Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
cagi Yeni Kullanici
|
Tarih: Cmt Hzr 23, 2007 1:26 pm Mesaj konusu: Uluslararası ehliyet zorunlu mu?? |
|
|
Bu ehliyet gerçekten zorunlu mudur?
Tabii ki diyenleri duyuyor gibiyim. Zaten tersi olsa böyle bir ehliyet olmazdı..
Sınır kapısında 10 dakika içinde tescil ediliyoruz ve birden uluslararası oluyoruz. bu biraz saçma geliyor bana. Avrupa ülkelerinin bu kadar yüzeysel araştırmayla verilen ehliyeti çok da önemsemediğini düşünüyorum.
Almanya'ya gittiğimde standart ehliyetimle araba kiraladım ve bir de kaza yaptım. Mevcut ehliyetimle polis işlemlerim yapıldı ve sigorta şirketiyle veya araç kiralayan şirketle bir problemim olmadı.
Kazasız sürüşler. _________________ SUZUKI 800C INTRUDER
ISTANBUL
CAGMAN |
|
Başa dön |
|
|
Remzi_ Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Hzr 23, 2007 8:03 pm Mesaj konusu: Re: Uluslararası ehliyet zorunlu mu?? |
|
|
cagi demiş ki: |
Bu ehliyet gerçekten zorunlu mudur?
Tabii ki diyenleri duyuyor gibiyim. Zaten tersi olsa böyle bir ehliyet olmazdı..
Sınır kapısında 10 dakika içinde tescil ediliyoruz ve birden uluslararası oluyoruz. bu biraz saçma geliyor bana. Avrupa ülkelerinin bu kadar yüzeysel araştırmayla verilen ehliyeti çok da önemsemediğini düşünüyorum.
Almanya'ya gittiğimde standart ehliyetimle araba kiraladım ve bir de kaza yaptım. Mevcut ehliyetimle polis işlemlerim yapıldı ve sigorta şirketiyle veya araç kiralayan şirketle bir problemim olmadı.
Kazasız sürüşler. |
Önemsiyorlar.
Aracı oradan kiralıyacaksan tamam, ama kendi aracınla yurt dışına çıkacaksan istiyorlar.
Asıl sorulması gereken şu: Uluslararası ehliyet zararlı mı? Bu ehliyet neden bu kadar pahalı? Bu fiyatı kim tesbit ediyor, neye göre ölçü alıyor?
Hadi bakalım. |
|
Başa dön |
|
|
funkstar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Hzr 23, 2007 8:06 pm Mesaj konusu: |
|
|
devletun işidur karışılmayaaa! _________________ http://serhatgursoy.com
r1200GStar |
|
Başa dön |
|
|
burcumbalik Tecrubeli Uye
Kayıt: May 07, 2007 Mesajlar: 328 Nerden: tekirdağ / çerkezköy
|
Tarih: Pzr Hzr 24, 2007 12:47 pm Mesaj konusu: cnmcn |
|
|
bu ehliyet bulgaristan , yunanistan , italya ve fransada bildiğim kadarıyla genelde sorulmuyormuş.. her 15 günde bir gidip gelen arkadaşım var motorla daha hiç sorulmadığnı söylüyor ve zaten kendisindede yok .. _________________ www.akvaryumturkiye.com
şenol.. |
|
Başa dön |
|
|
386-DX Yeni Kullanici
|
Tarih: Pzr Hzr 24, 2007 1:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
10 dakikada verilmesinin yüzeysel araştırmayla ilgisi yok. Uluslararası ehliyeti 8 dilde düzenleniyor, amacı da gittiğiniz ülkedeki polisin sizin ehliyetinizin ne için uygun olduğunu anlaması sağlamak. Örneğin bizdeki A2 sınıfı başka ülkelerde aynı isimle geçmiyor. Ya da örneğin Japonya'ya gidecekseniz Türk ehliyetiniz Japon harfleriyle yazılmadığı için oranın polisine pek bir şey ifade etmeyecektir haliyle.
Sorunuza gelirsek, kimi ülkeler için zorunlu, kimileri için değil.
"Tabii ki zorunlu" diye bir şey yok.
Kimileri uygulamada esneklik gösteriyor, kimilerinde kazaya karışmadığınız sürece başınıza iç açılmıyor, kimisi de nuh diyor peygamber demiyor.
İnternet'te araştırıp, olmadı gideceğiniz ülkenin konsolosluğunu arayıp öğrenebilirsiniz gerekip gerekmediğini.
Neden bu kadar pahalı olduğuna gelince; Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun gözünün doymaması yüzünden. Örneğin uluslararası ehliyet ABD'de 10$'a alınıyor (artı adresinize postalanıyor, gidip uğraşmıyorsunuz). Bizde ise 200 lira. |
|
Başa dön |
|
|
nakkaya Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Hzr 24, 2007 7:02 pm Mesaj konusu: Re: Uluslararası ehliyet zorunlu mu?? |
|
|
cagi demiş ki: |
Avrupa ülkelerinin bu kadar yüzeysel araştırmayla verilen ehliyeti çok da önemsemediğini düşünüyorum.
|
ben motor ehliyetini amerikadan aldim motorun ustune bile oturmadim. 10 soru cevapladim yazili verdiler ehliyeti. brokrasi garip sey... _________________ Nurullah Akkaya
Kawasaki En-500
Ninja 250 |
|
Başa dön |
|
|
funkstar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Hzr 24, 2007 8:41 pm Mesaj konusu: Re: Uluslararası ehliyet zorunlu mu?? |
|
|
nakkaya demiş ki: |
ben motor ehliyetini amerikadan aldim motorun ustune bile oturmadim. 10 soru cevapladim yazili verdiler ehliyeti. brokrasi garip sey... |
hadi buyur..bizim enişteye 2. seferde vermişler araba ehliyetini. 40 yaşındaydı neredeyse gittiğinde. anlamadım ne iş _________________ http://serhatgursoy.com
r1200GStar |
|
Başa dön |
|
|
Remzi_ Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
nakkaya Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Hzr 25, 2007 6:56 am Mesaj konusu: Re: Uluslararası ehliyet zorunlu mu?? |
|
|
funkstar demiş ki: |
nakkaya demiş ki: |
ben motor ehliyetini amerikadan aldim motorun ustune bile oturmadim. 10 soru cevapladim yazili verdiler ehliyeti. brokrasi garip sey... |
hadi buyur..bizim enişteye 2. seferde vermişler araba ehliyetini. 40 yaşındaydı neredeyse gittiğinde. anlamadım ne iş |
abi arabada nerdeyse bende patliyordum. bir donus sirasinda saga baktim sole a gereksiz diye bakmadim ama bakmak gerekiyormus. hatun nerdeyse vermiyordu ehliyeti. ama motor konusunda sansliydim orda motorum yok ehliyeti burda kullanmak icin istiyordum bizim eyalet te motorda direksyon sinavi istemeyen bir kac eyaletten biri. _________________ Nurullah Akkaya
Kawasaki En-500
Ninja 250 |
|
Başa dön |
|
|
bravatr Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Hzr 25, 2007 11:15 am Mesaj konusu: |
|
|
Yunanistan, Suriye ve Ürdün ' e giden bir motorcu olarak şunu söyleyebilirim. Uluslararası ehliyet sadece Yunanistan sınırında sorulmaktadır. Hatta ben turing ile yunan sınır muhafızlarının özel bir anlaşması olduğunu bile düşünmekteyim. Komisyon alış verişi şeklinde. Sınır koruma memuru dışında da yollarda hiç bir allahın kulu ehliyet sormamaktadır. Zaten TC' nin verdiği ehliyette "Driving Licence" yazıyor babalar gibi.. Yunanlı abi international dri. licence dediği zaman, ahanda burda böle yazıyor diye vermiştik bizim ehliyetide, o küçük sürgülü kapıyı öyle bir süratle yüzümüze kapamıştı ki sormayın, arada parmak falan olaydı, sakattık şimdi..
Selamlar... |
|
Başa dön |
|
|
missenis Tecrubeli Uye
Kayıt: Dec 10, 2003 Mesajlar: 104 Nerden: izmir/almanya/bazende istanbul
|
Tarih: Sal Hzr 26, 2007 8:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
uluslar arasi ehliyet mecburimi (turist icin) bilemiyecegim ama ehliyeti tercüme ettirmek mecburi.bir arkadasimiz herhangi bir islem yapmadan kendi Tr ehliyeti ile araba kiralayip,kaza yaptigini yazmis.ilginctir.normalde böyle bir durumda ceza kesilmesi gerek.bir diger arkadasimizin dedigi gibi amac=ehliyetin hangi arabalari kullanip kullanmadigi anlamak.yoksa "adam nasilsa türkce bilmiyor" deyip sigorta kartinizida gösterebilirsiniz.ki burada (yani almanyada) zamaninda Tr ehliyetini getirip,herhangi bir sinava girmeden alman yani su anda AB de gecerli olan ehliyet ile degistirebiliyormussunuz.AMA ZAMANINDA.bu zamanda bizim (artik kurnaz mi diyeyim yoksa cahil mi bilemiyorum) Türklerin bin bir dalavere ve hükümeti kandirma olaylarindan sonra son bulmus.ben buraya b ve a2 ehliyetimle geldim.ilk 6 ay (adac a üyeyim) adactan aldigim imzali mühürlü tercüme ile kullandim.sonrasinda ise burada hic ehliyeti olmayan yeni ehliyet alacak kisilerle ayni muameleyi görüp (tek avantajiniz kursa sürekli gitme saat doldurma zorunlulugunuz yok)önce yazli sinava,ardindanda direksiyon sinavina girdim.ve ehliyetimi aldim.su an cift ehliyetim var.biri Tr biride AB ...lakin burada henüz motor ehliyetimi yapmadim.onuda ilerliyen zamanda yapmayi düsünüyorum.50 cc ye kadar olan motorlar icin b ehliyeti yeterli oluyor .cc yükselince ehliyet yapmak gerekiyor.öyle scooter la girip a2 almak falan hayal yani.onuda birakin burada malum havalar kötü,motorcu olmak pek keyif vermiyor ...diger bildiklerim ise sayet buraya yerlesip 3 sene ehliyetinizi AB ehliyeti ile degistirmezseniz 3 sene sonra ehliyetinizi yok sayiyorlar.3 sene hic araba kullanmadiginizi var sayip sizi sifir dan (kursa gitme mecburiyetli)ehliyet almaya mecbur birakiyorlar.ama gercekten burada ehliyet almak Tr dekine hic mi hic benzemiyor.acikcasi isterdim ki Tr de de bu sistem ile ehliyet verilsin.verilsin ki daha bilincli sürücüler trafige ciksin.yani sira diger bildigimde kendi ehliyetiniz ile 6 ay kullanabiliyorsunuz.bununda cevirisi olmak zorunda.turist olarak gezdiginiz sürece bu yeterli olacaktir.diyeceklerim bundan ibarettir. |
|
Başa dön |
|
|
songokhu Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Hzr 26, 2007 9:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
missenis
Aynı olayları bende yaşadım, şu an alman ehliyetim var ama sadece araba.
Uluslararası ehliyet derdinden kurtulmak için en kısa zamanda motosikletide almam gerek.
Kaç euroya patlar bu iş _________________ caucassian
34 ** 555
Honda CBR 600F
0+ |
|
Başa dön |
|
|
missenis Tecrubeli Uye
Kayıt: Dec 10, 2003 Mesajlar: 104 Nerden: izmir/almanya/bazende istanbul
|
Tarih: Sal Hzr 26, 2007 9:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
uluslari arasi diyorsun ama bu Ab ehliyetinide mesela Amerikada belli bir süre kullanabiliyorsun,kanada da ayni sekilde her yerin kendine ait bir ehliyeti var ve nerede yasamak istersen (oturum izni alip) oranin ehliyetine sahip olmak zorundasin.motor ehliyeti sanim 1000 euroya falan mal olur.sen almanyadamisin bu arada? |
|
Başa dön |
|
|
|