Kayıtlı değilsiniz. Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.
Giris
Hala hesabınız yok mu? Hemen açabilirsiniz. Kayıtlı bir kullanıcı olarak tema yönetici, yorum ayarları ve isminizle yorum gönderme gibi avantajlara sahip olacaksınız.
Tarih: Prş Nis 13, 2006 6:29 pm Mesaj konusu:
Arkadaşlar gördüğünüz gibi Serrex te bende minimum düzeye indirdik avatarlarımızı. Avatar konulan sol kısım zaten daha fazla daralmadığına göre bu boyutlar normal boyutlar olmalı.
Sevgili ilker, bende laptop ta her zaman 1024*768 olarak kullanıyorum çözünürlüğü. Sanırım ben avatarı ilk güncellediğim zamanki halini gördünüz ve ben her avatar güncellediğimde gelip kontrol ettim acaba ters bir durum yarattımı diye.
Neyse, sorun çözüldü sanıyorum. Uyarılarınız için teşekkürler,
naapıyım bu resmimi çok beğeniyorum, photoshopta ufalttıkça bit gibi görünüyorum. Neyseki artık sorunu çözdüm.
Tarih: Prş Nis 13, 2006 7:16 pm Mesaj konusu:
creeindian demiş ki:
Arkadaşlar gördüğünüz gibi Serrex te bende minimum düzeye indirdik avatarlarımızı. Avatar konulan sol kısım zaten daha fazla daralmadığına göre bu boyutlar normal boyutlar olmalı.
Güzel olmuş creeindian. İlgine teşekkürler... _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
Saniyorum ki Sorun alinti yaparken yada yazi yazarken ki sorunlardan olusuyor .
normal sartlar altinda olusmayacak bir
ornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirseornekvermekgerekirse
-abs li bir motor da bu kaza olmazmıydı? sormamın nedeni tekerin kitlenmiş olması.
Bir kez virajda kendi şeridinden benim şeridimi kapatarak viraj alan bir taksi ile karşı karşıya kaldığım an frenleme yaptım(ön)... Yerlerin ıslak olması nedeniyle gidonu daha fazla ittirip daha çok yatarak kaçmak istemedim kayma riskim çoktu... 3 kez arka arkaya ABS devreye girdi... Fren kilitlendiği anda ön teker viraj dışına doğru kayma hareketi yapıp önceki konumundan 5-10 cm viraj dışına doğru kaydı ve ABS nedeniyle yeninden dönmeye, dolayısıyle tutunmaya devam etti elim frende olduğu için bu hareket 1-2 saniyelik zaman dilimi içinde 3 kez tekrar etti... ABS olmasaydı motor devrilecekti ve üzerime gelen taksi benim üzerime çıkacaktı...
Yerlerin ıslak olması nedeniyle viraja yatış açım fazla değildi daha fazla olsa idi ABS bu durumu telafi edemezdi... Olması iyi bir şey bu gibi durumlarda ama ABS var diye bişi olmaz dememek lazım... Ön frende ABS dik konumlarda yada bu konuma yakın daha düşük açılarda işe yarıyor..
Ben bu Iskandinavya denen durmadan kar ve yagmur yagan gurbette motor kullanan biri olarak cocacola'nin dediklerine katiliyorum. Eger motor dik ise, panik frenlemede ABS'nin faydasini ben de gordum ama motor yatiksa o zaman ABS de ise yaramiyor. Yagmur yagdiginda motora binilmez diye bir olay yok bence onemli olan dogru lastik secimi (diyelim 11XX ya da 1200 GS'lerde michelin anakee'nin yagmurda performansi diger lastiklere gore daha iyidir), daha sakin motor kullanim tarzi (kesinlikle ani hareketlerden kacinilacak), ondeki ve arkadaki aracla aranizda daha fazla mesafe olmasi (hos Istanbul trafiginde boyle bir sey soz konusu olmaz ne yazik ki) bir de yagmurun ilk yagmaya baslamasindan sonraki ilk yarim saat daha tehlikeli oluyor cunku yoldaki toz bulamac oluyor ve cok kayganlasiyor. _________________ KTM 990 Adventure
Alpler '03 Norvec '05
Birkac Avrupa sehrine gittigimde en garipsedigim sey yagmur yaginca ustunuzun basinizin camur olmamasiydi. Sadece islaniyorsunuz...
Bence Turkiye'de, ozellikle de sehir ici yollarda yoldaki toz, toprak ve moloz miktari Avrupa'ya gore cok cok yuksek. Bu nedenle yagmurun yeni yagdigi ilk 10 dk. da maksimum olmak uzere kayganlik hep yuksek oluyor. Dogru lastik secimi faydali olacaktir elbette, ama lastik ne kadar iyi olursa olsun asfalt uzerindeki camur her zaman tekeri kaydirmak icin elinden geleni yapiyor.
Ben de elimden geldigince yagmurda kullanmamaya calisiyorum... _________________ DeCaTo - Onur Çilingir
Kawasaki ER-6f "Millenium Falcon"
Birkac Avrupa sehrine gittigimde en garipsedigim sey yagmur yaginca ustunuzun basinizin camur olmamasiydi. Sadece islaniyorsunuz...
Bence Turkiye'de, ozellikle de sehir ici yollarda yoldaki toz, toprak ve moloz miktari Avrupa'ya gore cok cok yuksek. Bu nedenle yagmurun yeni yagdigi ilk 10 dk. da maksimum olmak uzere kayganlik hep yuksek oluyor. Dogru lastik secimi faydali olacaktir elbette, ama lastik ne kadar iyi olursa olsun asfalt uzerindeki camur her zaman tekeri kaydirmak icin elinden geleni yapiyor.
Ben de elimden geldigince yagmurda kullanmamaya calisiyorum...
Decato,
gozlemine katiliyorum. Orta ve kuzey Avrupa'da yollarda daha az toz oluyor ozellikle yaz aylarinda. Genelde lastik yalnizca islak asfalta temas sagliyor ve o zaman lastigin kalitesinin etkisi oluyor. Ama ozellikle Iskandinavya'da enteresan bir durum soz konusu. Burada Aralik ayindan Mart ortasina kadar yollarda hep kar oldugundan, devlet karayollari buyuk otobanlar disindaki yollari tuzlamiyor onun yerine cok kucuk toprak micir atiyor yollara, bizde ozel kar lastikleriyle (yumusak kaucuktan lastikler ya da metal disli lastikler oluyor bunlar) bu karli yollarda araclarimizi kullaniyoruz. Bazilari motor da suruyor resimde goruldugu gibi
Fakat bahar gelince bu toz toprak yollarda kaliyor ancak mayis ortalarinda supuruluyor yollar ve yagmur yaginca da cok kaygan oluyor yollar dolayisiyla. Bunu anlatmamin sebebi su, bu durumda biz hala motora biniyoruz ama binerken gazi oksayarak kullaniyoruz, fren yaparken daha dikkatli oluyoruz falan hatta bazi egitimlerde islak zeminde durma calismalari yapiyoruz. Yani kisacasi yagmur yagarken de biniliyor motora ama cok daha dikkatli olmak sartiyla. Biraz da aliskanlik meselesi.
O yuzden eger imkaniniz olursa trafige kapali bir ortamda mesela Izmitteki pistte yagmurlu bir ortamda motor kullanip deneyim kazanmanizi tavsiye ederim. _________________ KTM 990 Adventure
Alpler '03 Norvec '05
En son viatormundi tarafından Çrş Nis 19, 2006 8:48 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: Sal Nis 18, 2006 5:54 pm Mesaj konusu:
hasanOZ demiş ki:
merhabalar,
Saniyorum ki Sorun alinti yaparken yada yazi yazarken ki sorunlardan olusuyor .
normal sartlar altinda olusmayacak bir
hasanOZ,
Mesajını değiştirsen de sayfa formatı eski haline gelse? Kimsenin ne yazdığını okuyamıyorum bu şekilde _________________ Entia non sunt multiplicanda praetar necessitatem¹...
Ilker Eryilmaz
2004 Suzuki SV650 S
Belcika/Bruksel
O yuzden eger imkaniniz olursa trafige kapali bir ortamda mesela Izmitteki pistte mesela yagmurlu bir ortamda motor kullanip deneyim kazanmanizi tavsiye ederim.
Surmekten aldigim keyifle riski karsilastirdigimda simdilik acik ve ilik havalarda surmek benim icin daha cekici geliyor. Ama motor kullanmak surekli ogrenmek demek. Birkac on bin km sonra belki yagmurda kullanmaya da baslarim... Firsat olursa da dediginiz gibi kontrollu bir ortamda denerim belki, (koruma demirleri de olan baska bir motorda ) _________________ DeCaTo - Onur Çilingir
Kawasaki ER-6f "Millenium Falcon"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız