Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
sarpmurat Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
CEKUU Tecrubeli Uye
Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 470 Nerden: Istanbul/Nisantasi
|
Tarih: Çrş Ağu 02, 2006 7:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
motora fazla yag konuldugunda ya da hararet yaptiginda motorlar hava filtresinden yag kusarlar. yag seviyesini kontrol edebilirsin. benim bildigim bunlar baska aciklamalar varsa bende duymak isterim.
Can sikilacak bi durum degil. _________________ FULL GIROSS TEAM |
|
Başa dön |
|
|
sarpmurat Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
TT600 Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Ağu 03, 2006 8:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Bildiğiniz gibi subaplar yağ ile calısır , yuksek devir cevirdiğiniz zaman bu subapların orda fazla yag kacar ve ozellıkle yag buharı ve kendısı hava filtresine kadar ulasabilir. Bu bir sorun değildir son derece normaldır lakın devirli kullanıldıgında motorun bu yuzden yag eksıltıyor gıbı gorulebılır. |
|
Başa dön |
|
|
Goblin Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ağu 03, 2006 8:52 am Mesaj konusu: |
|
|
Filtreyi ıslatmak için kullanılan yağ da zaman içerisinde süzülerek süngerden akabiliyor. Sizin motor yeni olduğuna göre Cekuu'nun ilk teşhisi daha doğru. Yağı biraz eksiltmek iyi olur.
PS: Şu servisi dinleme diye daha kaç defa söyleyeceğiz sarpmurat! |
|
Başa dön |
|
|
tintinopsella2 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ağu 03, 2006 10:56 am Mesaj konusu: |
|
|
bu olay özellikle f650gs lerde oluyor çünki gs lerde yağın fazlasını hava kutusuna tahliye eden bir hortum var.. hava kutusunun en derin yerinde de ayrı bir tıpalı tahliye hortumu var...hava kutusunda biriken yağ tıpalı olan tahliye hortumu ile kolaylıkla temizleniyor...
sanırım çevre vs sebeplerinden fazla yağın tahliyesini dışarı yapmıyorlar..belki sendede aynı durum vardır...
bu arada dolayısıyla her yağ değişiminde özellikle f650gs sahiplerinin tam gereken miktar koymaya dikkat etmeleri lazım _________________ f uzdil
Hypermotard S
K1200GT
Xt125r
istanbul |
|
Başa dön |
|
|
sarpmurat Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Ağu 03, 2006 11:14 am Mesaj konusu: |
|
|
Goblin demiş ki: |
PS: Şu servisi dinleme diye daha kaç defa söyleyeceğiz sarpmurat! |
servisi dinliyorsam beni eşekler kovalasın burada yazıp sizlere sormadan bir civata bile sıkıştırmıyorum. bu vesile ile bu soruma ve diğer tüm sorularıma cevap veren arkadaşlara candan teşekkür ediyorum.
çok keyifli bir paylaşım...
bir süre mesajlara cevap veremeyebilirim. bir yıldır fiilen evli olmama rağmen sevgili eşimi henüz ailesinden isteme fırsatım olmadı bu akşam niksar a gidiyorum. haftaya burada olacağım nikahımda buradan tanıdığım motorcu dostları görmek beni çok mutlu edecek.
hoşçakalın
sevgiler _________________ Murat & Tugba Şen
+90 532 637 84 56
sarpmurat@yahoo.com
www.istockphoto.com/muratsen
http://sarpmurat.deviantart.com/
Honda Transalp 96
34 GPR 17
Grand Princess
Ben Kimim?
http://www.ikiteker.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=11449 |
|
Başa dön |
|
|
aitho Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 03, 2006 Mesajlar: 354 Nerden: Şehremini/İSTANBUL
|
Tarih: Cum Ağu 04, 2006 10:13 am Mesaj konusu: |
|
|
tintinopsella2 demiş ki: |
hava kutusunda biriken yağ tıpalı olan tahliye hortumu ile kolaylıkla temizleniyor...
sanırım çevre vs sebeplerinden fazla yağın tahliyesini dışarı yapmıyorlar |
Selamlar;
Çevre faktörlerinden ziyade güvenlik açısından olabilir, hareket halindeki motosikletin tahliye edilen fazla yağı rüzgarla arka tekere, fren disklerine sıçrayıp kazaya sebep olabilir. Olmaz mı ? olur, paranoya mı ? o da olur
İyi Seyirler |
|
Başa dön |
|
|
|