Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
9-16 Eylül 2007 tarihlerinde gerçekleşen Dolomiti gezisinin katılımcıları Hakan Pekmen, Sinan Özgen ve İlker Eryılmaz. Gezinin iz kaydı
Uçak ile Münih’e gittim. Pazar gecesi Münih’te konakladıktan sonra, Pazartesi sabahı İlker motosikletiyle (İlker Brüksel’de yaşıyor) kaldığım otele geldi. Ben artçı oldum . Otelden Münih’in kuzeyinde, 70km uzaklıktaki Landshut kasabasına gittik. Motorları bu kasabadan kiraladık. Sinan da trenle Berlin’den bu kasabaya geldi. Motorlara haftalık 300 Euro ödedik, kredi kartı geçmiyor.
Aha işte bu motorlar, mavi benimkisi, sarı Sinan’ın. Bir daha böyle küçük motosiklet kiralamam. Bacaklarımı, ayaklarımı nereye koyacağımı bilemedim.
İlk konaklayacağımız yer Zell am See – Avusturya (See Almanca’da göl demek, güzel bir göl kenarı kasabası)
Yolda karlı bölgelerden geçiyoruz, Nitekim yüksek yerlerden düşük rakımlı bölgelere gittiğimiz için ilk 2 gün kar/yağmur vardı.
Yolda çok güzel binalara rastlıyoruz. Bu daha başlangıç
Havanın kararmasına yakın Zell Am See ye varıyoruz. Zell Am See bir kayak/kış sporları merkezi olduğu ve bizim gittiğimiz tarihler sezon dışı olduğu için kolay yer buluruz sanıyoruz, yanılmışız. Yaklaşık 1 saat yer arıyoruz, sonunda bingo, 3 kişi 50 Euro ya 3 yıldızlı bir pansiyon. Hem de motosikletleri parkedecek kapalı garaj var. Artık güzel bir yemeği haketmişiz, tabii yanında Avusturya birasi.
Ertesi gün rotamız GrossGlockner üzerinden Lienz’e varmak. Sinan daha önce 2 kez denemiş , geçememiş. Bu sefer de şansımız yaver gitmedi, yine geçemedik.
Gece kaldığımız oteldeki resepsiyon görevlisi, şiddetli kar yağışı nedeniyle GrossGlockner geçişinin trafiğe kapatıldığını söyledi. Sabah tekrar aradık, yine kapalıydı. Yılmadık gişelere kadar gittik.
Yola çıktığımızda yağmur vardı
Vardığımızda geçiş açılmıştı.
Gelen otomobillere sorduk, aklınızdan bile geçirmeyin dediler. Şans
Biz de alternatif yollardan Lienz’e gitmeye karar verdik.
Lienz’e vardığımızda bir köylüye sorduk, abi buranın nesi meşhurdur?
Köylü yanıtladı “ Das Kebap Döner”
Aha işte oradayız.
Yemekten sonra artık Avusturya’yı terk edip, İtalya’ya doğru yol alıyoruz, güneye indikçe hava ısınıyor, çevre yeşilleniyor. Ver elini Cortini D’Amprezzo
Arada bir kar gördüğümüz de oluyor tabii
Yolun bundan sonrasında 250 metre düzlük yok. Merdaneli çamaşır makinası gibiyiz, bir sağa bir sola dönüyoruz. Passo İtalyanca’da geçiş demek. 5 gün boyunca o Passo senin bu Passo benim geziyoruz. Passo’lar doğal olarak zirvede, sadece dönmüyorsunuz, hem tırmanıyor, hem de iniyorsunuz. Tabii bazı Passo’ların bedeli var, bedavadan viraj dönmek yok.
Fotoğraflar poster gibi çok güzel, bravo aynalı gezmişsiniz bol bol imrendik.(Demekki yanımızda çok sayıda sticker taşıyacağız levhalar için.)Doğal güzellik müthiş, hiç tüten baca yok ne ile ısınıyor bu insanlar, biz burada soğağa çıkınca nefes alamıyoruz.(Cinslik işte neyi merak ediyorum bende!) Teşekkürler.
Endurado_________
Belki de son defa, nasıl söylemeli
Baksak ki bir sabah güneşle göz aynı şeydir
Ağızla koyaklar aynı şeydir
Dünyada yol almak için
Beklemek yoksullaşmaktır biraz da
Ne de olsa.
(E.Cansever)
Hakan'cigim ne guzel gezmissin, bizlerle de paylastigin icin tesekkurler.
Kazak erkek olmak baska sey tabi... _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal).
Ya birşey merak ediyorum; ardarda bu kadar hairpin keyif veriyor mu gerçekten?
Yollar ve manzara o kadar güzel ki, her hairpin tırmanışının ya da inişinin sonunda nereyi göreceğim diye merakla sürüyorsunuz. Bu gezi 5 gün sürdü, daha uzun süre tavsiye etmiyorum. Buraya her yıl gelenler var.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız