Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
pitbull_face Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr May 06, 2007 8:50 pm Mesaj konusu: 2. el motorsikletlerde uygun kilometre ne kadardır ? |
|
|
motora yeni başlayanların yada motor hakkında fazla bilgi olmayanların aklında hep şu soru vardır .Sıfır ı çok pahalı bi motorun 2. elini almak istiyoruz ama kilometresi ne kadar a kadar idealdir (20bin 30bin 40 bin vs..) bunu bilmeyiz ,ama aramızda motor hakkında bilgili olan arkadaşlar ve abilerimizin bilgilerini almak istedim |
|
Başa dön |
|
|
HANLAR_HANI_METEHAN Tecrubeli Uye
Kayıt: Dec 20, 2004 Mesajlar: 2345 Nerden: Istanbul, Şişli
|
Tarih: Pts May 07, 2007 7:19 am Mesaj konusu: |
|
|
..
Periyodik bakımları ve gerekli parça değişimleri zamanında yapılan motosikletler için km'nin değeri yoktur.
Bakımları zamanında yapılmadığından 10.ooo km de bitmeye yüz tutmuş motosikletler biliyorum.
Başlıkta yazdığınız gibi, "uygun km" türü birşey, benim için yok. _________________ Metehan YILMAZ |
|
Başa dön |
|
|
proDream Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts May 07, 2007 7:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Günaydın,
hanlar hanı doğru söyler..
benim de henüz motorum yok ve sıfır mı alsam 2. el mi alsam diye düşünüyorum. Bu iş motoru olan her taşıt için aynı. Zamanında ve doğru yerde/doğru kişi tarafından bakımı yapılmış motorlarda minimum derecede sorun çıkacağını bilmek zor değildir. Birde şöyle bir durum var ki, az kilometresi olup, bağırtıla bağırtıla kullanılmış motorsikletler de satın almak istedğiniz anda problemsiz görünebilir ve buna güvenüp alıp sizde 1-2 basmaya başladığınızda bir müddet sonra "abi motoru alırken kontrol ettirdik zımba gibiydi, nerden çıktı bu şimdi" gibi şeylerle karşılaşabilirsiniz.
Dediğim gibi motorsikletler hakkında fazla bilgim yok ama mantık çerçevesinde düşündüğümde başka bir sonuca varamadım
Bence de uygun km diye bir kavram yok |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pts May 07, 2007 9:25 am Mesaj konusu: |
|
|
abi dediğinize göre 55bin deki bi motor uygunmudur bakıyorum motorlarada çok fazla geliyor bana ama satışta bununda farkı olur diye düşünüyorum mutlaka |
|
Başa dön |
|
|
proDream Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts May 07, 2007 11:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi 55bindeki motordan uzak dur derim ben. İlk motorun olacak olsa bile. Tamirci/yetkili servis elemanlarıyla kanka olmak istiyosan o ayrı Yanlışsam lütfen düzeltin |
|
Başa dön |
|
|
hornet Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts May 07, 2007 12:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yaş ile alakalı bir durum bu.Zaman herşeyi eskitir. _________________ Murat |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Pts May 07, 2007 1:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Avrupa'daki MOTOSIKLETSEVER'lere, hatta dunyadaki bizlerden coook onceleri bu islerin yaygin oldugu ulkelere gore bu durum cok farkli.
Mete'min dedigi gibi 10 bin km'de uygun olmayan motosiklet de vardir, 150 bin km'de uygun olani da... Hatta rektifiye olmus, kac km'de oldugunu bilemediginiz o kadar cok uygun motosiklet vardir ki.
Muhim olan ne istediginizi bilmek. Ancak toplumumuz genelde gosterisi ve tuketimi seven toplum haline donusturuldugunden, bazen ne istedigine de karar vermek zor oluyordur diye dusunuyorum. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Pts May 07, 2007 3:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
proDream demiş ki: |
Vallahi 55bindeki motordan uzak dur derim ben. İlk motorun olacak olsa bile. Tamirci/yetkili servis elemanlarıyla kanka olmak istiyosan o ayrı Yanlışsam lütfen düzeltin |
yanlışınız var.. misal kullandıgım vfr 60 bin km de benim gibi bakmaya devam eden herhangi birinin bu motorla hic bir sorun yaşamadan 300-350 bin km leri gormesi işten bile degil. _________________ Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com
Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pts May 07, 2007 3:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
iyi güzelde ben 55bindeki motorun uygun motor olduğunu nasıl anlayabilirim ? ilanlara bakıyorum 97 98 model f650 çokmu eski kalır yoksa normal mi ?
yada hiç uraşmayıp 2000-01 civarı bi pegasoyamı bakayım diye düşünüyorum |
|
Başa dön |
|
|
Mithat Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts May 07, 2007 4:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
pitbull_face demiş ki: |
iyi güzelde ben 55bindeki motorun uygun motor olduğunu nasıl anlayabilirim ? ilanlara bakıyorum 97 98 model f650 çokmu eski kalır yoksa normal mi ?
eğer bmw 650 ise , motosikletin ruhsat sahibi ile beraber borusan servisine gidersen, düşük bir ücret karşılığı gereken ekspertizi yaparlar.
o tür motorlarda, yetkili serviste ücret karşılığı motoru kontrol ettirmek gerekir.. |
|
Başa dön |
|
|
|
Tarih: Pts May 07, 2007 10:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
mithat sağol çok teşekkür ederim artık bi icabına bakıcaz bende merak ediyorum millet 40bin 50bin km motora acayip fiyat çekmiş neden diye ,bundan dolayı bu konuyu foruma attım |
|
Başa dön |
|
|
Cloud Tecrubeli Uye
Kayıt: Sep 16, 2006 Mesajlar: 558 Nerden: Yaşayan Ölüler Ülkesi
|
Tarih: Sal May 08, 2007 10:07 am Mesaj konusu: |
|
|
Açıkçası bu konu beni de hep düşündürmekteydi. İlk motorumlayım şu an ve sıfır aldım, ama ikincisini daha büyük cc düşüneceğim ve muhtemelen 2.el olacak, gerçekten düzgün kullanılıp bakılmış motoru bulmak çok kolay değil gibi geliyor. En doğrusu tanıdıktan motor almak gibi sanki. Ya da ne biliim burası gibi ciddi sitelerdeki arkadaşların motorlarına iyi baktığı gibi bir izlenim var mesela ben de. Alacak olsam buradan birinin motorunu tercih ederdim öncelikle. Sokaktaki herhangi birinden daha bilinçli bakmıştır motoruna gibime geliyor. (Yoksa bana mı öyle geliyor?) |
|
Başa dön |
|
|
TOLGAGU Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal May 08, 2007 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Motor mekanik bir aksam olarak aracın kalbidir , ve aynı insan kalbi gibi düşünmek gerekir özellikle doğum anında yanı rodajda gerçekten çok dikkatli bir açılış yapılması gerekir , 2.el bir motor alınacak ise ilk sahibinden alınmalı ve bu süreç detaylı tartışılmalıdır 2. 3. sahipleri ise pek de yaklaşmamak lazım hele bir de esnaf ise km sii dahil herşeyiyle oynayabilirler yani km sine bile inanmamak lazım . Diğer bir yandan 1.000 km de bir yağını değiştirdim de deseler o km yi kaç ayda yapmış bilindiği üzere süre de çok önemlidir , hangi yollarda kullanmış devamlı götürdüğü servis var mı yokmu kısa bir araştırma yapılabilir . Eğer bir motor titizlikle kullanılmış meraklı bilgili ve iyi bir kullanıcıysa binlerce saat kullanlabilir bu da 250.000 km ye kadar çıkılabilir demektir . Tabii markası da önemli orjinal japon veya alman malı olan ile çin malı bir motor aynı kondisyonu vermez . Haa unutmadan incelerken szıdırmazlık keçelerine , alttaki vuruklara çızıklere bakalım derim |
|
Başa dön |
|
|
frogy_dreams Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş May 09, 2007 7:10 am Mesaj konusu: |
|
|
pitbull_face demiş ki: |
servisten 50,000 km de yapılan rutin bakımları öğren, muhtemelen bu bakımları yapmadan satıyordur o kişi.... bu bakım maliyetlerinin üzerine 1,000 yada 2,000 ytl ekle...mutlaka zaman içinde ufak tefek arızalar çıkaracaktır. en azından lastik yada zincir alırsın... motorun fiyatına bunları ekle ..işte bu kadar ...
Örnek vermek gerekirse.. 99 model 80,000 km de bir motorum var ve satmayı düşünmüyorum.. bu yüzden geçtiğimiz sene 3,000 ytl gibi bir masraf çıkardım kendime bakım için... motor şu an 2002 muadilleri ile eşdeğer... Demem o ki km nin yada model yılının bir önemi yok... Fakat burada önemli bir konu devreye giriyor... YURDUM İNSANI işte buna çok dikkat etmek gerekir ... |
|
Başa dön |
|
|
blues78 Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş May 10, 2007 11:21 pm Mesaj konusu: hımmm |
|
|
Benim motosikletim aldığımda ellidörtbindörtyüzdeydi.. yani ellibeş olamdığı için henüz yırttık diye düşünüyorum.. Şaka bir yana ama arkadaşlar umarım yanılmıyorumdur ama bana hiç sorun çıkartacak gibi de görünmüyor. Hatta satan vatandaş yemin etti bir kez bile yolda bırakmadı beni diye. Ve her zaman bakımını yapan ustayla tanıştırdı başka usta dokunmasın herşeyini o bilir diye. Yani şimdiye bir çinli alsaydım o kadar düşüp kalkmayla herhalde eve gidonla dönerdim ancak.. İşin doğrusu hem bu kadar acemiyken, hemde benim için bir hobiyken illa borçlanıp harçlanıp alabileceğimin en iyisini alacağım diye yırtınayım ki? Neden o kadar para harcayayım? Her ihtiyacıma gezmeme tozmama rahat rahat yeterken kazandığım, neden kendimi motosiklet zevki diye? sıkıntıya sokayım? O zaman asgari ücretle çalışıp bin ytl lik cep telefonu kullananlardan ne farkım kalır? |
|
Başa dön |
|
|
|