Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Basri Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Ekm 04, 2008 9:20 pm Mesaj konusu: Trafik polislerin iyi niyetli fakat tehlikeli bir uygulaması |
|
|
Diğer illeri bilmiyorum fakat Aydın bölgesinde trafik kontrolü yapan ekiplerin nöbet saatleri dahilinde 10 motosikleti durdurup kontrol etme mecburiyetleri var. Amaç kasksız ve A2 ehliyetsiz motor kullanmanın önüne geçmek.
Günde 2 kere durdurluduğum oluyor, abilerin sıkıntısını bildiğim için direk ehliyet ruhsatı veriyorum ve ellerindeki forma işliyorlar, beni gördükleri zaman kurtuluş yok.
Bugün dayanamadım sordum, akşama kadar yüzlerce scooter, ıvır zıvır motor geçiyor önünüzden, çevirin 10 tanesini, siz de kurtulun, ben de kurtulayım, neden hep ben dedim.
Memur abiler kimsenin canını yakmak istemiyorlarmış, şöyle dediler;
Bunların hiç birinin cebinde ehliyet kafasında kask yok, çevirdikmi zabıt tutmak lazım, 1000 liradan fazla ceza verecek ve motoru baglanacak, can yakmak istemiyoruz.
Ehliyetsiz motorcu yakalayınca bi sürü formalite, motor bağlanmak üzere trafiğin yada jandarmanın otoparkına çekilecek, kim uğraşacak bu soğukta, yağmurda.
Geçen hafta iş arkadaşımın 16 yaşındaki oğlu öldü, 125lik hondayla kırmızı ışıkta son sürat geçmiş ve karşıdan gelen arabayla çarpışmış, kafatası parçalanmış.
Çevremize her ay böyle bir iki tane acı olay oluyor
Can yanmadımı yani şimdi, kimsenin canını yakmak istemiyorlarmış. Ehliyetsiz ve kasksız sürücüler trafik ekiplerinin önünden vızır vızır geçiyor ve onlar sadece 10 motor çevirmiş olmak için benim gibi cebinde ehliyet olduğu garanti olan büyük motorlu, kafası kasklıları görünce çeviriyorlar.
İstatistiklerede her motorcunun cebinde A2 varmış gibi geçiyor. _________________ Aynalı Sazan...
En son Basri tarafından Pzr Ekm 05, 2008 4:56 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
magirus-deutz Katilimci Uye
|
Tarih: Pzr Ekm 05, 2008 12:05 am Mesaj konusu: |
|
|
10 motoru çevirip zabıt tutmak nedir yahu? Pekiyi, bu zorunluluğu hafifletmek için kasksız ehliyetsizleri durdurmamak?
!!!
Hakikaten başka memlekette ratlanmaz böyle bir şeye. Bir yaşıma daha girdim. _________________ aprilia atlantic
istanbul
0 rh +
"şekerimle çiçeğimi geri verin"
(çöpçüler kralı'ndan) |
|
Başa dön |
|
|
superpose Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ekm 05, 2008 9:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili Basri,
Söyledikleriniz ve yaşadıklarınızda sonuna kadar haklısınız.Ben de çok gezen biri olarak bu konuya çok şahit oldum.Hele gurup gezilerinde,polisler bizi görünce bayram yapıyorlar.Ve bunuda bizlere söylüyorlar.Bir seferde 10 motor arama mecburiyetleri bitmiş oluyormuş _________________ AKLINIZDA,KASKINIZDA BAŞINIZDA OLSUN
R 1200 G |
|
Başa dön |
|
|
MrCool Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ekm 05, 2008 11:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de beni geçen 2 hafta önce neden durdurdular diye merak ediyordum. Seferihisar yakınlarında karayolunda çok ileride radar için etrafı tararken bir tane farkedip hızımı 77'nin altına düşürdüm ve radarın önünden geçtim. İleride beni durdurdular ve sonra da "Buyrun gidebilirsiniz" dediler. Önce korkuttular sonra da sevindirdiler. |
|
Başa dön |
|
|
hakanhoca Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ekm 05, 2008 12:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Osmaniye'de de aynı abuk uygulama var ve gerçekten canıma yetti. Adım başı kask çıkar ehliyet ruhsat bu arada başı kabak egsozu patlak yeniyetmeler dokunulmadan gezsin.... |
|
Başa dön |
|
|
sunset Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Ekm 07, 2008 10:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Maalesef aynı uygulama Mersinin erdemli ilçesinde de yapılıyor. Kaskı, montu çıkar, kayıt yaptır geç git . Durdursunlar nizami olmayan sürücüleri bizde rahatlıyalım artık. _________________ ike
ARH+
BMW r1200gs
|
|
Başa dön |
|
|
Yucel59 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Ekm 10, 2008 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
Söylenenlere ilave olarak: Telsizle bir yerlere bir şeyler sorup,gelen cevaba göre gitmenize müsaade ediyorlar. |
|
Başa dön |
|
|
LEOLEO Yeni Kullanici
|
Tarih: Cum Ekm 17, 2008 11:27 am Mesaj konusu: |
|
|
Herkese selam.1150 GS imi sattığım için şu aralarda yerine bi makna koyma arayışındayım.25000 km de 2005 bir waredero var kullanan varsa değerli fikirlerini alabilirmiyim.Teşekkürler.17.10.2008 |
|
Başa dön |
|
|
devrim Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Ekm 18, 2008 12:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
zaten motorsiklet camiasına maal edilen "bunlar kural tanımaz tehlikeli şeytan icadı makineler" cümlesinin asıl sahipleri ehliyetsiz kasksız ara sokaklarda fink atan zibidilerin canı yanmasın hiç canııım,
onların canı yanmadığı sürecede Türkiyede hor görülmeye devam edeceğiz ne yazıkki, benim en çok rahatsız olduğum konu bu, emniyet müdürlüğü bu sorunlara çözüm olamadığı sürecede bu konunun çözülmesi mümkün değil |
|
Başa dön |
|
|
|