Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Son zamanlar ilgimizi çeken bir model var ki KTM LC4 640 Enduro. . .
Kısaca soracaklarım ,
Yakıt ?
Performans ?
Sürüş ?
Lokal Problemleri ?
Problem Sıklığı ?
Vs.Vs.
Şeklinde . . .
Bilgisi olan varsa görüşlerini almak isterim . . . Sevgiler . . .
Ha unutmadan ,
Genel olarak Aslfaltçıyız, arada bir Off-Road yaparız zaten aldıktan sonra gözümüz sıkılınca SuperMoto yapmayı düşünüyoruz.Yani genel olarak hormonları tatmin eder mi bilmiyorum , o yüzden soruyorum . . .
Ha babam kullanacak _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
Yakıt : Elinin ayarına göre ne kadar çok açarsan o kadar çok yakar. Adv ile depo farkı kaç lt. bilemeyeceğim amma benimkisi kabaca bir depo ile asfaltta 380 km arazide 250 km gibi gidiyor.
Performans : Tahmin ettiğin yada beklediğinin 2 katı!!!
Lokal Problemleri : YOK. Yağını suyunu eksik etme. Denendi selesine kadar çamura gömülü halde 5 saat durduktan sonra ilk marşta çalıştı... En büyük problemi : sabah çalıştırdığında yan ayağa alıp gitmiyorsun, yoksa motoru 2 sokak aşağıda bulabilirsin.
Problem Sıklığı : Lokal problem ile aynı. Yağını suyunu unutmuyorsun.
Bunun dışında yağsız kaldığı zaman çiçek yağıi soya yağı kullnabilirsin (abartma yağ bulana kadar)
Peder bey de böbrek taşı varsa LC4 motoru düşürmek için birebirdir (bkz. LC4 motoru ile Hilti matkap arasındaki benzerlikler) _________________ Bora Çalık
Bursa
640 Adv.
Tarih: Prş Ksm 15, 2007 6:17 am Mesaj konusu: re
Hz Musa ile Hz Hızır'in bir kıssası anlatılır. (Bknz mesajim sonu) . Kisaca Musa Hizir ile takilmak istemis ; Hizir da , Musa'ya yaptiklarima dayanamazsin demis o da inat etmis dayanirim demis ama Hizir'in her yaptigi Musa'ya fena batmis ve dayanamamis. Tesbih'te hata olmaz LC4'de oyle bir motor. (Ben=Musa , LC4=Hızır) Yani motorun her yerinden her noktasinda bir hikmet var ama sen olaya %100 vakif olmadigindan yada motorun hakkini verecek kapasitede olmadigindan o hikmetli yonler sana batiyor dayanamiyorsun
Muhtesem bir motor guclu goreceli hafif en sevdigim yani kick start'i var. Her kosul durum sorunu asabilecegin bir motor oldugunu hissetmek cok guzel bir duygu. Ve bunlari special olmayan bir motorla yapabilmek... Hayatini tek motorla en mukemmel idame ettirebilmek... Bu dusunceler ile aldim ben LC4'u . Cok saygideger bir motor bir kere insan kendi sahip oldugu motora bakarken bile dalip bir yerlere gidiyor.
Dayanirim yaparim ederim diye aliyorsun ama dayanamiyorsun. Uzerimde bir cok mazosist motor tecrubesi denedim kaldiririm diye dusunmustum ama olmadi. Sertligine dayanmak bir yana motoru alinca dusundugum herseyi yapamadigimi ve rock solid de olmadigini gordum.
Belki benim beceriksizligimden arazide hic mutlu olamadim. Cok agir kaliyor agirlik merkezi cok yukarida . Uzerinde tam gaz ve ayakta gideceksen tamam ama o vaziyette dusersem bir yerlerim kirilmasini riske alamadigimdan ben arazide hep tay tay gitmeyi tercih ettigimden devamli devriliyorsun. (Su an arazi de kullandigim XLR125'le o kadar mutluyum ki)
amortisor ayarlari icin on arka belki 100 farkli konum var. Yol durumu ve uzerindeki agirliga gore ayar cekmen lazim. Ben onlarca degisiklik yapmama ragmen ideal sonuca ulasamadim.
Internette 640 ile yasayabilecegin bir cok sorundan bahsediliyor. 2004 sonrasi olanlarda sorunlar cok aza indirilmis ama yine de 2004 sonrasinda da bir cok sorun yasanabiliyormus . Hepsi ugrasinca asiliyor buyuk sorunlar degil ama yine de sorun. Motor sabah kalktiginda calismayabiliyor Elektrik sistemi su koyverebiliyor zaman zaman. Bunlari asabilmek %5'imizin bile yapabilecegi sey degil. Motorun bir kotu yani da kendi kendine motora bakim yapmak icin en zor motor. Yagini degistirmek icin bile cok iyi ve bilen bir mekaniker olman gerekli imis.
Bakim ve saglamlik konusunda kesinlikle aglatan bir motor bu cok buyuk eksi.
Yakiti fazla degil normal.
Selesi rahatsiz ama tek basina basa cikilamayacak bir motor degil.
Titresim berbat. Bir takim degisiklikler ile biraz duzeliyor ama yine de cok yorucu.Uykusuzluk sorunu cekenler aksam yatmadan bu motora 2 saat binsin uyku hapina gerek yok misil misil deliksiz uyku garanti. Bobrek tasi olayi malum
Motor kesinlikle saygi deger iyi bir motor ama avantajlarindan faydalanabilecek dezavantajlarina katlanabilecek insan sayisi cok cok az.
Hz. Hızır, ilm-i ledün denilen hadiselerin hikmet yönünü bilme hususunda İlâhî lütfa mazhar olmuş bir zat; bir peygamber.
Hazret-i Musa (a.s.) bu zattan hikmet dersi almak ister. Hz. Hızır onun arkadaşlık teklifini, “sen benimle beraberliğe sabredemezsin,” şeklinde ilginç bir gerekçe ile reddetmek ister. Ve sözünü şöyle tamamlar:
“(İç yüzünü) kavrayamadığın bir bilgiye nasıl sabredersin?”
“Hz. Musa'nın, 'İnşallah sen beni sabreden bir kul olarak bulacaksın, senin emrine de karşı gelmem,” demesi üzerine arkadaş olurlar. Hz. Hızır bu arada bir de şart koşar: Sana o konuda bilgi verinceye kadar hiçbir şey hakkında bana soru sorma!”
Bir gemiye binerler. Hz. Hızır gemiyi yaralamaya başlar. Hz. Musa dayanamayıp itiraz eder. Hz. Hızır'ın ikazı üzerine, 'unuttuğum şeyden dolayı beni muaheze etme...' şeklinde özür beyan eder. Yolculuğa devam ederler. Hz. Hızır küçük bir çocuğu öldürür. Hz. Musa buna da itiraz eder. Hz. Hızır kendisini tekrar ikaz edince, Musa aleyhisselâm:
— Bundan sonra sana bir şey sorarsam artık bana arkadaşlık etme,... der.
“Daha sonra bir köye uğrarlar, kimse onları misafir etmez. Hz. Hızır o köyde yıkılmaya yüz tutmuş bir duvarı doğrultur. Hz. Musa, biraz da sitem karışımı bir üslupla, böyle yapmasının hikmetini sorunca, Hz. Hızır, 'arkadaşlığımız burada sona eriyor; şimdi sana sabredemediğin şeylerin içi yüzünü haber vereceğim,' der.”
Gemiyi yaralamasından başlar: “Zâlim bir hükümdarın sağlam gemilere el koyduğunu, gemiyi bu yüzden ayıplı kılmak istediğini söyler. Öldürdüğü çocuğun babasının salih bir zat olduğunu, çocuğun onları azgınlığa ve nankörlüğe boğmasından koktuğunu ifade eder. Duvar tamirine gelince, o duvarın altında bir hazine bulunduğunu, evdeki iki yetim çocuğun büyümelerine kadar duvarın yıkılmaması gerektiğini, onun için tamir yoluna gittiğini anlatır. _________________ I need your boots , your clothes and your motorcycle.
Tarih: Prş Ksm 15, 2007 5:45 pm Mesaj konusu:
Bora abi teşekkürler, her şeyi aynen babama ilettim, Teşekkürleri var . . .
Ayrıca bu bölüm de süper hani ,
maximus demiş ki:
Peder bey de böbrek taşı varsa LC4 motoru düşürmek için birebirdir (bkz. LC4 motoru ile Hilti matkap arasındaki benzerlikler)
Aynı dertten tüm LC4' cüler muzdarip , o zaman stickeri yapıyorum ;
"Taş Döker !"
bberksan demiş ki:
Bunlari asabilmek %5'imizin bile yapabilecegi sey degil. Motorun bir kotu yani da kendi kendine motora bakim yapmak icin en zor motor. Yagini degistirmek icin bile cok iyi ve bilen bir mekaniker olman gerekli imis.
Abi damardan girdin , alışığız onlara . . .
bberksan demiş ki:
Bakim ve saglamlik konusunda kesinlikle aglatan bir motor bu cok buyuk eksi.
