Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Prş Ksm 12, 2009 6:03 pm Mesaj konusu: İngilizce konuşma/pratik nasıl geliştirilebilir?
Selam Arkadaşlar,
İngilizce temeli olan bi insan, pratik yaparak konuşma yeteneğini geliştirmek isterse ne yapabilir?
Malesef yurdumuzda tüm eğitim hayatımızda ingilizce dersi görmemize, ekstra paralar verip ek dersler kurslar almamıza vs. rağmen gerçekten iyi ingilizce konuşabilen insan sayısı hiç de fazla değil... Sebebi, eğitim sistemindeki yetersizlikten, ingilizceye ters gramer yapısına kadar biçok neden olabilir, ama sonuçta ne yapmak lazım? Belirli mekanlarda yada cafe lerde vs. grup yada bireysel sohbet şeklinde verilen dersler duydum mesela? Deneyen var mı?
Geçenlerde bir firma adına işe almak için mulakat yapıyorduk, cv sinde ingilizcesi "çok iyi" olan bir beyefendiyi elinde mini ing-tur sözlükle karşımızda bulduk... ne diyeyim bilmiyorum...
Özellikle alt yazılı dizileri tavsiye ederim. Bir süre sonra karakterlerin aksanlarını öğrendiğin için daha kolay olmaya başlıyor. _________________ NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Tarih: Prş Ksm 12, 2009 9:22 pm Mesaj konusu:
kdalak demiş ki:
Özellikle alt yazılı dizileri tavsiye ederim. Bir süre sonra karakterlerin aksanlarını öğrendiğin için daha kolay olmaya başlıyor.
Buna bende katılıyorum...Kesinlikle çok faydalı _________________ Suzuki GSX R 600 20.th special edition
------------------------------------------------
www.motoyol.com
AnıL DOĞRU
anildogru@mynet.com anildogru@yahoo.co.uk
0533.433.54.35
0555.696.51.40
İSTANBUL / ŞİŞLİ & KARTAL
alt yazılı diziler çok faydalı oluyor , ben bilgisayar oyunlarındaki videoları da alt yazılı olarak izliyorum . Baya faydalı oluyor ama süreklilik isteyen bir iş .
Altyazı olayına katılıyorum, hele ki bazı dublajlar, kesinlikle film katletmekten başka işe yaramıyor, ayrı mesele... (misal, dublaj yapılmış bir Jim Carey filmi olmaz olsun)
Bunun anlama kabiliyeti geliştirdiğine şüphe yok, çok faydalı. Ama konuşmak için pratik konusunda çok yardımı olduğunu sanmıyorum. Zira, yıllar önce üniversitede 2 sene boyunca günde 8 saat ingilizce dersi almama, ondan sonraki tüm eğitimimi de ingilizce tamamlamama rağmen, mezun olup da ilk girdiğim işte yurtdışından gelen bi telefona ancak sadece gülümseyerek cevap verebilmiştim... ne rezillikti... (belki bu benim bu konuda dünyadaki en yetenekli insan olmadığım gerçeği ile de alakalı olabilir, kabul ediyorum)
Kayıt: Feb 09, 2006 Mesajlar: 661 Nerden: Maltepe/istanbul
Tarih: Cum Ksm 13, 2009 9:24 am Mesaj konusu:
İngilizce temeli olup ta pratik yapmak isteyenler için dersanelerde konuşma klüpleri var,onlardan faydalanmak mümkün aslında ama asıl sorun bizim yanlış yaparım korkusu ile konuşmamamızdan kaynaklanıyor,filmlerde hiç kurallı konuşmalar yok,basit sade,felsefeden uzak anlatımlar var,avantajdır bunları dinlemek,ayrıca haftalık dergilerin hafif olanları var,anlatım olarak basit.
Ayrıca kablolu yayınlarda bile ingilizce anlatımı olan çok yayın var.
Fakat hepsinden önemlisi ingilizce düşünecek ortamlar bulmak gerekiyor.
Fethiyede bir PTT'nin önünde kapanış saatinden sonra gelen bir jeton satıcısı bu konuda beni şaşırtmıştı,adam yüzüne bakınca adeta bir dilenci havasında idi ama benim önümde rusça,ingilizce ve almanca konuştu ve jeton sattı,yani isteyenler ve ingilizce konuşmayı yükümlülük haline getirenler ingilizceyi konuşuyor,diğerler sadece dinleyip anlamakla yetiniyor. _________________ sevgiler
Tuncay Topkara
ata007@e-kolay.net
HERKES İSTEDİĞİ HAYATI MUTLU YAŞASIN...
