Arama     Konular    
  Üye Ol antalya escort Ana Sayfa  ·  Konular  ·  Dosyalar  ·  Hesabınız  ·  Haber Gönder  ·  Top 10  ·  T.C Karayollari Haritasi  
Ana Menü
· Ana Sayfa
· 2. El Ilanlar
· Anketler
· Ansiklopedi
· Arkadaşına Tavsiye Et
· Arşiv
· Bize Ulaşın
· Dosyalar
· Faydalı İçerik
· Forumlar
· GizlilikPolitikasi
· Haber Gönder
· Hakkimizda
· Harita
· Konu Başlıkları
· Oyun Alanı
· Top 10
· Videolar
· Web Links
· Üye Günlüğü
· Üye Listesi
· İzlenimler
· Özel Mesajlar

Kimler Sitede
Şu an sitede, 324 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Giris
Nickname

Şifre

Guvenlik Kodu: Guvenlik Kodu
Guvenlik Kodunu Yeniden Yaziniz

Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.

Dost Siteler
www.webevi.com www.lamaorda.com www.saglikbilgisi.com www.bilgisayarbulteni.com www.thelostdownload.com www.ucretbordrosu.com


Ikiteker Motosiklet Fan Klubu - Motosiklet ve motosikletli yasam kulturu: Forums

Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi :: Başlık Görüntüleniyor - ARABA VE KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLETLER HAKKINDA BİLMESİ
 YardımYardım   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ARABA VE KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLETLER HAKKINDA BİLMESİ

 
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
skylark
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Dec 11, 2003
Mesajlar: 163
Nerden: istanbul

MesajTarih: Prş Ksm 01, 2007 8:52 pm    Mesaj konusu: ARABA VE KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLETLER HAKKINDA BİLMESİ Alıntıyla Cevap Ver

ARABA VE KAMYON SÜRÜCÜLERİNİN MOTOSİKLETLER HAKKINDA BİLMESİ GEREKLİ 10 KURAL

1. Yollarda daha fazla araba veya kamyon türü dört tekerlekliden yada on sekiz tekerliye kadar araçlar vardır. Gözler motosikletleri çoğunlukla bilinçsiz olarak ihmal eder. Bu yüzden bilhassa kavşaklarda motosikletler içinde bakınız.

2. Küçük olması nedeniyle motosikletler size olduklarından daha uzak görünürler. Aynı şekilde motosikletin süratini tahmin etmenizde zor olabilir. Bu yüzden bilhassa kavşaklarda veya yol ayrımlarında motosikletlerin göründüklerinden daha yakında olduklarını ön görünüz.

3. Yine küçük cesametleri yüzünden motosikletler kolaylıkla araçların kör noktalarında kalabilirler, yada araç dışındaki başka bir nesne(çalı, çit, köprü vs) tarafından maskelenebilirler. Hat değiştirmeden yada kavşaklarda dönüş yapmadan önce bilhassa daha dikkatli olarak çevrenizi kontrol için daha fazla zaman ayırınız.

4. Küçük cesameti motosikletlerin gerçek hızlarının üzerinde seyir ediyor görünmesine de sebep olur. Bu yüzden her motorcunun hız tutsağı olduğunu sanmayınız.

5. Motosiklet sürücülüğünde çok kere vites düşürerek yada sadece gaz keserek yavaşlanır ve stop lambaları yanmayacaktır. Bu sebeple daha fazla bir takip mesafesi bırakarak motorları takip ediniz. Kavşaklarda motorcunun görsel bir ikaz vermeden yavaşlayabileceğini biliniz.

6. Motosiklet sinyalleri çoğunlukla kendiliğinde kapanan tipte değildir. Bu yüzden bazı motor sürücüleri bilhassa yeni başlayanlar sinyalleri kapatmayı sıklıkla unutabilir. Bu yüzden yanmakta olan motor sinyalinin bilinçli olarak yakılıp yakılmamış olduğundan emin olunuz.

7. Motorcular hatları içinde engebeleri etkilerini minimize etmek, rüzgarı dengelemek, sollamak yada sadece görünürlüklerini arttırmak için pozisyonlarını ayarlarlar. Bunun motorcularca bilinçli olarak sürüş teknikleri gereği bilinçli olarak yapıldığını anlayınız. Bir gösteriş olmadığını biliniz.

8. Motosiklet manevrası üstün bir vasıtadır ancak siz karşınızdaki her motorcunun bir şekilde önünüzden kaçabilecek tecrübe ve ustalıkta olamayacağını biliniz.

9. Motosiklet ve araba durma mesafeleri neredeyse birbirinin aynıdır ancak kaygan zeminlerde motorların durması arabalara göre çok zordur. Bu yüzden yağışlı havalardaki ıslak ve kaygan zeminlerde motosikletleri takip mesafenizi kuru havalardaki motosiklet takip mesafenize göre artırınız. Motosikletler ıslak zeminde hat üzerinde kalarak kısa mesafede duramazlar.

10. Hareket halinde bir motoru gördüğünüzde bunu bir insan olarak görünüz. Sadece motor olarak değil.
_________________
"Kendi tarihini bilmeyen milletler,başka milletlerin şikarıdır."
Gazi M.Kemal ATATÜRK
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder AIM Adresi
tekel
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jul 16, 2007
Mesajlar: 338

MesajTarih: Prş Ksm 01, 2007 10:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Hepsi dogru olsada burda herkez 10 degil 1010 kurali biliyordur diye dusunurdum. Tirsofor.org.tr veya dikkatsizbayansoforler.com.tr gibi forumlara uye olup orda yapistirmak daha mantikli......bence icon_rolleyes.gif
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
eerdogan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 14, 2007
Mesajlar: 367
Nerden: Bursa

MesajTarih: Cmt Ksm 03, 2007 9:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu 10 maddeyi tv kanallarında günde en az birer kez yayınlatmanın bir yolunu bulmak gerek.
Hatta yerel gazetelerde bile olabilir ben kendi bölgemdeki gazetelerde şansımı deniycem. Yaşadığım yer İstanbul'u ve İzmit'i Bursa'ya bağlayan bir kavşak.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
fishman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 01, 2006
Mesajlar: 398
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pzr Ksm 04, 2007 10:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu bilgileri uygun vede ilgi görecek yerlerde yayınlatalım/yayınlatmak için gerekli destekte bulunalım bu ve buna benzer fikirlere katılıyorum. Bunun yanısıra içimizde bulunan (İçimizde bulunan derken, tüm motorlu araç kullanıcılarını kast ediyorum.) tek tük'te olsa bazı öküz motor kullanıcılarınıda bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum.
Trafikte seyrekte olsa karşılaştığım ve en son geçen pazar günü şahit olduğum olayı anlatayım...
Tarih 28/10/2007 saat: tahmini olarak 10:30 ile 11:00 arası.
Ümraniye dudullu mevkiindeki gişelerden (Ankara istikametine) geçtim. takriben 1 km. yol almıştımki yan dikiz aynamdan arkaya doğru baktığımda, hızla gelen ve araçlar arasında süratli bir şekilde slalom yaparak ilerleyen bir motorcu dikkatimi çekti. Bende o esnada önümdeki aracı sollamak için sol şeride geçmiştim. Bu çılgınca gelen öküzün ne yapacağı belli olmaz, benim bulunduğum şeritle bariyerler arasındaki boşluktan geçmeye kalkışabilir düşüncesi ile, bariyerle aracımın arasındaki mesafeyi açmak için sağ şeride geçmeye niyetlendim ama sağımda araç seyrettiği için o anda şerit değiştiremedim. Sağımdaki aracın seyrini tehlikeye atmadan olabildiğince sağ şeride yaklaştım ve tahmin ettiğim gibi araçlar arasından hızla geçen motorcu sol aynamı adeta yalayarak geçerken 1200 Gs. kullandığını gördüm. Önümdeki araçların arasından da slalom yaparak geçen ve son anda fark eden sürücülerin panik yapmasına sebep olan plakasını alamadığım bu öküzü, uzun uzun korna çalarak (yedi ceddine küfür edildiğini tahmin ettiğim ve benim tarafımdan da yakın akraba ilişkisi kurulan) protesto ettiler. Hep dört tekerlekli araç sürücülerini eleştiriyoruz,birazda kendi aramızdaki tanıdığımız buna benzer öküzleri uyarmayıda ihmal etmeyelim ne olur. Eğer plakasını alabilseydim hemen trafik ekiplerine bildirecektim ve ceza alması içinde elimden geleni yapacaktım, ama plakasını alamadığım için şikayet edemedim. Ben hem motosiklet, hemde dört ve daha fazla tekerlekli araçlar sahibi vede kullanan birisi olarak, bu tip sürücüleri (kullandığı araç, kaç tekerlekli olursa olsun) kınıyorum. Bu tiplerle karşılaşırsam, anladığı dilde uyarmaktan da geri kalmadığımı belirtmek isterim icon_mad.gif
_________________
Yalçın GÖNÜL (B Rh +)
Mondial ut 150 enduro
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
Remzi_
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: May 11, 2005
Mesajlar: 921
Nerden: İstanbul

MesajTarih: Pzr Ksm 04, 2007 11:43 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

fishman demiş ki:
Bu bilgileri uygun vede ilgi görecek yerlerde yayınlatalım/yayınlatmak için gerekli destekte bulunalım bu ve buna benzer fikirlere katılıyorum. Bunun yanısıra içimizde bulunan (İçimizde bulunan derken, tüm motorlu araç kullanıcılarını kast ediyorum.) tek tük'te olsa bazı öküz motor kullanıcılarınıda bilinçlendirmek lazım diye düşünüyorum.
Trafikte seyrekte olsa karşılaştığım ve en son geçen pazar günü şahit olduğum olayı anlatayım...
Tarih 28/10/2007 saat: tahmini olarak 10:30 ile 11:00 arası.
Ümraniye dudullu mevkiindeki gişelerden (Ankara istikametine) geçtim. takriben 1 km. yol almıştımki yan dikiz aynamdan arkaya doğru baktığımda, hızla gelen ve araçlar arasında süratli bir şekilde slalom yaparak ilerleyen bir motorcu dikkatimi çekti. Bende o esnada önümdeki aracı sollamak için sol şeride geçmiştim. Bu çılgınca gelen öküzün ne yapacağı belli olmaz, benim bulunduğum şeritle bariyerler arasındaki boşluktan geçmeye kalkışabilir düşüncesi ile, bariyerle aracımın arasındaki mesafeyi açmak için sağ şeride geçmeye niyetlendim ama sağımda araç seyrettiği için o anda şerit değiştiremedim. Sağımdaki aracın seyrini tehlikeye atmadan olabildiğince sağ şeride yaklaştım ve tahmin ettiğim gibi araçlar arasından hızla geçen motorcu sol aynamı adeta yalayarak geçerken 1200 Gs. kullandığını gördüm. Önümdeki araçların arasından da slalom yaparak geçen ve son anda fark eden sürücülerin panik yapmasına sebep olan plakasını alamadığım bu öküzü, uzun uzun korna çalarak (yedi ceddine küfür edildiğini tahmin ettiğim ve benim tarafımdan da yakın akraba ilişkisi kurulan) protesto ettiler. Hep dört tekerlekli araç sürücülerini eleştiriyoruz,birazda kendi aramızdaki tanıdığımız buna benzer öküzleri uyarmayıda ihmal etmeyelim ne olur. Eğer plakasını alabilseydim hemen trafik ekiplerine bildirecektim ve ceza alması içinde elimden geleni yapacaktım, ama plakasını alamadığım için şikayet edemedim. Ben hem motosiklet, hemde dört ve daha fazla tekerlekli araçlar sahibi vede kullanan birisi olarak, bu tip sürücüleri (kullandığı araç, kaç tekerlekli olursa olsun) kınıyorum. Bu tiplerle karşılaşırsam, anladığı dilde uyarmaktan da geri kalmadığımı belirtmek isterim icon_mad.gif

Yanlış yapmışsınız.
Sollayacaksanız sollayın. Arkadan gelen motorcu, nerden nasıl geçer diye düşünerek; sollamakta olduğunuz aracı geçmeyip yanına yanaşık gitmek bir hata.
O an, o araç herhangi bir engelden veya sağ tarafından üzerine kıran bir araçtan kaçmak isterse direk size patlatır.
-Sollamaları mümkün olduğunca açıktan geçerek yapıyor ve çabucak bitiriyoruz.
-Arkadan gelen hızlı motorcuya yol vermeyi ise müsait bir yer bulduğumuzda yapıyoruz.
------------------------------/----------------

Ayrıca, bütün dünyada 4 tekerlekli araç sürücüleri "careless"dir, dikkatsizdir, umursamazdır.
Oysa motosiklet sürücüsü ise, motora bindikten inene kadar tüm yol boyunca tamamen "alert" tir, müteyakkızdır, yol boyunca hep anı yaşar, hep oradadır. Bu yönü ile diğer kafes sürücülerinden üstündür. Ona, öküz-serseri gibi sıfatların yakıştırlması, hele bir motosiklet forumunda dile getirilmesi bir talihsizliktir.
1200 GS kullanan birinden bulşit haraketler çıkmaz.

Türkiye yollarında motosiklet kullanıyorsanız, slalomdan başka çareniz yoktur.
Değilse motosklete binmenin eziyetten farkı yoktur.

Şurada böyle bir video var:
http://www.youtube.com/watch?v=lfCRuMZuJjk

Bu videonun 45. saniyesine dikkatle bakınız.
Sıkışık bir trafikte sol şerit ile orta şerit arasında ilerleyen motorcu, sağ şerit ile orta şerit arasındaki boşluğa girerken kafasını çevirip sağa bakıyor. Oradan ancak kendisi gibi bir motorcunun gelme ihtimali nedir? Yüzde bir bile değil.
Ama o dönüp bakıyor.
İşte bu meziyettir. Başkasının hakkına saygıdır. Trafiğin sıırına vakıf olmaktır.
Bu haraketi yapmıyan araç sürücüleri, yüzlerce motorcunu hayatını kaybetmesine, nizesinin de sakat kalmasına sebep olmuştur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fishman
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Apr 01, 2006
Mesajlar: 398
Nerden: istanbul

MesajTarih: Pts Ksm 05, 2007 8:08 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sayın Remzi bey, ben o an için kanımca en mantıklı olanı yaptığıma inanıyorum. Sağ taraftaki araçların arasındaki mesafe daha dar olduğu için oradan geçebilme şansı yoktu. Arkadan hiç gaz kesmeden benim sol tarafıma doğru ilerliyordu. Banane yaa nerden geçerse geçsin mantığı ile hareket etseydim ve motor sürücüsününde buradan geçmeye kalkışırken bariyerlerle benim aracımın arasına sıkışma olasılığıda hayli yüksekti. Kaldıki bu anlatılanlar üç beş saniye içerisinde cereyan eden olaydır, o anda orada olan benim ve en doğru kararı uyguladığıma inanıyorum.
Sürücülükte kullanılan taşıt kaç tekerlekli olursa olsun, tereddüte mahal vermemek lazım mantığını güderim. Size göre şu anda oturduğunuz yerden yaşamadığınız bir olay için, bu şekilde yazmanızda doğal olabilir.
Benim gördüğüm kişinin kullandığı motor da 1200 Gs. idi ve bu benide şaşırttı. Bende böyle bir motor kullanan kişiden bunu beklemezdim.
Ayrıca sıkışıklıkta kısa bir mesafe içindi, birkaç yüz metre ileride yol bomboştu. Bence bu tip bir hareketle diğer sürücülere panik yaşatmanın hiç alemi yoktu, büyük bir kazaya sebebiyet verebilirdi.
Neyse konuyu uzatmanın bence gereği yok. Tüm sürücü arkadaşlara kazasız, belasız, zevkli sürüşler dileyerek konuyu kapatıyorum.
ALLAHA emanet olun.
(Önerileriniz içinde ayrıca teşekkür ederim...)
_________________
Yalçın GÖNÜL (B Rh +)
Mondial ut 150 enduro
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder AIM Adresi Yahoo Messenger
eerdogan
Tecrubeli Uye
Tecrubeli Uye


Kayıt: Jan 14, 2007
Mesajlar: 367
Nerden: Bursa

MesajTarih: Sal Ksm 06, 2007 10:24 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sevgili skylark bu 10 maddeyi bulunduğum bölgedeki yerel gazetelerde yayınlatmak için kimin ağzından yazıldığını yada kaynağın tam olrak adının bilinmesi gerekiyor dediler bu yüzden daha detaylı bilgi rica edebilirmiyim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    Ikiteker Motosiklet Grubu Web Sitesi Forum Ana Sayfası -> Genel Tüm saatler GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Forums ©

   
 

All logos and trademarks in this site are property of their respective owner. The comments are property of their posters, all the rest © 2002 by me
You can syndicate our news using the file backend.php or ultramode.txt