Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
senolsel Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 25, 2003 Mesajlar: 1119 Nerden: Kükürtlü - Bursa
|
Tarih: Çrş Ağu 27, 2008 9:17 pm Mesaj konusu: Giyilebilir Fren Lambası Ve Sinyaller |
|
|
Motosikletin arkasında yer alan fren lambası ve sinyaller yetersiz gelebiliyor. Trafikte görünür olabilmek adına daha evvel benzer sistemlerin kaskta uygulandığını görmüştük.
İsrail ‘li Rahamim Levi bu sistemi bir adım daha ileriye taşıyarak “My Backup” ismini verdiği bu sistemi geliştirmiş.
Motosiklet kıyafetinizin üstüne giyilebilen sistem kablosuz bağlantı ile çalıştığından motosikletinizden indiğinizde sizi uğraştırmıyor.
Spor makinelerden ziyade daha dik oturuş pozisyonuna sahip tarzda ki motosikletlerde daha randımanlı olan sistem yurtdışında $100 bir fiyatla satışa sunulacak.
Kaynak : motorbiker.org
_________________ Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member
Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
|
Başa dön |
|
|
mikrop Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ağu 31, 2008 7:28 am Mesaj konusu: |
|
|
Güzel icat ancak görmeyen yine görmez.
Hemen başıma gelen olayla bağlıyayım.
Bir yaz akşamı kızıltoprak son ışıklarda durdum kırmızı yanıyor çünkü ama saate bakmamışım saat 00:30 civarı o saatlerde ışıkların hükmü kalmıyor çünkü.
Aynadan arkadaşlara bakıyorum geliyorlar mı diye ama gördüğüm iki far hızla bana doğru geliyor orta şeritteyim salak gibi de en ortasında, geldi geldi geldi son anda kendini sola attı ticari taksi beni kurttardı geçti gidiyor.
Ben aynadan bana doğru gelişini resmen izledim motor viteste, kaçmak istedim ama o anda donup kaldım o kadar hızlı geliştiki herşey debriyajı bırakamadım bile.
Peşine düştüm yakaladım NAPIYORSUN SEENN!!! ?
Aldığım cevap ; abi pardon görmedim.
Hadi buyrun bakalım kocaman trafik lambası, kor gibi yanan stop lambası ve aldığım cevap. |
|
Başa dön |
|
|
oziiiiiii Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Ağu 31, 2008 9:00 am Mesaj konusu: |
|
|
insan oğlu kör oldumu 1000w ampulle gezsen nafile... _________________ R1100 GS |
|
Başa dön |
|
|
senolsel Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 25, 2003 Mesajlar: 1119 Nerden: Kükürtlü - Bursa
|
Tarih: Pzr Ağu 31, 2008 11:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
mikrop demiş ki: |
Güzel icat ancak görmeyen yine görmez.
Hemen başıma gelen olayla bağlıyayım.
Bir yaz akşamı kızıltoprak son ışıklarda durdum kırmızı yanıyor çünkü ama saate bakmamışım saat 00:30 civarı o saatlerde ışıkların hükmü kalmıyor çünkü.
Aynadan arkadaşlara bakıyorum geliyorlar mı diye ama gördüğüm iki far hızla bana doğru geliyor orta şeritteyim salak gibi de en ortasında, geldi geldi geldi son anda kendini sola attı ticari taksi beni kurttardı geçti gidiyor.
Ben aynadan bana doğru gelişini resmen izledim motor viteste, kaçmak istedim ama o anda donup kaldım o kadar hızlı geliştiki herşey debriyajı bırakamadım bile.
Peşine düştüm yakaladım NAPIYORSUN SEENN!!! ?
Aldığım cevap ; abi pardon görmedim.
Hadi buyrun bakalım kocaman trafik lambası, kor gibi yanan stop lambası ve aldığım cevap. |
Artık ben eminim.Canım ülkemdeki her türlü araç sahiplerinin %90 gibi çok ciddi bir çoğunluğu eğitimsiz.
Babadan kalam kulaktan dolam bilgilerle araç kullanılıyor.
Taksicileri hiç sevmem.En nefret ettiğim araç sürücü profilleri bunlardan çıkıyor.Adamın kafasın ne fantaziler vardı kimbilir o saatte.Nasıl görsün.Ne kurgular vardı kafasında.Hep aynı terane.Görmedim.Nereye bakıyordun deyyus. _________________ Saygılarımla
Şenol SEL
O.M.M. Gold Member
Lütfen her zaman Full koruma ve KASK kullanın.
“Beyninin beş saniye önce olmadığı yere asla motorunu götürme”
Yaşlanarak değil yaşayarak tecrübe kazanılır, zaman insanları değil armutları olgunlaştırır. |
|
Başa dön |
|
|
goran Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Eyl 01, 2008 8:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Sürücünün o anki psikolojik ve mental durumunu gösteren bir tabela araçların üzerinde dönmeli (hologram gibi). Ayrıca eskiden bisiklet kullanırken kol dönülecek yana açılıp çevredekiler uyarılırdı. Aaah ah ne güzel günlerdi. _________________ Nomad |
|
Başa dön |
|
|
|