Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
thunderkiller Yeni Kullanici
|
Tarih: Pts Eyl 25, 2006 8:10 pm Mesaj konusu: Herkese merhaba |
|
|
Herkese merhaba,
Ben Önder, 29 yaşındayım İstanbulda oturuyorum. Makina Mühendisiyim.
DL 1000 kullanmaktayım. Önceki motorlarda epey tecrübe edinmişim anlaşılam fazla zorlanmadım ama tabiki de dağlar kadar fark var aralarında.
Bundan sonra forumlarda görüşek üzere herkese tekrar merhaba.
En son thunderkiller tarafından Sal May 25, 2010 12:54 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 5:47 am Mesaj konusu: |
|
|
Merhabalar Onder hosgeldin aramiza, gezi ve toplantilarimiza da katilimini bekleriz (tabi "forumlar"a da).
Motorunu keyif ve SAGLIKLA kullan insallah ama 100 hp ile biraz agresif makinadir, aman gaz kolunu idareli kullan lutfen. _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
MotorhaN Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 10:00 am Mesaj konusu: |
|
|
Önder Hoşgeldin,
Hiç bir şey yazacak durumda değildim ama kendimi zorlayıp bunları yazıyorum, umarım senin için bir anlamı olur.
Arkadaşlar diğer açtığın topik de uyarılarını yazmış ama bir kaç şey daha var söylenmesi gereken.
Aldığın makina ciddi tecrübe gerektiren bir alet. Umarım 2005 öncesi değildir, çünkü 2005te Suzuki 128 beygirden 98 beygire indirdi DL1000leri
(neden acaba?), Ama bu bir aceminin idare edebileceği bir alet oldu anlamına gelmiyor.
250cc cruiser tecrübem var dediğini biliyorum ama o hiç bir şey demek.
Şöyle söyleyeyim, kullandığın alet düşük süratte sadece kafa kaldırmakla kalmaz, 120nin üzerinde süratle giderken eğer gaz kolunu çok hassas kontrol edemezsen, ön ağırlığını kesecek derecede ani hızlanır...
Yeterli tecrübeye sahip birinin iyice alıştıktan sonra, çok dikkatle kullanması gereken, enduro vasıflarına da sahip, üstündekine sürekli hadi gidelim diyen, racinglere kafa tutabilecek, deli bir yol motorudur.
Yeni başlayan birinin alışacağı bir motor değildir.
Keşke DL650 alsaydın o da delidir ama dikkatli olursan üzerinde kalmayı başarabileceğin bir alettir.
Ben şahsi düşüncemi söyleyeyim.
Bir hata yapmışsın ve çaresini bul.
Belki ters bir hoşgeldin yazısı oldu, ters zamana denk geldin...
Belkide iyi oldu, bu kadar net ve sert bunları duydun...
Uzun bir motor hayatın olması, motorcu dostlarınla uzun dostlukların olmasını dilerim. |
|
Başa dön |
|
|
cyclist Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 10:31 am Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldiniz...
Abilerimizin sözleri altın değerinde, bu aralar sık duyulan acı haberlere yenileri eklemesin diye...
sevgiler _________________ ...ece... ciçek motorcu
CBF 150 - "taYYare" |
|
Başa dön |
|
|
MountRover Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 10:34 am Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldin thunder siteye..
Her motor dikkat ister, ama seninkisi hem dikkat ister hem kontrollü sürüş.. Hız merakın olmadığınına göre altındaki gücü sadece ihtiyaç halinde ve uzun yolda kullan lütfen.. Keyfini çıkar..
Tekrar hoşgeldin . . . |
|
Başa dön |
|
|
bertan Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 11:35 am Mesaj konusu: |
|
|
önder hoşgeldin.
Orhan abi, yeri gelmişken bir anekdot aktarayım,
Sevdiğim bir abim, ,DL1000 aldıktan 1 hafta sonra, ki bu abi 30 küsür senedir motosiklet kullanıcısıdır, motorunu götürüp, DL650 ile takas etmiş, 650cc bu motorun tam yeteri diye düşünmüş. Bilmem sizin anlatmak istediğinizle bir alakası var mı? _________________
|
|
Başa dön |
|
|
MotorhaN Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 12:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
btnkl kardeşim eğer sen ya da thunderkiller, thunderkiller'ın diğer açtığı topikte neden? diye sorarsanız tüm bildiklerimi aktarırım.
Bu tanışma topiğinde, içinde bulunduğum ruh halinin etkisiyle, dan diye bunları söylediğim için umarım thunderkiller beni affeder... |
|
Başa dön |
|
|
thunderkiller Yeni Kullanici
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili MotorHan ve Dİğer Arkadaşlar,
Şunu söylemek isterimki özellikle sitede duyduğum son üzücü haber benide derinden üzdü ve etkiledi.
Söylediklerinizde haklı olduğunuzu ve uyarılarınızı gerçekten dikkate alacağımı bilmenizi isterim. Açıkçası şu ana kadar bu motorun kullanımı beni fazla zorlamadıysa da daha yolun başında olduğumun bilincinde olup, ben uzun bir süre sakin sakin 1. ve 2. vitesle idare etmeyi düşünüyorum, uyuyan devi uyandırmaya pek niyetim yok yani. Zaten en kısa sürede EMOK seminerine de katılacağım. |
|
Başa dön |
|
|
mkelleci Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 5:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
ilk önce hoşgeldiniz,
aldığınız motorsiklet çok güzel bir makina,
fizik olarak (kilo ve boy) yeterli iseniz ve eğitimleriniz tam ise genede dikkat edin derim.(arkadaşlar aslında çok güzel ifade etmişler)
Servis bölümünede katılımlarınızı bekliyoruz.(mühendis olarak)
DL-1000 servis kitapcığı ve faydalı bilgilerin olduğu bir link:
http://motorcycleinfo.calsci.com/VStrom.html |
|
Başa dön |
|
|
kIsaCameL Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Eyl 26, 2006 7:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hoşgeldiniz.. Yeni motosikletiniz hayırlı olsun.. Foto da isteriz |
|
Başa dön |
|
|
zeytin1977 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Eyl 27, 2006 1:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
HOŞGELDİNİZ
Acı bir zamanda geldiniz ama lütfen dikkatli kullanınız. Ve tavsiyelere şiddetle kulak veriniz. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Saygı ve sevgiler _________________ Honda CBF 250
-------------------
Sevgi , Saygı , Birliktelik bizimle olsun... |
|
Başa dön |
|
|
kunduz Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|