Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pzr Nis 08, 2007 12:07 pm Mesaj konusu: Tek Çocuk Ben Miyim ? |
|
|
Merhaba abiler ablalar,
Ben Turgay Poyraz YIKILMAZ 14 yaşındayım bekârım .İstanbul Avrupa Yakası' nda ikamet ediyorum.Ayrıca "piyanix" nickli üyenin oğluyum.Babamla bir sürü şeyi paylaşıyoruz mesela babam da koyu bir motorcudur şu an kendisi Yamaha TT 600 E SM kullanıyor bana da ufak ufak antreman yapmam için bir Derbi Senda 50 R aldı şu anda onu kullanıyor motorumu çok seviyorum .Bu siteye ben ve babam sevgili "erkansen196" ve sevgili "akman" abinin tavsiyeleriyle üye olduk.Yeşilköy Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez İ.Ö.O' da 8.Sınıf öğrencisiyim.Mekanik ve Teknik konulara çok meraklı motorunu kendi tamir eden biriyim.Tabii ki ufak arızaları .Hafta sonları FULL KORUMALI olmak kaydıyla babamla birlikte ufak orman turları yaparım.Asla kafama göre motora binemem.Ha unutmadan lisanslı Kick-Box' çuyumdur ama maalesef OKS hazırlık durumundan dolayı bur aralar Kick-Box'a devam edememekteyim .Birçok yaşıtım gibi Knight-Online oynarım .Çok koyu olmamakla beraber hatta hiiç fanatik olmamakla beraber öylesine GalataSaray' lıyım.Futboldan hiç anlamayan ofsaytın ne olduğunu daha yeni örenmiş biriyim. Sürekli Basketbol oynarım.Neyse motor konusuna dönelim işte biricik Derbi Senda' m :
Okuyanlara teşekkür ederim . . . _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz
En son Toxinian tarafından Cmt May 26, 2007 6:23 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 5:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Turgay aramiza hosgeldin, babanla ayni zevki paylasmanin keyfini cikartmaya bak, ileride cocuklarina anlatacagin cooook hoş anilarin olur. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
coolboy Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 4:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldiniz. _________________ HAKAN LİK
KEEP IT COOL
HONDA ST 1300
Pan Eurepean |
|
Başa dön |
|
|
Yavuz22 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 7:39 pm Mesaj konusu: Re: Tek Çocuk Ben Miyim ? (DETAYLI VERSİYON) |
|
|
Toxinian demiş ki: |
Merhaba Arkadaşlar...
Ben 14 Yaşındayım |
Ben 14 yaşındaki bir çocuğun burada babası yaşındaki insanlara arkadaşım demesini ve trafiğe açık yerlerde motorla gezmezini onaylamıyorum. Hani nerde kaldı ehliyetsiz araç kullanmıyalım sözleri, sitede bas bas bağıran arkadaşlar. Ha trafikte kasksız gezmişim ha 14 yaşındaki çocuğu motorla trafiğe salmışım hatta bunu teşvik eden birde baba var aferin diyorum BRAVO
işte Türkiyem, bir sürü büyüklerimizde prim verip aramıza hoşgelmişsin diyor
Büyüklerin kaza haberleri yetmiyormuş gibi küçüklerin kaza haberlerine başlarız yakında. Cumartesi günü 7 nisan 2007 Edirnede bir kaza, başında kaskı olan scotor a araba çarptı. Suç araba sürücüsünde ama çocuk 14-15 yaşında, trafik bilgisi yok sadece gaz vermeyi biliyor. Aile vicdan azabı çeksin şimdi 3 kuruşa oğlumu sevindirip motor aldım diye ...... _________________ Sağlıcakla kalın
Kaskınız başınızda, farınız ve yolunuz açık olsun
Mail:ykaleli@gmail.com
Gsm: 0543 215 65 84 |
|
Başa dön |
|
|
uzbi45 Katilimci Uye
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 8:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Toxinian güle güle kullan motorunu.
Yalnız umarım trafiğe kapalı yerlerde kullanıyorsundur. Bir arkadaşımda aynı motordan var. Kaliteli bir başlangıç motoru.
Bende ilk gençlik dönemlerimi düşündüğümde sana tek tavsiyem trafikte motosiklet kullanmak için 18'i bekle.
Türkiye'de A 2 ehliyeti belki sadece trafik işaretlerini bilmeni sağlar ama sana tecrübe vermez. Bir de ehliyet sahibi olmak olası bir kontrolde ve yaşayabileceğin bir kaza durumunda seni her koşulda haksız olmaktan kurtarır.
Eğer tecrübe edinmek istiyorsan ilk önce Hezarfen gibi motokros parkurlarında ve sonra da motokros yarışlarında kendini geliştirebilirsin. Senin yaşlarında pek çok gencin güvenliği sağlanmış bir parkurda bu sporu yaptığını söyleyebilirim.
Bir seferliğine yarışa girmek içinde katılım ücreti almıyorlar. Sadece güvenlik ekipmanın tam olsun. |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 8:30 pm Mesaj konusu: Re: Tek Çocuk Ben Miyim ? (DETAYLI VERSİYON) |
|
|
Ability5 demiş ki: |
Toxinian demiş ki: |
Merhaba Arkadaşlar...
Ben 14 Yaşındayım |
Ben 14 yaşındaki bir çocuğun burada babası yaşındaki insanlara arkadaşım demesini ve trafiğe açık yerlerde motorla gezmezini onaylamıyorum. Hani nerde kaldı ehliyetsiz araç kullanmıyalım sözleri, sitede bas bas bağıran arkadaşlar. Ha trafikte kasksız gezmişim ha 14 yaşındaki çocuğu motorla trafiğe salmışım hatta bunu teşvik eden birde baba var aferin diyorum BRAVO
işte Türkiyem, bir sürü büyüklerimizde prim verip aramıza hoşgelmişsin diyor
Büyüklerin kaza haberleri yetmiyormuş gibi küçüklerin kaza haberlerine başlarız yakında. Cumartesi günü 7 nisan 2007 Edirnede bir kaza, başında kaskı olan scotor a araba çarptı. Suç araba sürücüsünde ama çocuk 14-15 yaşında, trafik bilgisi yok sadece gaz vermeyi biliyor. Aile vicdan azabı çeksin şimdi 3 kuruşa oğlumu sevindirip motor aldım diye ...... |
Ability5 abi beni tanımayan birisi olarak bu şekilde cevap yazmanızı kesinlikle doğru buluyorum ... Ama biz babamla beraber arada sırada parkura , arada sırada ormana falan gidip kullanıyoruz şehir içindede fazla ısrar edersem babam kendi motorsikletiyle önümden gitmek ve full korumalı olmak kaydı ile kullanmama izin verir.Ama tipik cahil aile anlayışına yakışır bir şekilde al oğlum kafana göre takıl asla demez sadece semtimizde bulunan uygun yerlerde antreman amaçlı bir ufak gidip geliyoruz...Babamın bana öğrettiklerinden yola çıkarak bu mesajı size yazıyorum..."HİÇ RİSK ALMADAN YAŞAYACAKSAK VÜCUDUMUZUN HERYERİNİ FULL KEVLARLA KAPLAYIP DIŞARIYA ÖYLE ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"...Ama yinede uyarınız için çok teşekkürler kesinlikle doğru bir uyarı fakat babam sizin düşündüklerizin iki katını düşünüyor ve o ne yaptığını kesinlikle iyi bilir bence tanımalısınız . . . . . _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz |
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 09, 2007 8:32 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ve sevgili uzbi45 ,
Teşekkür edrim.Uyarılarınız ve tavsiyeleriniz için de ayrıca sağolun... _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz |
|
Başa dön |
|
|
Uzay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Nis 10, 2007 2:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Turgay hoşgeldin, şu smiley kullanımında biraz ekonomik davran. _________________ 950 ADV |
|
Başa dön |
|
|
darkroom Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 11, 2007 12:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin. _________________ Devrim
HONDA ST 1300
Pan European |
|
Başa dön |
|
|
alamurat Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 11, 2007 12:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
hoşgeldin .. iyi vakit geçirmen dilegiyle.. .....
sevgilerimle_____ _________________ motorsuz motorcu (sen sen ol asla biz olma) |
|
Başa dön |
|
|
izci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Nis 11, 2007 3:29 pm Mesaj konusu: selam |
|
|
Toxinian'a yapılan bu sert çıkışı hiç anlamlı bulmuyorum.Ben de 13-14 yaşlarında başladım motor kullanmaya ama babamla aynı Toxinian kardeşim gibi.Sanki bu siteye üye olan herkes A2 ehliyetini aldıktan sonra motor kullanmaya başladı....Çok eskiden ehliyet alanlar eskiden b sınıfı ehliyet ile motorsiklette kullanıyorlardı.Bunun için hiç ayrı bir eğitim almıyorlardı.Ama o zaman kimse kendini eksik hissetmiyordu ve trafikte fink atıyorlardı. Bence Toxinian ve bu şekilde motora başlayanlar arasında hiç bir fark yok.Hem bence Toxinian daha şanslı hiç olmazsa bu işe çekirdekten başlamış ve motordan çok iyi anlayan birisi.(yazılarını takip ediyorum) Motordan bu şekilde iyi anlayan birisinin kötü bir şey yapacağına inanmıyorum.İnsan içinde dengesizlik varsa onu bisikletle bile icraat edebilir bırakın motoru... _________________ Sakin Olmam Lazım...!!!
|
|
Başa dön |
|
|
Toxinian Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 4:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili izci ,
Öncelikle teşekkürler ve doğru noktalara değindiğiniz için bir daha teşekürler _________________ Turgay Poyraz Yıkılmaz |
|
Başa dön |
|
|
flyfish Site Admin
|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 6:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
toxi
ben motor kullanma demiyorum. zira sanırım senin yaşlarından beri motosiklet kullanır durumdayım. ama trafikte degil....
asla ve asla istanbul trafiğine cıkma diyorum
her nerede olursa olsun trafikte başına gelecek en ufak bir olaydan %100 haklı bile olsan zararlı cıkarsın.
1. ehliyetin yok
2. yaşın uygun degil.
ayrıca benzer sekilde velin olarak babanında başı yasal olarak derde girer.
bence senin derbi ye bir romork yaptırın
haftasonları baban ile birlikte artık kros parkuru mu olur offroad parkuru mu olur. belgrad ormanlarında ufak gezintiler mi olur...
bu sekilde davranın.
zira ehliyetsiz olarak trafige cıkmak suctur. ehliyetsiz olarak trafige cıkılmasını tesvik etmek de suctur. ve tum bu sucların cezasını senin cezai ehliyetin olmadıgı için baban ustlenmek zorunda kalır. _________________ Egemen Ergel
Honda Foresight 250 - pirpir
İstanbul
www.webevi.com
Deneyim hicbir zaman yanilmaz, yanilgiya düsen yalnizca kendi
sonuçlarini doguran ve nedeni deneyimleriniz olmayan kararlarinizdir. |
|
Başa dön |
|
|
blues78 Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Nis 16, 2007 7:47 pm Mesaj konusu: bir örnek.. |
|
|
Arkadaşlar kusura bakmayın,
En azından kendi düşüncelerimi ve bunlar doğrultusunda yaptıklarımı anlatayım dedim. Kaç senedir motosiklet istiyorum inanın sayamam bile. Belki ortaokul birden beri.. Mesleğimi bile bu sevgim doğrultusunda seçtim. Tüm bunlara rağmen A2 Ehliyetimi 2005 te aldım. Başlangıç olacağı için ucuz bir ikinci el tercih ettim ve bir ay olmadı hala alalı. İlk motorum ilk defa kullanmaya başlayacağım. Motosiklete verdiğim paradan fazlasını giyim kuşam için harcadım ve hala harcıyorum. Kaskı ve botu en sona bıraktığım için hala da binmedim, eve de getirmedim. Ekipmanları tamamlamadan ve öğrenebileceğim uygun bir yer bulup iyice alışmadan da asla çıkmayacağım trafiğe. Kendime güvensem bile trafikteki o kadar ilginç insan ül şebek' e güvenmem. Ama bunlar benim düşüncelerim ve ben böyle davranıyorum. Herkes kendi kendine karar verecek olgunlukta sonuçta. Sadece belki birilerine fikir verir yaptıklarım diye yazıyorum. Sevgiyle kalın. |
|
Başa dön |
|
|
exile Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 27, 2007 12:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Toxinian'ı ve babasını tebrik ediyorum çekirdekten küçük yaşta guzel bir uygulama başlatmış ehliyet te yaşta bu motorları kullanmıyor.. zaten babasını kontrolunde kullanması dolayısıyla bence ileride ehliyetinide aldıgında çok iyi bir motor binicisi olacak..
ehliyeti olupta motosikletin çalışma mantıgını bilmeyen okadar çok bilinçsiz kullanıcı varki..
ayrıca ikiteker.org a uye olup medeni cesaretinden dolayı kutlarım. _________________ Mondial MCT 250
34 FDY 31
0(rh)+ İstanbul Çatalca /Edirne |
|
Başa dön |
|
|
|