Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
hido Tecrubeli Uye
|
|
Başa dön |
|
|
nickmik Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 2:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hehe. |
|
Başa dön |
|
|
Ilker Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 3:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abi hizli da gitmiyormus ama karsidan gelen TIR'i gorunce saglam yusuflamis _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel |
|
Başa dön |
|
|
sinanozgen Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 3:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ilker demiş ki: |
Abi hizli da gitmiyormus ama karsidan gelen TIR'i gorunce saglam yusuflamis |
Bunun aynisi Dolomiti Seferi'nde bana oldu. Bir sag viraji yavasca dondum, sag tarafta kayalik bir kisim oldugu icin virajin ilerisi gorunmuyor. Yol iyice dar oldugu icin otobusun biri karsidan viraja girmeye baslamis (araba olsa ne olacak merak ettim).
Ben kurtardim ama otobus aciyi daraltmaya devam etti. Don Kisot arkadan geliyordu, acikcasi cok korktum, uyarmanin da imkani kalmamisti. Yavaslayip durdum, neyse ki DK hic bir sey olmamis gibi kivrilip geciverdi kayalikla otobus arasindan.
Sanco _________________ "Tomkedi"miz, Umut Akçalı'nın anısı önünde saygıyla eğilirim.
Aç Kapakları Norveç, Eicma Milano'dan banttan yayın |
|
Başa dön |
|
|
mudotu Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 4:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bende adam uçuyo, ölüyo bişey oluyo sandım. Dar virajla yollarda normal böyle şeyler. fuck off luk bişey yok . |
|
Başa dön |
|
|
Remzi_ Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 6:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence ne "Aman Allahım"lık de "yusuflama" durumu var.
Aksine, abi olaya hakim. Nasıl durması gerekiyorsa öyle durdu, kompresyona bindirmeyi düşünmedi bile. Fitesleri sonradan küçülttü. |
|
Başa dön |
|
|
hido Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 6:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
mevzuu yanlis anlasilmis galiba. aksi yöne giden grubun son motoru herife el hareketi cekip, fuck off diye bagiriyor. bizim eleman da "nasil yani?" diye bi yavasliyo ve o andan sonra kendi seridinden dönmeye calisan kamyonu farkedip, duruyo... yani bu durumda ona bagiran ve hareket ceken eleman bizimkinin olayi toparlamasinda bir nebze yardimci oluyor. capiche?
hido |
|
Başa dön |
|
|
Remzi_ Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
hido demiş ki: |
mevzuu yanlis anlasilmis galiba. aksi yöne giden grubun son motoru herife el hareketi cekip, fuck off diye bagiriyor. bizim eleman da "nasil yani?" diye bi yavasliyo ve o andan sonra kendi seridinden dönmeye calisan kamyonu farkedip, duruyo... yani bu durumda ona bagiran ve hareket ceken eleman bizimkinin olayi toparlamasinda bir nebze yardimci oluyor. capiche?
hido |
Öyle değil işte.
Elemanın haraket çekmesinin, adamın yavaşlamasına katkısı sıfır.
Çünkü TIRın gelişi zaten motorcunun görüş alanında. Biz olayı kameranın dar görüş alanından izlediğimiz için bize öyle görünüyor.
Motorcunun o an çok daha geniş bir görüşe sahip olduğunu unutmamak gerek.
TIRın kendi şeridine tecavüzünü görüp, anında gaz kesiyor. Viraj içinde olduğu için de yapmış olduğu doğrultma haraketi, bize bocalama-yalpalama şeklinde yansıyor. Kendisine yeterli şerit kalmayacağını hesapladığı anda debriyajla birlikte frenlere asılıyor.
Bir kez daha yazayım, motorcunun dikkati, müteyakkız hali en üst seviyede, reaksiyonu da en olması gereken şekilde. Küfür edenle muhattab olmuyor, TIRcıya dat-diri-dat korna çalmıyor. İşine bakıyor. Kendisine gıyabında daha nice seneler kazasız belasız sürüşler dilerim.
I hope I get myself clear. |
|
Başa dön |
|
|
frogy_dreams Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cum Nis 21, 2006 9:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
Küfür edenle muhattab olmuyor, TIRcıya dat-diri-dat korna çalmıyor. İşine bakıyor. Kendisine gıyabında daha nice seneler kazasız belasız sürüşler dilerim. |
Baba se nerdeydin ya .. allah senden bin razı olsun |
|
Başa dön |
|
|
JethroTull Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Nis 22, 2006 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Sevgili hido, (mektup gibi oldu )
insallah ben de boyle serinkanlı ve dikkatli bir motorcu olurum ileride.
Duamı ettikten sonra sana donmek istiyorum. Canım kardesim o nasıl bir baslık adı oyle. Hido deyince kafamızda şöyle akıllı, uslu, bilgili, ingilizce bilen bir arkadas geliyor gozumuzun onune. Topic'ine ad sıkıntısı mı yasadın, danışsaydın bana. Mesela ;
1- Viraj da şok anı
2- Motor'la tır'ın kıvrak dansı
3- Karsıdan gelen terbiyesiz motorcu ..... gibi
yada illaki karsıdan gelen motorcunun fiiliyatı ile ilgili birsey olsun istediysen ;
1- Hareket
2- Nerde hareket orda bereket (yok bu olmadı ) .... gibi
Ama yok ben dikkat cekmek istedim, insanlar topic'e baksın diye dusunduysen, bak onu basardın. Kac saniyede actıgımı hatırlamıyorum
Tabii şaka bir yana, hadi ben sakallı elinde flüt'ü olan bir adamcagızım ama bir suru bayan arkadas var hido'cum uye olan. Forumu okuyan bilgilenen, arada sırada yazan, bazen küsen alınan, sonra yine barışan
haksız mıyım hido haksızsam deki jethro haksızsın _________________ Aynı dili konuşanlar degil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. |
|
Başa dön |
|
|
maximus Tecrubeli Uye
|
Tarih: Cmt Nis 22, 2006 10:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Başlık küfür!
olayda bi nane yok olay bile değil hatta!!!! _________________ Bora Çalık
Bursa
640 Adv. |
|
Başa dön |
|
|
phoneix Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 10:33 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben de olayda bir tehlike, ya da yusuflamaya sebep olabilecek bir şey görmedim. Tır kendi şeridinde gidiyor, keskin virajdan dolayı mecburen diğer şeride bir miktar taşıyor. Sağdaki boşluktan değil motor, kamyon bile geçer. Gereksiz bir video kanımca. |
|
Başa dön |
|
|
hido Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 1:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben videoyu ceken elemanin yalancisiyim. yani kendisi "bana o hareketi ceken arkadasa tesekkür ediyorum" tadinda bir mesajla eklemisti videoyu. bu yüzden erman toroglu tadinda yorum yapmanin alemi yok! advrider.com'da linke tekrar baktim ama bulamadim, bulursam buraya eklerim.
jethro, baslik konusunu biraz abartmissin sanirim, bence ayip bir yani yok. TV'lerde bile "kahrolsun!" veya "lanet olsun!" diye cevriliyor
hido |
|
Başa dön |
|
|
maximus Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 2:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben videoyu ceken elemanin yalancisiyim. yani kendisi "bana o hareketi ceken arkadasa tesekkür ediyorum" tadinda bir mesajla eklemisti videoyu. bu yüzden erman toroglu tadinda yorum yapmanin alemi yok! advrider.com'da linke tekrar baktim ama bulamadim, bulursam buraya eklerim.
jethro, baslik konusunu biraz abartmissin sanirim, bence ayip bir yani yok. TV'lerde bile "kahrolsun!" veya "lanet olsun!" diye cevriliyor
hido |
basbaya küfür etmişsin geç bakiim tahtanın oraya tek ayak üstünde bekliyceksin ceza sana _________________ Bora Çalık
Bursa
640 Adv. |
|
Başa dön |
|
|
JethroTull Tecrubeli Uye
|
Tarih: Pts Nis 24, 2006 2:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
jethro, baslik konusunu biraz abartmissin sanirim, bence ayip bir yani yok. TV'lerde bile "kahrolsun!" veya "lanet olsun!" diye cevriliyor 8)hido |
Aman geyik yapmısım bir suru baksana, canım sıkılmıs besbelli Aslında ben espriler yaptım orda ama anlasılmamıs sanırım, neyse bosver _________________ Aynı dili konuşanlar degil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır. |
|
Başa dön |
|
|
|