Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
mdogruc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 12:26 am Mesaj konusu: Hieropolis harabeleri ve aslantaş açık hava müzesi |
|
|
27.03.2006 saat 15.00'da yola çıktım. Gidilecek mesafe 130km olup ilk 100 km.si de otoban olduğu için güneşi kaçırmadan ulaşacağımı düşündüm, yine de riske etmemek için otoban kısmını biraz hızlı kat ettim;).
Otobanda küçük bir fotoğraf molası
Yüksek süratin yan etkileri sineklerrrr
Osmaniye'de otobandan çıkıp kuzeye, Kadirli istikametine ilerledim.
Ceyhan nehrinin üstünde
Yaklaşık 10 km. sonra 1500 yaşındaki kastabala kalesi göründü
Mükemmel hava ve virajlı yollar çok keyifliydi
Hieropolis (Kastabala) harabeleri
Sonra atladım Fazerduro'ma 15km. daha kuzeye devam ettim ve
Aslantaş açık hava müzesine geldim. Tatsız bir sürprizle karşılaştım. Giriş kapalıydı "müze kapalıdır" tabelası da vardı. Biraz korna biraz patırtı sonunda görevli geldi ve mesainin bittiğini daha erken gelmem gerektiğini söyledi (adam haklı). Güzel ülkemde herşey esnektir diye geçirdim aklımdan ve lafa başladım. 130 km. uzaktan geldim, tüh vah, acıcık ucundan girsem olmazmı diyince görevli yumuşadı, kısa bir tur olacağı için de giriş ücretinin yarısını alıp beni gezdirmeye başladı. Bölgenin tarihi hakkında bilgi isterseniz google'da aratınız lütfen. Gerçekten görülesi, büyüleyici yerler.
Fırtına tanrısı
Ve dönüş yolunda baharın ve özgürlüğün en güzel iki temsilcisi bir arada
Dönüşte otobana girdiğimde hava tamamen kararmıştı yani yetişeceğim bir yer olmadığı için gelişimin yarı hızında "90km/saat" sakince döndüm.
Adana'da son bir keyif molası verdim göl kıyısında. Salep ve çayımı bu manzarada yudumladım.
_________________ MESUT DOĞRUÇ / ADANA
Husaberg FE 450 2004
BMW F650 GS DAKAR 2003
505 4654905
http://www.bikepics.com/members/mdogruc/ |
|
Başa dön |
|
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 1:10 am Mesaj konusu: |
|
|
Harika gezi olmuş Mesut Özgürlüğün temsilcisi konseptini iyi yakalamışsın
Ön camı görüntü olarak Fazer'a yakıştıramadım, göz alışkanlığı belkide. Rüzgar olayı orjinaline göre nasıl değişti bu camla? _________________
Si Bi Ef değil, Ce Be Fe |
|
Başa dön |
|
|
mdogruc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 1:28 am Mesaj konusu: |
|
|
Formatc demiş ki: |
Ön camı görüntü olarak Fazer'a yakıştıramadım, göz alışkanlığı belkide. Rüzgar olayı orjinaline göre nasıl değişti bu camla? |
Selam Sencer, görüntü gerçekten çirkin oldu ama türbülansın yarattığı gürültüden tamamen kurtuldum. Rüzgarı da dert etmiyorum önümüz yaz . Kol kası yaptım uçmamak için abanmaktan .
NOT: Gecenin bu saatinde ne işin var bilgisayar başında? Yazık sana git uyu. _________________ MESUT DOĞRUÇ / ADANA
Husaberg FE 450 2004
BMW F650 GS DAKAR 2003
505 4654905
|
Başa dön |
|
|
VAP53 Tecrubeli Uye
Kayıt: Jul 28, 2003 Mesajlar: 12125 Nerden: İstanbul/Çanakkale
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 5:41 am Mesaj konusu: |
|
|
Mesut cok guzeldi tesekkurler. Mevsimin ilk sineklerini ve gelincik cicegini, doganin erken uyandigi bolgede olman sebebiyle senin sayende gormus olduk (her ne kadar yazin cekilmez sicak oluyorsa da, kisin ve bu mevsimde de mukemmel). _________________ Sevgiler.
V.Ahmet PINAR - IST. & Geyikli
Turkiye durmaksizin doguya giden bir gemidir, bazilari bu geminin guvertesinde batiya dogru kosarak batiya gittiklerini sanarlar (Filozof Sakallı Celal). |
|
Başa dön |
|
|
Necdet Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 5:58 am Mesaj konusu: |
|
|
Mesut, özgürlüğün tadını çıkarmışsın adeta. Bizlerede bu özgürlüğü ofislerimizden yaşatmış olduğundan çok teşekkür ederim. _________________ Necdet YETİŞGEN
TORUK MACTO
GL 1800 GOLDWING
34 BVG 67 |
|
Başa dön |
|
|
barisd Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 6:49 am Mesaj konusu: |
|
|
Aslantaş açık hava müzesi çok gezmek istediğim yerlerden biri aslında Aralık 2005 ATLAS dergisinin konularından biriydi. Halet Çambel isimli çok ünlü bir arkeoloğumuzun ortaya çıkardığı bir açıkhava müzesi aslında.
Gezi paylaşımın için teşekkürler, Fazerrrr çoookkkk şıııkkk.... _________________ Barış Demirağ
İstanbul
V-twin |
|
Başa dön |
|
|
altugsaygili Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 7:10 am Mesaj konusu: |
|
|
mesut paylasimin icin tesekkurler...
gelincikler basladi demek orada burada mayisi buluyor ....
guzel bir rapor olmus. _________________ sevgiler
Altug SAYGILI
1150RT
Xcity 250 |
|
Başa dön |
|
|
Formatc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 7:21 am Mesaj konusu: |
|
|
mdogruc demiş ki: |
Formatc demiş ki: |
Ön camı görüntü olarak Fazer'a yakıştıramadım, göz alışkanlığı belkide. Rüzgar olayı orjinaline göre nasıl değişti bu camla? |
Selam Sencer, görüntü gerçekten çirkin oldu ama türbülansın yarattığı gürültüden tamamen kurtuldum. Rüzgarı da dert etmiyorum önümüz yaz . Kol kası yaptım uçmamak için abanmaktan .
NOT: Gecenin bu saatinde ne işin var bilgisayar başında? Yazık sana git uyu. |
Hastalıktan kırılıyorum üzerine afiyet Güneş tutulması bugün diye ofise geldim bide. Meğersem yarınmış _________________
Si Bi Ef değil, Ce Be Fe |
|
Başa dön |
|
|
linear Katilimci Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 8:49 am Mesaj konusu: |
|
|
Mesut kardeş süper olmuş, ben Fakir yapar diye bekliyordum bizim raporu, oda muhtemelen beni beklemiştir, elin oğlu beklermi hiç sen hızlı adamsın abiii! HELAL! ama biz Anavarzayı da gördük sucuk da yedik, Sevgiler Kardeş, motoruna, eline sağlık! artık senin fotolarının üstüne foto moto konmaz çok güzel çekmişsin herşeyi! Geçmiş olsun Fakir! _________________ Altan Erenkul |
|
Başa dön |
|
|
susir Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 9:12 am Mesaj konusu: |
|
|
Mesut; eline saglik, sevdigim tarz bir gezi olmus. Fazer'de canavar gorunuyor.
Alıntı: |
|
Gecmiste kullanilan fazerleri de cekmissin _________________ Hakan Yasar
Denizli
En son susir tarafından Sal Mar 28, 2006 9:14 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi |
|
Başa dön |
|
|
mdogruc Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 9:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkürler. Yakın olsak ta beraber yapsak bu gezileri daha güzel olurdu.
Ahmet abi gördüğün gibi Fazer'ın camını kuşa çevirdim, umarım yaz sıcağında işe yarayacak.
Sevgili Altan, nöbetçi olduğum için gelemediğim gezinizin fotolarını gösterdiğinde imrenme, kıskançlık ve hatta haset duygularıyla sabahı bekledim . Bundan sonra gezi yapınca ya bana haber vermeden raporunuzu çabuk hazırlayın ya da bu tür misillemelere alışın
barisd demiş ki: |
Halet Çambel isimli çok ünlü bir arkeoloğumuzun ortaya çıkardığı bir açıkhava müzesi aslında. |
_________________ MESUT DOĞRUÇ / ADANA
Husaberg FE 450 2004
BMW F650 GS DAKAR 2003
505 4654905
|
Başa dön |
|
|
tintinopsella2 Tecrubeli Uye
|
Tarih: Sal Mar 28, 2006 10:02 am Mesaj konusu: |
|
|
abi benim image shack heasbım sıfırlanmış....bütün fotolar gitmiş dolayısıyla yapamadım...yoksa dün akşam tüm geziyi yazıyodum....bugün halletmeye çalışıcam _________________ f uzdil
Hypermotard S
K1200GT
Xt125r
istanbul |
|
Başa dön |
|
|
|