordan bağlıyorlar |
Burada okuduğum ve sigma3 arkadaşımızın tavsiyesiyle ben de B&D marka bu ürünü bu hafta praktikerden 70 TL'ye aldım. Kutunun içinden akü kutup başlarına bağlanacak kablodan da çıktı. Ayrıca kıskaç ve normal çakmak fişi de var. Kutup başına bağlanacak kablonun ucu soketli. Dolayısıyla pratik bir çözüm üretilmiş. Alet üstüste konmuş yaklaşık 3 sigara paketi büyüklüğünde. 1 ve 2 amper şarj seçeneği var. Akü dolunca otomatik kesme ve ters akım korumalı. Bilginize. Selamlar. _________________ 2003 BMW R 1150 R. |
|
Başa dön |
|
|
erhandemir Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Oca 19, 2010 12:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu urunu alıp,çakmak soketinden şarj yapmak için ara malzemeyi bulmak mümkün mü acaba ?? Koltuuğu kaldırmadan yani ?? |
|
Başa dön |
|
|
mebatur Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Oca 20, 2010 8:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba,
daha önce de bu konu gündeme gelmişti. Anlaşılan mevcut çakmak yuvası otomobillerde kullanılan yuvalardan bir boy küçük. Bu şekilde kendi 'orjinal' akü bakım cıhazlarını pazarlama üstünlüğü elde ediyorlar. Yabancı sitelerde de uyarlama kitleri satılıyor görünüyor. Eski yazışmalara bakabilirsiniz. Şahsi görüşüm, eğer motosiklet kullanırken çakmaktan sigara yakmak gibi bir alışkanlığınız yoksa, mevcut çakmak yuvası bağlantılarından paralel bir hat çekerek münasip bir yere dişi jack fiş takabilirsiniz. Sonra da akü bakım ünitesi kablosuna da erkek jack fiş takınca çakmak yuvası mevzusu ebediyyen çözülmüş olur.
Ancak, motorda uzun süreli park halinde devamlı alarm çalıştırmıyorsanız, çünkü aküden beslenip aküyü bitirecektir, motoru akü bakım cıhazına bağlı bırakmanıza gerek yoktur. 2-3 haftada bir motoru çalıştırıp, far filan yakmadan biraz turalarsanız akü zaten canlı kalacaktır. Aküyü alete bağlı bırakıp, akünün kaynaması sebebiyle etrafa asitli su dökülmesi riskini almamış olursunuz.
Selamlar, _________________ Ender Batur
mebatur@gmail.com
http://ebatur.fateback.com |
|
Başa dön |
|
|
vosvosmania Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|