Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 1:13 pm Mesaj konusu: Motor camiası ve yeni kullanıcı durumu |
|
|
Çok kısa bir süre önce hem bu camia içinde yaşananlardan etkilenmem hemde Istanbul'a dönüş yapıyor olmam nedeniyle arabamı satıp motor almaya karar verdim. Tabi yeni başlayacak birisi olarak öncelikle bu konu hakkında bilgi sahibi olmam gerektiğini düşündüm ve uyku haricindeki zamanımın neredeyse tamamı pc başında geçtiğinden son 1 haftadır farklı sitelerdeki forumları büyük ölçüde okudum. Başta DD'nin yazıları olmak üzere (özellikle yeni başlayanlar için Murphy'den farkı yok herhalde ) birçok hayati ve pratik bilgiye ulaşarak motor hakkında epey birşey öğrendim, tabi asıl öğrenme deneyimle gelecek.
Bu uzun forum faslının neticesinde anladım ki motor kullanmak iki tekerlek üzerinde gitmenin zevkinin, avantajlarının yanısıra insanı paylaşımın, etkileşimin, kendinden başkasını da düşünmenin, birlikte hareket etmenin verdiği hazzın, kısacası genel olarak büyük şehir insanlarının çok büyük ölçüde kaybettiği değerlerin tavan yaptığı bir topluluğun içine de sokuyor ve bu sebepler yüzünden de motor kullanma isteğim her geçen gün daha da artıyor. Umarım en kısa zamanda bende yaşadığım deneyimleri, problemleri buraya yazıyor olurum... |
|
Başa dön |
|
|
xl200 Katilimci Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 1:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aramiza hos geldin
Su an sadece okuyorsun yazmaya basladiginda daha'da keyif alacaksin. |
|
Başa dön |
|
|
runner Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 2:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin Formatc,
Ekonomik olarak sıkmayacaksa, nacizane fikrim arabanda dursun, motorunda olsun. Motora binilmeyecek havalar mutlaka olacaktır Türkiyemiz ikliminde, o bir tarafa belki birgün motorunla biyerlere giderken arkandan sevdiklerinde gelsin istersin, belki bir bebek olur bendeki gibi o motorla gelemez, o zaman servis yapacak bi kapalı kutuya ihtiyaç olabilir.
Selam ve sevgiler
Runner |
|
Başa dön |
|
|
nwanda Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 2:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoşgeldin... umarım çok deneyim, az problem yazarsın.
erkan |
|
Başa dön |
|
|
turabi27 Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 2:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin Formatc
Arabayı satıp motor almak önemli bir karar.Umarım beklediğin gibi olur. |
|
Başa dön |
|
|
cadaver Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 3:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
Şerrrrrefsizim ben bu nicki düşünmüştüm. Çok iyi bulmuşsun valla format c:
Aramıza hoş geldin, iyiki geldin hadi biran önce sat arabayı da format/q c: ol _________________ İsmail HATİP
DeeLee6yüzeLLi
The old racin rule; "When in doubt, GAS IT" |
|
Başa dön |
|
|
Donald_Duck Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 4:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aramiza hos geldin Formatc...
Yazilarimdan yaralanmis olmana memnun oldum. "Istanbula donus yapmak" nereden? Baska bir sehirden mi yoksa yurt disindan mi?
Yani, otomobil satip motor alarak, ve hele motora yeni baslayacak biri olarak Turkiyeye gelmeni tavsiye etmem. Orada (TR) ulasima ihtiyacin olacak, ve acemi bir motorcu olarak ulasimini motorla yapmak baslibasina bir macera olacaktir. Once araban olmali, motoru da vaktin oldugunda hobi amacli kullanmalisin. Sonra ilerde iyice ogrenip alisinca tabii ki ise gidip gelme vb. islerde kullanmayada baslayacaksin ama baslangic icin hic tavsiye etmem.
Ayrica Turkiyede motosiklet kullanmak baska ulkelerdekine, ozellikle bati ulkelerindekine benzemez. Basli basina bir mucadele gerektirir trafikte. Acemi isi degildir yani.
Hayirli olsun..
DD |
|
Başa dön |
|
|
BaSuT Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 4:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aramıza, forumumuza hoşgeldin, umarım kısa zamanda gezilerimizde de beraber km.ler yaparız.
Kal sağlıcakla |
|
Başa dön |
|
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 5:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sıcak karşılama için teşekkür ederim
DD İstanbul'a dönüşü İzmit'ten yapıyorum. Yani aslında hiç ayrılmamış gibiyim. Yeterli tecrübe kazanmadan ve tabiki ehliyet almadan trafiğe kesinlikle çıkmayacağım. En az 5 yıl şehir içi-dışı bisiklet kullandım. Yıllardır da araba ve cip üstündeyim, yaptığım km milyona yakındır. Ancak motor konusunda kendimi yürümeyi yeni öğrenen bir bebek gibi hissediyorum. Senin yazınların sayesinde olayın ciddiyetini kavradım.
Önce arabayı satmadan motor almayı bende düşündüm. Arabayı satma sebeplerimi; işe gidip geleceğimden İstanbul trafiğinde kafayı çizmemek, çok gezdiğim için benzinden tasarruf etmek ve birde pahalı yedek parça olarak söyleyebilirim. Ama en büyük sebep otomobil çevresinde buradaki dayanışma ve dostluğun olmaması (özellikle gazcı denilen tuning tayfasında -ki bu yüzden onlardan biri olmadım ). Araba lazım oldumu alınır gene, yeterki sağlımız bozulmasın Neyse çok yakında kurtuluyorum inşallah, bu Cuma birisi bakacak. Arabaya ihtiyacı olan varsa konuşalım, anlaşırız
Cadaver Formatc nikini 7 senedir kullanıyorum, artık benle bir oldu (Söz açılmışken forumla alakalı değil ama iş yerindeki pozisyonlarımdan birinde IT sorumlusuyum (admin) ve bilgisayar ile ilgili her nevi konuda yardımcı olmaya çalışırım; yazılım, donanım, vs..)
Cuma günü Kızıltoprak'a gidip kılık-kıyafet bakacağım. Alacağım motora ise Twister olarak karar verdim. Hatta ön cam fiyatı bile sordum Şimdi düşünüyorum da F650GS fln alırım diyordum geçen hafta. Amma safmışım o zamanlar hey gidi günler ... |
|
Başa dön |
|
|
ero__ Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Formatc hoşgeldin...
öte yandan;
cadaver demiş ki: |
Aramıza hoş geldin, iyiki geldin hadi biran önce sat arabayı da format/q c: ol |
format/q c: olmaz,
format c: /q olur
İmza: Ükela ero__ |
|
Başa dön |
|
|
bahaberk Katilimci Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 8:01 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin sefa getirdin!! Motor ne almayı düşünüyorsun?? |
|
Başa dön |
|
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Tem 21, 2004 8:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Honda Twister da karar verdim. Hem enduroya yakın hemde düz vitese baştan alışsam daha iyi olacak diye düşündüm.. _________________
Si Bi Ef değil, Ce Be Fe |
|
Başa dön |
|
|
specific Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
gagagotti Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 22, 2004 3:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
hosgeldin aramıza formatc
guzel karalarla basladıgın motorculugun sana hep mutluluk getirsin
|
|
Başa dön |
|
|
taner Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Tem 22, 2004 3:38 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin Formatc,
Bu taraf gerçekten keyifli, paylaşmaya başlayınca inanılmaz haz veriyor, motor kullanmayı öğrenip kullanmaya başlayınca daha bir keyifli, bir de kendi motorunu aldınmıydı tadından yenmez _________________ Taner Üstün
Honda XRV 750 Africa Twin'03
yol gidilmez yaşanır |
|
Başa dön |
|
|
|