Yakiti fazla degil normal.
Selesi rahatsiz ama tek basina basa cikilamayacak bir motor degil.
Titresim berbat. Bir takim degisiklikler ile biraz duzeliyor ama yine de cok yorucu.Uykusuzluk sorunu cekenler aksam yatmadan bu motora 2 saat binsin uyku hapina gerek yok misil misil deliksiz uyku garanti. Bobrek tasi olayi malum
Evet aynı şeyleri duydum ancak KTM parçalarının ucuz olması bizi KTM' e yaklaştıran büyük bir faktör . . . Her makina arıza yapar bundan dolayı parçası ucuz olmalı KTM gayet ucuz . . .
Yakıt ta bizim için önemli teşekkür ederiz gerçekten, bu habere sevindik 3 , 5 Depo ile Tekirdağ yaptıktan sonra
Ha sele konusuna gelelim , bu habere her ne kadar sevinmesekte ona da alışığız
Hehe son replik te süper
"bberksan" abi çok teşekkürler aynen babama ilettim teşekkürleri var . . .
izci demiş ki:
Toxi naptın yoksa babayı kandırdın mı ktm e?
Mustafa abi,
Menfaat Dünya' sı ne yaparsın
Yani anladım Hard makina , bazı sorunları var ama bunlarda insanı motora bağlayan romantik arızalar. . .
Allah' a şükür tatlı su motorcusu değiliz katlanırız. . .
Herkese çok teşekkürler gerçekten faydası oldu . . . _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
29 lt benzin alır , 6.0 litre gibi yakar , alınınca kople akrep akılması zaruridir , 55 hp dir , eski Del Orto karburatörlü olanlar dahada makbuldur .
Arazisi çok iyi asfaltı vibrasyonludur ...
bobrek tasi dusurmek iyi de benimki gibi safra kesesi tasiniz tek silindirli makina yuzunden safra yolunu tikamaya kalkarsa, bir hafta sacinizi basinizi yolarak yatakta yatabilirsiniz. _________________ Murat & Tugba Şen
+90 532 637 84 56
sarpmurat@yahoo.com www.istockphoto.com/muratsen http://sarpmurat.deviantart.com/
Honda Transalp 96
34 GPR 17
Grand Princess
Tarih: Çrş Ksm 21, 2007 12:18 pm Mesaj konusu:
TT600 demiş ki:
29 lt benzin alır , 6.0 litre gibi yakar , alınınca kople akrep akılması zaruridir , 55 hp dir , eski Del Orto karburatörlü olanlar dahada makbuldur .
Arazisi çok iyi asfaltı vibrasyonludur ...
Çok doğrudur.
Egzost hakkında:Akrep hem hafifletir hem de aşırı ısınmaya son verir ve etrafa kaçılın ben geliyorum dedirtir. _________________ 950 ADV
ayriyeten, seyir halinde kil siviç'i kapatıp açınca, "PAAT" sesi çıkarır; ya da boranınki öyle yapıyor..Ya da bora öyle yapıyor..evet. _________________
29 lt benzin alýr , 6.0 litre gibi yakar , alýnýnca kople akrep akýlmasý zaruridir , 55 hp dir , eski Del Orto karburatörlü olanlar dahada makbuldur .
Arazisi çok iyi asfaltý vibrasyonludur ...
Yukarıda bahsedilen motor 640 Adventure'dir..28 küsur litre benzin alır..
Toxi senin ilgilendiğin LC4 Enduro'nun 11.5 litre deposu var..Söylediğin gibi parçaları gayet ucuzdur..Vibrasyondan dolayı haftada bir ulaşabildiğin vida-somunları kontrol etmek bence en önemli şey bu motorlarda..Benim eküri Can'ın 640 Adv ın şasi bağlantı somununu düşürmüştük yolda ordan biliyorum..
Uzun yolda benzin sarfiyatını 4.5 litreye çekmek mümkün..Benim 990 bir defasında sakin bir etapta 5.4 yakmıştı..Konuya böyle yaklaşılırsa 55 bg bir makina için LC4 doğal olarak oldukça fazla yakıyor..Kabul etmek lazımdır ki artık bu makina eski teknoloji..690 geldi nitekim..
Benim çook sevdiğim bir motor..Benim Duke'nin marş rublesi kırılmıştı ve parça geldikten sonra bile taktırmayıp motoru satana kadar kick-start kullanmıştım..Yolda kalma ihtimalini çok azaltan bir faktör bu..
İnşallah sana da hayırlı olur..
_________________ 05 KTM DUKE II
06 KTM 990 ADVENTURE
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız