Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
Kanji Tecrubeli Uye
Kayıt: May 11, 2005 Mesajlar: 158 Nerden: Suadiye istanbul
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 7:10 pm Mesaj konusu: Gece motorumu nasıl muhafaza edebilirim? |
|
|
Ya arkadaşlar kaç gündür akşam motorumu nası bıraksam diye içim içimi yiyor apartmanın açık otoparkı var benim arabayı çıkarıp motoru parkedip tekrar arabayı arkasına sıfırlıyorum ama götürecek adam götürür mantığıyla duruma bakıp içim hiç rahat olmuyor nitekim bu akşamda gittim 3,4 sokak aşağıdaki ücretli otoparka bıraktım. çok kalın bir zincir aldım yalnız işyerinde onu kullanıyorum nitekim selenin altına sığmadığı için yanımda götüremiyorum. bir zincir daha alıp evde arabanın jantına falan bağlıyım dedim (arabada hassa alarm oldugundan herhangi bir hareket esnasında çalar hesabı) ama işte oda yorucu iş arabanın yanına sıfırlıycan diğer arabalara mesafe bırakacan falan uğraşcan vs..vs.. alarm falan düşündüm motora sonra dedim orjinalliği bozup sağdan soldan kablo falan geçirmeyelim bana bir yardımcı olun size zahmet ya nedir çektiğimiz bu hırsızlardan adamlar bmw 650 yi kaldırıp götürüyorlarmış ya naapsam ne etsem? |
|
Başa dön |
|
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 7:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
2 tane disk kilit ve bir kalın halat kilit alıyorsun. Gece hepsini motorun üstüne takıp brandayı geçiriyorsun. Kaskonda varsa tatlı uykular.
Sirkeci veya Kızıltoprak'taki Özen motorda tüm bunları bulabilirsin. Disk kilit (Bumper)-12€, Halat kilit (Masterlock)-35€, branda-50 YTL. _________________
Si Bi Ef değil, Ce Be Fe |
|
Başa dön |
|
|
Kanji Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 8:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
saols formatda adamlar motoru kucaklayıp götürebiliyorlarsa disk kilit ne işe yarar? masterlock var bende bu arada.. |
|
Başa dön |
|
|
miner Yeni Kullanici
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kanji aynı dertten bende muzdaribim.
Geceleri 2,3 defa kalkıp bakıyorum motora. (ne faydası olacaksa)
Master lock disk kilit ve halat ile bağlıyorum motoru.
Dün Melih ustanın yanındaydım. 4-5 motor apartmanın yanına park ediyormuş. Nedeni bulunamasa da üst katlardan birinden sigara izmariti atıldığı düşünülüyor. Sonuç motorların hepsi yanmış
Disk kilit, halat branda iyi de atılan izmarit için ne yapabiliriz. (Balkon altı olabilir eğer varsa tabii)
En güzeli kasko ve kapalı otopark.
Kapalı otopark için benim evin orda aylık 50 milyon istiyorlar.
Otoparktan eve yürümek de cabası. Ama rahat bir uyku için en kesin yol.
Cenk Feridunoğlu
555 260 59 24
97 Africa Twin (adı henuz konmadı) |
|
Başa dön |
|
|
Uzay Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 9:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
miner demiş ki: |
97 Africa Twin (adı henuz konmadı) |
Ya kusura bakmayin konuyla alakasi yok ama bir AT hastasi olarak size Massai Mara'yi oneriririm, Afrika'daki dogal yasamin en yogun oldugu yerlerden biridir, ayni zamanda koruma alani milli parktir. Belgesellerin cogu orada cekilir. Benim bir AT'im olsaydi adi kesin bu olurdu ama uzun sure olamayacak, eger begenirseniz keyifle kullaniniz.
Saygilar _________________ 950 ADV |
|
Başa dön |
|
|
Aptilimis Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 9:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kasko + Xena + zincir + branda = tatlı rüyalar... _________________ Mustafa Ateşel
ARH(-)
Skipper 150
ZX12R |
|
Başa dön |
|
|
HANLAR_HANI_METEHAN Tecrubeli Uye
Kayıt: Dec 20, 2004 Mesajlar: 2345 Nerden: Istanbul, Şişli
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 9:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hareket sensörü+F92 Baretta yada 8 otomatik pompalı tüfek _________________ Metehan YILMAZ |
|
Başa dön |
|
|
frogy_dreams Tecrubeli Uye
|
Tarih: Çrş Hzr 14, 2006 10:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
Selamalr Kanji, eğer yapabiliyorsan yada yaptırabiliyorsan ...
Yere matkapla 4 tane delik del... 4 deliğede 12lik inşaat demiri çak ve 2li olarak birbirine kaynakla ... motorunu bu çaktığın demirler arasına park et ve zinciri yapmış olduğun demir halkalardan geçirerek tekerleğe dola.... hırsıza kilit dayanmaz ... ama sen ne kadar çok dolarsan zinciri tekerleğe ( bence şaseye dolaman daha mantıklı ) o kadar çok zaman harcatırsın hırsıza.... buda hırsız için daha çok risk demektir ... Bu arada asma kilit sakın kullanma .. yani tip kilitler çıktı .. nalburlarda bulabilirsin ... Biliyorum bu saatte, bu kafa ile anlatamadım... ama istersen yarın telefonda tam anlatırım aklıma şimdilik bu ve bu kadar geldi ...
Sewgilerimle |
|
Başa dön |
|
|
Ekinoks Katilimci Uye
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 7:11 am Mesaj konusu: Öncelikle tembelmiyizi onu çözmek lazım |
|
|
Şimdi sevgili Kanji,
Önce alıyorsun güzelcene disk kilitlerini takıveriyorsun öne de arkaya da. Ondan sonra şöle bi derin ohh çekerekten eve doğru çıkıp, tatlı rüyalar görmeye başlıyorsun. Sabah kalktığında her zaman başın öne eğik çıkacaksın evden ve motora bakmak için kafanı kaçamak bakışlarla otoparka çevireceksin ki olası istenmeyen durumlarda ani bir şok yaşanmasın
Tabi bu kadar vurdum duymaz olabilmek için kaskoyu mutlaka yaptırmak icap ediyor. Hoş ne kadar kasko kaybını tazmin etsede , parayla saadet olmuyor malumunuz. Gidenin acısı kalır her zaman
Sonuç olarak eşşeği sağlam kazığa bağladıktan sonra yapacak çok da fazla bir şey yok açıkçası. Gerisi Allah'tan.
Hayırlı günlerde kullan, kazasız belasız keyif içinde inşallah. _________________ Burak BÜYÜKKAYA (A RH+)
|
Başa dön |
|
|
flea Yeni Kullanici
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 9:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Valla aklin yolu bir. Herkes ayni seyi soyluyor. Ben de aynisini yapiyorum. One disk kiliti, arkaya masterlock zinciri. Zinciri de kapıcının camındaki demirlere bagliyorum. Ama illa ki evlat acisi gibi koyan Kasko. Onsuz olmaz... _________________
|
|
Başa dön |
|
|
omergu Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 11:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben dısarda bırakıyo olsam gıder bı cımento torbası alırım, on metre en kalın paslanmaz zıncır alırım sonra cımento torbasına bırsuru mınık delık acarımkı yagmur gırsın ıcıne bı taraftanda zıncırın 30cm sını torbanın ıcıne sokustururum.
Motoru park ettıkten sonra zıncırı hem on cant tan hemde arka cant tan gecırırım sonrada buyuk boy asma kılıtle kılıtlerım.
Cımento torbası donduktan sonra calmak ısteyen hırsızın basına bela olucaktır bu ıs zor dıyıp baska hedeflere yonelıcektır.
Gecen R 1200 GS i bide R 1200 RT yı gozumun onunde 4 kısı kaldırıp 20 basamak cıkartılar. Dort kısı olduktan sonra motor calmak cok kolay gıbı gozukuyo. _________________ M Ömer Güneş
Ankara
K 1200 R |
|
Başa dön |
|
|
heavyarcher Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 4:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
çözüm apartmanın müsait bir kenarına şundan yapmaktır.
eğer hala rahatlayamazsanız içine birde hareket sensörlü alarm taktırın
|
|
Başa dön |
|
|
Kanji Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 6:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok iyiymiş ya heavyarcher:) ben benim arabanın jantına bağladım zincirle üstünede kılıfı çektim Allaha emanet ettim:) kaskoda yaptırdım bugün kafam biraz olsun rahat:) |
|
Başa dön |
|
|
resync Tecrubeli Uye
|
Tarih: Prş Hzr 15, 2006 7:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Aklına koyan hırsız amatör değilse mutlaka söker götürür.
Esas olan külfetli olmasını sağlayıp şevkini kırmak (ona külfet aynı zamanda bize de külfet tabii).
Iki kere kontakt kilidim zorlandı ama hırsız şansını deneyen bir acemi olduğu için motoru yürütemedi (gidon kilidini devreye almak çok işe yarıyor).
İlkinden sonra bir müddet daha o şekilde kullanabildim. Ama ikincisinden sonra set olarak kilidin değişmesi gerekti ve 500 kusur lirayı verince fahiş fiyata rağmen kasko yapmayı ciddi düşünmeye başladım.
Kolay hedef bırakmayın en önemlisi budur.
Gerçek hırsız aklına koydu mu bağladığınız yerle beraber götürür.
Maksat acemi olanları direk vazgeçirip usta olanlarının da üşenme hissi duymasını sağlamak.
Sanırım... hala yazıyorum ya bu aksam kaçıncı mesaj bu... çenem düştü... errr parmaklarım boşaldı heh _________________ '75 Deniz "resync" Uzun
0 RH-
'03 Honda CBX250 Twister
'95 Aprilia RS125R Extrema (emekli) |
|
Başa dön |
|
|
uzaklar Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Hzr 16, 2006 5:29 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence çözüm toplanıp avrupa ve anadolu yakalarında kapalı "motopark " olabilecek bir yer kiralamak; katılım çok olursa işletme dışardan gelenlerle kar bile edebilir. Ne yaparsanız yapın azimli bir hırsızı durduramazsınız (tabii yılda 800-1 milyar kasko parası verebilirseniz o başka) |
|
Başa dön |
|
|
|