Fikirleriniz için teşekkürler, şu "konuşma klübü" kısmını tam bilmiyordum, google da aratınca bişeyler buldum... sanırım çok faydalı olacaktır, teşekkür ediyorum...
İşin detayı, ofisimize İsveç ten yeni bir arkadaş geldi, eğitimini orda tamamlamış, ama bi şekilde yeterli akıcılıkta ingilizce konuşamadığını düşündüğünden, bizim buralarda "en iyi" diye bilinenlerinden bi kaç kursa gitti. Yapılan seviye tespit sonucunda arkadaşımızı en üst sınıf olan "Academic Level" a aldılar, biraz parasını alıp ve 3 ay sonra mezun ettiler. Ama hiçbirşey değişmedi... bir de bu yolu denesin bakalım...
Kayıt: Sep 18, 2006 Mesajlar: 1998 Nerden: Şişli / Istanbul
Tarih: Cum Ksm 13, 2009 10:45 am Mesaj konusu:
funkstar demiş ki:
eğer gerçekten ilerlemek istiyorsanız altyazısız izleyin...
katılıyorum...
ama eğer izlediğiniz filmde/dizide/programda illa ki altyazı varsa, başladığı andan itibaren kendinizi o yazılara bakmamaya şartlandırın... daha ilk cümleden takip edince, göz o yazılardan bir türlü ayrılamıyor...
konuşma pratiğini geliştirme konusunda ise, bilginize uygun seviyedeki bir kitabı yalnız başınayken yüksek sesle kendi kendinize okumanızı önerebilirim... her ne kadar başta saçma ve 'deli işi' bir yöntem gibi gözükse de çok faydalıdır... zamanla hem okumanızı, hem de okuduğunuzu anlamanızı, hem de konuşma pratiğinizi geliştirir... hatta, daha önceden okuyup da konusunu bildiğiniz basit kitaplardan başlamanızı da tavsiye edebilirim... tanıdık konuları anlamak başlangıç için zannımca daha kolay olabilir...
kelime dağarcığınızı geliştirmek içinse daha acayip bir yöntem var:
1- boş bir telefon fihristi satın alın
2- kitapları bir elinizde kurşun kalem, diğer elinizde sözlük okuyun... bilmediğiniz kelimelerin altını çizip sözlükte anlamını bulun
3- bilmediğiniz kelimeleri ve anlamlarını kitabın üzerine değil, aldığınız telefon fihristine yazın (başlangıç harfine göre tabi)... böylece, bir süre sonra hem elinizde kendi yazınızla oluşturduğunuz bir sözlüğünüz olmuş olur, hem de kelimelerin anlamına bakıp da başka yere yazdığınız için aklınızda daha fazla kalmış olur...
orrayt? kolay gelsin... _________________ Brh+ Taxi Binicisi
Fikirleriniz için teşekkürler, şu "konuşma klübü" kısmını tam bilmiyordum, google da aratınca bişeyler buldum... sanırım çok faydalı olacaktır, teşekkür ediyorum...
İşin detayı, ofisimize İsveç ten yeni bir arkadaş geldi, eğitimini orda tamamlamış, ama bi şekilde yeterli akıcılıkta ingilizce konuşamadığını düşündüğünden, bizim buralarda "en iyi" diye bilinenlerinden bi kaç kursa gitti. Yapılan seviye tespit sonucunda arkadaşımızı en üst sınıf olan "Academic Level" a aldılar, biraz parasını alıp ve 3 ay sonra mezun ettiler. Ama hiçbirşey değişmedi... bir de bu yolu denesin bakalım...
Eğer durum böyle ise iş değişir. Sanırım biraz öz güven eksikliği var. Arkadaşa bence Youtube daki Fatih Terim ingilizce beyanat veriyor videolarından izlettirin. Kesinlikle öz güveni yerine gelecektir. _________________ NC700X
Oooohhh suyundan da koy.
Fatih Terim süpermiş, deneriz... biz Acun, İbrahim Tatlıses vs. dinlettik, ama çocuk dilden soğuyordu...
Julius, bu methodların çok ilginç.... hiç duymamıştım ama çok mantıklı geldiler, özellikle ilk aşamalarda çok faydalı olacaklardır, öneriler için saol...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız